Εργαζόμενοι-Λεμονόκουπες με 17,1 ευρώ την ημέρα!

Κοινωνία

Εργασιακός παράδεισος θα μοιάζει η Μανωλάδα μπροστά στα νέα μέτρα για ορισμένες κατηγορίες ανέργων. Ηθικός αυτουργός της νέας ξεφτίλας το ΠΑΣΟΚ που η σχετική τροπολογία του έγινε δεκτή κι ενσωματώθηκε στο νέο πολυνομοσχέδιο της ντροπής.

Εργαζόμενους με ημερομηνία λήξεως και μισθούς πείνας θα δημιουργήσει η κυβέρνηση στο πλαίσιο των νέων προγραμμάτων για την ανάσχεση

της ανεργίας -προσοχή, όχι για την εξαφάνιση της φτώχειας αλλά για τη διαιώνισή της και μάλιστα κάτω από τα όρια της επιβίωσης.

Οι «τυχεροί», οι ωφελημένοι, όπως χαρακτηρίζονται, θα απορροφηθούν σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας σε δήμους και περιφέρειες, καθώς και στον ιδιωτικό τομέα όπου, για ορισμένες κατηγορίες, το «εργατικό κόστος» θα επιδοτείται μέχρι 30%. Ο μισθός δεν θα ξεπερνά τα 490 ευρώ για άτομα άνω των 25 ετών (ημερομίσθιο 19,6 ευρώ) και τα 427 ευρώ για τους κάτω των 25 (17,1 ευρώ την ημέρα) -δηλαδή οι ωφελημένοι θα αμείβονται λιγότερο και από τους Μπαγκλαντεσιανούς και τους Πακιστανούς της Μανωλάδας όπου το μεροκάματα στα θερμοκήπια είναι 22-23 ευρώ…

Η τρικομματική κυβέρνηση ψήφισε χθες την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων στο δημόσιο τομέα και στη θέση τους θα προσλάβει εργαζόμενους-χαρτομάντιλα, εργαζόμενους-λεμονόκουπες μιας χρήσεως. Έτσι χτίζεται η ανταγωνιστικότητα! Δεν πρόκειται για μέτρο καταπολέμησης της ανεργίας, αλλά εξευτελισμού της εργασίας, για άλλη μια ταφόπλακα πάνω από τις συλλογικές συμβάσεις και τα στοιχειώδη δικαιώματα των εργαζομένων.

mao.gr

Tags: εργασιακά
Keywords
Τυχαία Θέματα