ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΘ: Αντιστέκονται στην αλλαγή της σύμβασης εργασίας τους

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 4/5/2012 ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΘΑντιστέκονται στην αλλαγή της σύμβασης εργασίας τους

Οι εργολαβικοί εργαζόμενοι του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου (ΑΠΘ), απέκρουσαν την προσπάθεια του εργολάβου να τους επιβάλει να υπογράψουν σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου διάρκειας ενός έτους που προβλέπει μειώσεις στους μισθούς έως και 30% και παραίτηση από την αποζημίωση απόλυσης. Οι εργαζόμενοι στη συγκεκριμένη εργολαβία φύλαξης, εργάζονται εδώ και πολλά χρόνια στις υπηρεσίες του ΑΠΘ,

με σύμβαση αορίστου χρόνου. Τώρα η εργολάβος εταιρία «ISS», με την ενεργό στήριξη της εργοδοτικής πλειοψηφίας του σωματείου, τους ζητά να υπογράψουν σύμβαση ορισμένου χρόνου με την οποία θα αποδέχονται ότι «στις 30 Απρίλη του 2013 η σύμβαση θα λυθεί αυτοδίκαια χωρίς οποιαδήποτε προειδοποίηση ή αποζημίωση».

Προχτές οι εργαζόμενοι, συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ και στη συνέχεια μέσα από συνέλευση, αποφάσισαν ότι δε θα υπογράψουν την απαράδεκτη σύμβαση που στρώνει το έδαφος για την απόλυσή τους και μάλιστα στάμπα, χωρίς ούτε ένα ευρώ αποζημίωση μετά από 10, 15 και 20 χρόνια δουλειάς. Παλεύουν και διεκδικούν μόνιμη και σταθερή δουλειά, χωρίς εργολάβους και μεσάζοντες, με δικαιώματα και παροχές σύμφωνα με τις ανάγκες τους.

Στο πλευρό τους βρέθηκε ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Ζιώγας. Δήλωσε τη συμπαράσταση στον αγώνα τους και τους κάλεσε να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς του εργολάβου. Να μην αποδεχθούν τις περικοπές στους προϋπολογισμούς και τα κονδύλια για την Ανώτατη Εκπαίδευση. Να παλέψουν μαζί με το ΠΑΜΕ και το ΜΑΣ, τη ΔΗΠΑΚ, ενάντια στην πολιτική που τους οδηγεί στο στόμα του «Μινώταυρου» και του «Κύκλωπα».

Keywords
Τυχαία Θέματα