Ερώτηση στη Βουλή για τις απλήρωτες καθαρίστριες του νομού Ηλείας

Tweet

18.02.2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Της βουλευτού Νομού Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑΈφης Γεωργοπούλου-Σαλτάρη

Θέμα: «Να πληρωθούν άμεσα οι καθαρίστριες των σχολείων του νομού Ηλείας για το σχολικό έτος 2013-2014»

Απάντηση δόθηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα στην Ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Έφης Γεωργοπούλου

– Σαλτάρη και Δημήτρη Στρατούλη για τις 42 απλήρωτες καθαρίστριες σε σχολεία του Νομού Ηλείας από την αρχή του σχολικού έτους.

Το Υπουργείο Οικονομικών απαντά ότι το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης έχει επιχορηγηθεί με το ποσό των 15.800.000 ευρώ για να εξοφλήσει αυτές τις υποχρεώσεις του, και ότι έχουν εκδοθεί χρηματικά εντάλματα από την Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Αυτά τα στοιχεία ήταν γνωστά και αναφέρονταν στην ερώτηση. Δηλαδή η απάντηση είναι η ίδια η ερώτηση. Δεν μας απάντησε όμως ίδιο το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για το πότε σκοπεύει να ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων.

Είναι τουλάχιστον κοινωνικά ανάλγητο και αντιβαίνει κάθε έννοια κράτος δικαίου και εργατικής νομοθεσίας το ίδιο το ελληνικό δημόσιο να μην καταβάλει τις οφειλές του προς τους εργαζόμενους που παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε αυτό και στο κοινωνικό σύνολο. Ουσιαστικά, πρόκειται για μία εσωτερική στάση πληρωμών για να εξυπηρετηθούν οι στόχοι του περίφημου πρωτογενούς πλεονάσματος του κ. Σαμαρά, με περιστολή των δημοσίων δαπανών και της υπερφορολόγησης της μισθωτής εργασίας και των επαγγελματιών, όλων όσων παράγουν κοινωνικό πλούτο με μόνο σκοπό την εξυπηρέτηση των πιστωτών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε ευθεία ρήξη με πολιτικές εσωτερικές υποτίμησης και εσωτερικής στάσης πληρωμών για την όποια επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος καθώς αυτές συνεπάγονται τη φτωχοποίηση του λαού, την απαξίωση της αμοιβής της εργατικής δύναμης και την καταστρατήγηση κάθε συνταγματικής και δημοκρατικής λειτουργίας της χώρας μας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενες καθαρίστριες στα σχολεία του νομού Ηλείας και θα επανέλθουμε μέσω του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου για την ανάδειξη εκ νέου του εν λόγω ζητήματος.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έφης Γεωργοπούλου-Σαλτάρη

Βουλευτής Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ

Βουλής 4, 105 62

Τηλ. 210 3706305

Fax 210 3706505

www.efigeorgopoulou.gr

Tags: καθαρίστριεςΗλείαΣΥΡΙΖΑ Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα