ΕΣΠΑ: Αναβάθμιση της ποιόητας της επαγγελματικής εκπαίδευσης - Νέα Προγράμματα Σπουδών για το ΕΠΑΛ

Αναδιάρθρωση των Επαγγελματικών Λυκείων με την ανάπτυξη προφίλ - δεξιοτήτων αποφοίτων, την εκπόνηση ωρολογίων προγραμμάτων ΕΠΑ.Λ. καθώς και αναλυτικών Προγραμμάτων Σπουδών.

Σε ποιους απευθύνεται

Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής του ΥΠΑΙΘ

Περίοδος υποβολής

από 24/11/2014 έως εξαντλήσεως προϋπολογισμού

Περιοχή εφαρμογής

Όλη η Ελλάδα

Όροι και προϋποθέσεις

Η υποβολή των αιτήσεων περιλαμβάνει τα ακόλουθα: (i) Αίτηση Χρηματοδότησης, υπόδειγμα της οποίας επισυνάπτεται ...

Η υποβολή των αιτήσεων

περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

(i) Αίτηση Χρηματοδότησης, υπόδειγμα της οποίας επισυνάπτεται στην παρούσα πρόσκληση και βρίσκεται δημοσιευμένο στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.edulll.gr.

(ii) Τεχνικό Δελτίο Προτεινόμενης Πράξης (ΤΔΠΠ), υπόδειγμα του οποίου επισυνάπτεται στην παρούσα πρόσκληση και βρίσκεται δημοσιευμένο στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.edulll.gr. Προτάσεις που υποβάλλονται χωρίς τη χρήση του τυποποιημένου εντύπου ΤΔΠΠ απορρίπτονται.

(iii) Βεβαίωση Διαχειριστικής Επάρκειας Δικαιούχου (πιστοποιητικό με βάση το Πρότυπο ΕΛΟΤ) από τη Διαχειριστική Αρχή του ΕΠΕΔΒΜ 2007-2013 ή από οποιανδήποτε άλλη Διαχειριστική Αρχή.

(iv) Βεβαίωση του δικαιούχου περί μη χρηματοδότησης όπως προβλεπόμενης δαπάνης όπως πράξης από άλλα κοινοτικά ή εθνικά χρηματοδοτικά μέσα, στο πλαίσιο όπως τρέχουσας ή προηγούμενης προγραμματικής περιόδου.

(v) Απόφαση του αρμοδίου οργάνου του Δικαιούχου για την υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο όπως παρούσας Πρόσκλησης.

(vi) Απόφαση ορισμού Υπεύθυνου Έργου.

(vii) Παράρτημα με αναλυτική περιγραφή του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου όπως για τις δράσεις υποβαλλόμενης πράξης, τεκμηρίωση της πλήρωσης των κριτηρίων ένταξης πράξεων:

Πληρότητα και σαφήνεια της πρότασης

Σκοπιμότητα της πράξης

Τήρηση εθνικών και κοινοτικών κανόνων

Ωριμότητα της πράξης,

όπως εξειδικεύονται στην παρούσα πρόσκληση, καθώς και ανάλυση του τρόπου αντιμετώπισης των αδύνατων σημείων που είχαν εντοπιστεί στην προηγούμενη προγραμματική περίοδο και ανάδειξη των καινοτομικών στοιχείων της πρότασης.

(viii) Τεκμηρίωση πλήρωσης των ποιοτικών κριτηριών ένταξης πράξεων όπως εξειδικεύονται στην παρούσα πρόσκληση.

(ix) Έντυπο ανάλυσης κόστους πράξης (συνημμένο αρχείο)

Τι χρηματοδοτείται

Εκπόνηση Αναλυτικών Προγραμμάτων Σπουδών του Επαγγελματικού Λυκείου

Οργάνωση και Προγράμματα Σπουδών της «Τάξης Μαθητείας»

Δημοσιότητα

Προϋπολογισμός

€ 3.000.000

Οι προτάσεις υποβάλλονται σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή (CD) στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», στη διεύθυνση Κωνσταντινουπόλεως 45-49 Τ.Κ. 11855 Αθήνα, τις ώρες 09:00 - 14:00 όλες τις εργάσιμες ημέρες. Όλα τα έντυπα στοιχεία θα πρέπει να φέρουν τη σφραγίδα του φορέα και την υπογραφή των αρμοδίων. Επιπλέον ο υποψήφιος δικαιούχος υποβάλλει την πρόταση του μέσω της ηλεκτρονικής υποβολής του ΟΠΣ.

Το έντυπο ΤΔΠΠ που θα υποβληθεί στο φάκελο με τα πρωτότυπα έγγραφα της προτεινόμενης πράξης και θα φέρει σφραγίδα και υπογραφή από τους αρμόδιους φορείς, θα πρέπει να είναι το παραγόμενο από το σύστημα μετά από την συμπλήρωση της φόρμας ΤΔΠΠ της ηλεκτρονικής υποβολής ΕΣΠΑ. Επισημαίνεται ότι στα σχετικά διαβιβαστικά τα οποία θα υποβάλλονται εντύπως, θα πρέπει να γίνεται αναφορά στον Αριθμό Δελτίου με το οποίο έχει πραγματοποιηθεί η ηλεκτρονική υποβολή του αντίστοιχου δελτίου. Συνοδευτικά των δελτίων θα υποβάλλονται επίσης ηλεκτρονικά με επισύναψη των αρχείων στο αντίστοιχο δελτίο της Ηλεκτρονικής Υποβολής.

Τυχόν προβλήματα που θα προκύπτουν κατά τη χρήση της εφαρμογής της ηλεκτρονικής υποβολής θα πρέπει να αναφέρονται στη Διαχειριστική Αρχή υπόψη του κ. Γιάννη Κυριαζόπουλου στο τηλέφωνο 210-3278001 και της κας Δήμητρας Τζιανή στο τηλέφωνο 210-3278015.

Αποστέλλονται επίσης όλα τα απαιτούμενα συνοδευτικά έγγραφα, ενώ η χρηματοοικονομική ανάλυση υποβάλλεται σε μορφή Excel. Σε περιπτώσεις που ορισμένα συνοδευτικά έγγραφα όπως μελέτες, τεύχη δημοπράτησης κ.α. λόγω μεγάλου όγκου δεν είναι δυνατόν να υποβληθούν ηλεκτρονικά ο δικαιούχος υποχρεούται να τα αποστείλει στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης, στην ανωτέρω διεύθυνση.

Σχετικά αρχεία

Πρόσκληση (PDF - 655,87 Kb)

Συνοδευτικά αρχεία (ZIP - 1,12 Mb)

Πληροφορίες - Στοιχεία επικοινωνίας

Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠ «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση»

Ηλεκτρονική διεύθυνση

http://www.edulll.gr/

Διεύθυνση

Κωνσταντινουπόλεως 45-49, 118 55 Αθήνα

Τηλ

210 3278000

Φαξ

210 3278073

Έλενα-Χριστίνα Μαρτίνη

210 3278070

[email protected]

Ιστοσελίδα δημοσίευσης

http://www.edulll.gr/?p=26362

Tags: ΕΠΑΛΕΣΠΑπρογράμματα σπουδώνΙνστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής
Keywords
Τυχαία Θέματα