Επιστολή των γονιών που έχασαν τα τρία τους παιδιά στην πτήση ΜΗ17

Τον Ιούλιο που μας πέρασε το ζευγάρι των Αυστραλών Anthony Maslin και Marite Norris αποφάσισε να κάνει μερικές μέρες παραπάνω διακοπές στην Ολλανδία και έστειλε τα τρία παιδιά του μαζί με τον παππού τους πίσω στη χώρα τους. Τα παιδιά τους ήταν ο Mo 12 ετών, η Evie 10 ετών και ο Otis 8 ετών.

Δυστυχώς τα παιδιά επιβιβάστηκαν στην πτήση των Μαλαισιανών αερογραμμών Μ17 η οποία καταρρίφθηκε στα ανατολικά της Ουκρανίας σκοτώνοντας 298 ανθρώπους.

Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα τα πτώματα των παιδιών (μαζί με άλλους 38 Αυστραλούς που

ήταν στην ίδια πτήση) επέστρεψαν στην πατρίδα τους.

Οι γονείς τους από την Αυστραλία δημοσίευσαν την παρακάτω επιστολή:

"Μόλις πήραμε τα κορμιά των παιδιών μας του Mo, της Evie και του Otis Maslin (ηλικίας 12, 10 και 8 αντίστοιχα) από την Ολλανδία μαζί με τον παππού τους Nick Norris. Τους τελευταίους τρεις μήνες βρίσκονταν σε ένα κρύο δωμάτιο στην άλλη άκρη του κόσμου. Τώρα που τα παιδιά μας είναι εδώ, συμφιλιωνόμαστε με το γεγονός, πνευματικά, και κάθε στιγμή είναι γεμάτη αγωνιώδεις δυσκολίες στην καθημερινή μας ζωή.

Η αγάπη μας και ο σεβασμός προς τα παιδιά μας θα παραμείνει αμείωτος και συνεχής. Ποτέ δεν θα εξασθενήσουν τα συναισθήματά μας, τα παιδιά μας ήταν όλη μας η ζωή.

Ήμασταν δύο από τους πιο τυχερούς και ευτυχισμένους ανθρωπους σε όλον τον πλανήτη. Αυτό που απομένει τώρα για εμάς είναι να τιμήσουμε τα παιδιά μας.

Τιμούμε τον Mo για τη σοφία του, την καλή του την καρδιά και την παντελή του ανιδιοτέλεια. Ο Μο είναι ειρηνικός, ήσυχος. Ο Μο μπορεί να δεχθεί όλους τους ανθρώπους, όλων των ηλικιών και μπορεί να τους κάνει να αισθανούν ιδιαίτεροι και εξαιρετικοί.

Τιμούμε την Evie για την απεριόριστη αγάπη που είχε. Πρόκειται για ένα παιδί γεμάτο κατανόηση, όμορφη, αστεία, καλλιτεχνική φύση και δημιουργική. Η ζεστασιά της και η καλοσύνη της αναγνωρίζονται από όσους την ξέρουν.

Τιμούμε τον Otis και την συγκινητική γοητεία του και για όλες του τις δραστηριότητες. Ο Otis μας δίνει χαρά και γέλιο, το πιο μεγάλο δώρα από όλα

Παρακαλούμε σεβαστήτε τη μνήμη των παιδιών μας, και σταματήστε αυτό τον άδικο πόλεμο. Κανένα μίσος σε όλο τον κόσμο δεν είναι πιο δυνατό από την αγάπη που έχουμε για τα παιδιά μας για τον Mο, την Evie και για τον Otis.

Τα παιδιά μας μας τα πήραν για έναν πόλεμο στον οποίο εμείς δεν συμμετέχουμε, και η χώρα μας δεν έχει καμία σχέση. Είναι αδύνατον να κατανοήσουμε το λόγο που εκρήχθηκαν στον ουρανό.

Οι ζωές μας τώρα βρίσκονται στην κόλαση. Ο πόνος που βιώνουμε δεν έχει γιατρειά και πενθούμε με όλες τις οικογένειες στην Ουκρανία, την Ολλανδία, τη Ρωσία, τη Μαλαισία, την Αυστραλία και αλλού.

Παρακαλούμε σεβαστείτε τη μνήμη των παιδιών μας και σταματήστε τον μάταιο αυτό πόλεμο.

Κανένα μίσος στον κόσμο δεν είναι τόσο δυνατό όσο η αγάπη που είχαμε για τον παπού Νικ.

Κανένα μίσος στον κόσμο δεν είναι τόσο δυνατό όσο η αγάπη που έχουμε ο ένας για τον άλλον.

Ευχαριστούμε όσους μας στήριξαν, τους φίλους μας, την οικογένειά μας, η αγάπη και μόνο η αγάπη μας έχει απομείνει."

Tags: αεροπορικό δυστύχημαΜΗ17Μαλαισιανές αερογραμμές Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα