Έρευνα: Ποιες χώρες αγαπούν λιγότερο το ευρώ

Tweet

Έρευνα του EUvox (πανευρωπαϊκός ηλεκτρονικός σύμβουλος ψήφου) αποτυπώνει τις απόψεις των Ευρωπαίων πολιτών για το κοινό νόμισμα. Όπως αναφέρεται στην έρευνα, το ευρώ έχει υιοθετηθεί ευρέως από τις ευρωπαϊκές χώρες. Οι περισσότερες χώρες είναι υπέρ του κοινού νομίσματος – η αποδοχή του ευρώ δεν σχετίζεται με το αν αυτές οι χώρες το χρησιμοποιούν ή όχι ως επίσημο νόμισμά τους. Οι ψηφοφόροι των χωρών που ήδη χρησιμοποιούν το ευρώ δηλώνουν πως είναι κατά την εξόδου από αυτό. Ο ψηφοφόροι στις χώρες που δεν έχουν το ευρώ

ως επίσημο νόμισμά τους δηλώνουν πως ίσως να το υιοθετούσαν στο μέλλον.

Υπάρχουν τρεις εξαιρέσεις: Οι ψηφοφόροι στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Πολωνία και στη Δανία αντιτίθενται σφοδρά στο ευρώ ως επίσημο νόμισμα για τις χώρες τους. Στο Ηνωμένο Βασίλειο και στη Δανία ασκείται κριτική στο ευρώ εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, κυρίως λόγω της απώλειας της δυνατότητας άσκησης αυτόνομης νομισματικής πολιτικής, που συνεπάγεται η υιοθέτησή του.

Ο παρακάτω πίνακας αποτυπώνει το εύρος των απαντήσεων, σχετικά με τη συμφωνία εξόδου από –ή μη εισόδου στο – ευρώ («Η χώρα μου» θα πρέπει να εγκαταλείψει το ευρώ / «Η χώρα μου» δεν θα πρέπει να υιοθετήσει ποτέ το ευρώ):


Συμφωνώ απόλυτα: σκούρο πράσινο
Συμφωνώ: πράσινο
Ούτε συμφωνώ, ούτε διαφωνώ: γκρίζο
Διαφωνώ: κόκκινο
Διαφωνώ απόλυτα: καφέ

Πηγή: efsyn.gr

Tags: Ευρώ Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα