Επιστολή στον Υπ. Παιδείας της Eνωσης Εργαστηριούχων Οδοντοτεχνιτών Κρήτης

Tweet

ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΟΔΟΝΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ
ΚΡΗΤΗΣ

Ηράκλειο,15/07/2013

Α.Π.: 1/2013

ΠΡΟΣ

Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων

κ. Αρβανιτόπουλο Κων/νο

Υφυπουργούς Παιδείας & Θρησκευμάτων

κ. Γκιουλέκα Κων/νο και

κ. Κεδίκογλου Σ.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με αφορμή τα τελευταία δημοσιεύματα για κατάργηση της ειδικότητας Οδοντοτεχνικής του Τομέα

Υγείας και Πρόνοιας της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, σας απευθύνουμε αυτή την επιστολή, εκφράζοντας τις ανησυχίες μας ως ελεύθεροι επαγγελματίες Ιδιοκτήτες Οδοντοτεχνικών Εργαστηρίων της Κρήτης.

Στην Κρήτη υπάρχουν 500 περίπου Οδοντίατροι που εξυπηρετούνται από 60 Οδοντοτεχνικά Εργαστήρια. Στα Οδοντοτεχνικά Εργαστήρια εργάζονται ως βοηθοί απόφοιτοι της Δευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

Οι απόφοιτοι της ειδικότητας Οδοντοτεχνικής Δευτεροβάθμιας Επαγγελματική Εκπαίδευσης αποκτούν πτυχίου Βοηθού Οδοντοτεχνίτη (με επαγγελματικά δικαιώματα) και έχουν άμεση απορρόφηση από την αγορά εργασίας. Γεγονός που συμβάλει στη μείωση της ανεργίας και στην ανάπτυξη της χώρας.

Στη Νότια Ελλάδα η ειδικότητα Οδοντοτεχνικής (στη δημόσια και στην ιδιωτική εκπαίδευση) λειτουργεί μόνο στο Ηράκλειο, για να τη κάλυψη των αναγκών σε βοηθητικό προσωπικό των Εργαστηρίων όλης της περιφέρειας της Κρήτης αλλά και του Νοτίου Αιγαίου.

Η Ένωση Εργαστηριούχων Οδοντοτεχνιτών Κρήτης διαμαρτύρεται για τη κατάργηση της ειδικότητας Βοηθών Οδοντοτεχνιτών, διότι κρίνει αναγκαία την ύπαρξη της ειδικότητας αυτής στην Επαγγελματική Εκπαίδευση στο Ηράκλειο.

Ζητούμε να επανεξετάσετε το θέμα να προχωρήσετε σε αναβάθμιση της Δημόσιας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και όχι σε κατάργηση ειδικοτήτων.

Να μην γίνει καμία απόλυση συναδέλφων οδοντοτεχνιτών που εργάζονται στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΡΙΝΑΡΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΙΩΤΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

Tags: Κρήτηδημόσια εκπαίδευση Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα