Επιστολή διαμαρτυρίας προς τη ΔΟΕ, του Αγγελου Γκουβεντάρη

Tweet

Αγαπητοί κύριοι της ΔΟΕ.

Είμαι Γυμναστής της Α/θμιας Εκπ/σης με 17 έτη υπηρεσίας. Διορισμένος το 1996 στον Πειραιά. Εγγαμος με δύο παιδιά.

Επί 17 έτη δεν μπορώ να πάρω μετάθεση για Σέρρες λόγω μη ύπαρξης οργανικών κενών. Λόγω αυτής της δυσκολίας τα τελευταία 5 έτη παίρνω απόσπαση για τον τόπο μου .

Ξαφνικά

δίδονται σε γυμναστές Β/θμιας ανά την Ελλάδα , 25 θέσεις στις Σέρρες (και σε άλλα ΠΥΣΠΕ) της ειδικότητας μου προς μετάταξη (μετάθεση σε άλλη βαθμίδα από το παράθυρο) από το πουθενά κατά παρέκκλιση όλων των διατάξεων που διέπουν την λειτουργία της εκπ/σης.

Συνέπεια αυτού εγώ και πάρα πολλοί άλλοι συνάδελφοι όλων των ειδικοτήτων της Α/θμιας ανά την επικράτεια δεν πρόκειται ποτέ σε αυτήν τη ζωή να πάμε στον τόπο μας.

Και ερωτώ εσάς το ανώτατο συνδικαλιστικό μας όργανο:

1- Πως υπερασπίζεστε το δικαίωμα μας απόρροια της διάταξης της νομοθεσίας που αναφέρει ότι πρώτα τα δημιουργούμενα κενά δίδονται προς μετάθεση στους εκπ/κούς της οικίας Βαθμίδας (Α/θμια) και μετά έπονται μετατάξεις .Δεν είναι παράνομη αυτή η απόφαση;

2-Τι προτίθεστε να πράξετε από εδώ και πέρα προκειμένου να υπερασπιστείτε τα εκατοντάδες μέλη της ομοσπονδίας που θίγονται άμεσα από αυτήν την απόφαση και να προασπίσετε τα έννομα δικαιώματα τους ;

3- Με ευχολόγια τύπου: > δεν λύνεται το θέμα μας αλλά αντιθέτως από πρόβλημα της Β/θμιας γίνεται εκ του μη όντος πρόβλημα της Α/θμιας. Δηλ. για να μην υπάρξουν απολύσεις στην Β/θμια με βάση την δήλωση αυτή του Υπουργού πρέπει να υπάρξουν παραιτήσεις στην Α/θμια ;

4- Γιατί δεν προσβάλατε την απόφαση αυτήν στα δικαστήρια ; Εάν δεν κινήσετε εσείς τις διαδικασίες για να προστατέψετε τα μέλη σας ποιός άλλος θα το κάνει ; Εκτός και εάν δεν θεωρούνται μέλη σας οι χιλιάδες των ειδικοτήτων της Α/θμιας.

5- Γιατί δεν ζητήσατε να γίνουν συμπληρωματικές μεταθέσεις για τις ειδικότητες και στα εναπομείναντα κενά να πραγματοποιηθούν οι μετατάξεις ενέργεια που είναι η ενδεδειγμένη και προβλέπεται από τις ισχύουσες διατάξεις. Για το ισοδύναμο των θέσεων δεν αλλάζει τίποτε απολύτως για το Υπουργείο διότι ο αριθμός των κενών θα παραμείνει ο ίδιος.

6-Είναι φανερό δια γυμνού οφθαλμού ότι υπάρχει σαφής πρόθεση να τακτοποιηθούν οι εκπ/κοί της Β/θμιας εις βάρος των αντίστοιχων της Α/θμιας εντός της ίδιας της βαθμίδας μας και εσείς αδιαφορείτε. Εάν το επόμενο έτος «Μεταταγούν»500 φιλόλογοι σε θέσεις δασκάλων θα έχετε την ίδια αντίδραση . Η ΟΛΜΕ εάν γινόταν το αντίστροφο θα το δεχόταν ; Προφανώς όχι.

ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΤΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΚΛΕΓΗΚΑΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΙΕΣ ΜΑΣ ΨΗΦΟΥΣ ΓΙΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΑΛΛΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΠΙΟ ΒΑΡΥΓΔΟΥΠΗ. ΕΠΡΕΠΕ ΗΔΗ ΝΑ ΕΙΧΑΤΕ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ.

Εάν δεν κινητοποιηθείτε άμεσα για να λύσετε το πρόβλημα μας που δημιουργήθηκε και με την δική σας ανοχή και πιθανόν συναίνεση κρίνοντας με την εν γένει συμπεριφορά σας είναι επιτακτική ανάγκη όλοι εμείς οι συνάδελφοι ειδικοτήτων της Α/θμιας να διαγραφούμε οικιοθελώς από μέλη της ΔΟΕ και να ορίσουμε μόνοι μας την μοίρα μας αφού για την ΔΟΕ απλά δεν υπάρχουμε.

Γκουβεντάρης Άγγελος

Tags: αποσπάσειςΠειραιάςΓυμναστήςΦυσική ΑγωγήΣερρές Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα