Επιμορφωτές πληροφορικής ΠΑΚΕ Αττικής: Σχετικά με το σχέδιο του Γενικού και Τεχνολογικού Λυκείου

Tweet

Αθήνα 4/8/2013

Οι επιμορφωτές ΠΕ19, 20 του ΠΑΚΕ Αττικής θα θέλαμε να εκφράσουμε την ανησυχία μας σχετικά με τα όσα συμβαίνουν τελευταία στον χώρο της Πληροφορικής στην Δ.Ε.

Πιο συγκεκριμένα , επειδή πολλά ακούγονται και δημοσιεύονται στον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο για την κατάργηση του μαθήματος της Πληροφορικής από τα Γενικά Λύκεια και την συρρίκνωση του Τομέα Πληροφορικής στο σχέδιο για το νέο Τεχνολογικό Λύκειο θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι:

· Οποιαδήποτε προτεινόμενη

υποβάθμιση της πληροφορικής στο Νέο Σχολείο οδηγεί την παιδεία της χώρας μας σε σαφή οπισθοδρόμηση.

· Το αίτημα για διδασκαλία της πληροφορικής ως υποχρεωτικού μαθήματος και στις 3 τάξεις του Γενικού Λύκειο καθώς επίσης και στην Γ τάξη του Γυμνασίου είναι στοιχείο απαραίτητο για την υλοποίηση του Ψηφιακού Σχολείου, που είναι και διακηρυγμένη πρόθεση της πολιτείας.

· Η καθιέρωση μαθήματος αλγοριθμικής και εισαγωγής στον προγραμματισμό για την εισαγωγή των μαθητών της Δ.Ε. σε τμήματα Πληροφορικής Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης συνάδει απόλυτα με το ύφος του νέου σχολείου έχοντας αποδείξει με τις εξετάσεις σε πανελλήνιο επίπεδο των τελευταίων ετών και την γενική του αποδοχή από την μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα το πόσο απαραίτητο είναι.

· Η ύπαρξη τομέα Πληροφορικής με πλήρη διδακτική κάλυψη στα γνωστικά αντικείμενα των νέων τεχνολογιών και επικοινωνιών στο νέο Τεχνολογικό Λύκειο είναι στοιχείο απαραίτητο στον σαφή επαγγελματικό προσανατολισμό των μαθητών του και αποτελεί θεμέλιο στον εμπλουτισμό και στην εξειδίκευση του έμψυχου εργατικού δυναμικού της χώρας μας.

Επιπλέον θα θέλαμε από την θέση μας ως επιμορφωτές πληροφορικής να υπενθυμίσουμε την επένδυση που έχει πραγματοποιήσει η πολιτεία, προκειμένου να ολοκληρωθεί με επιτυχία το πρόγραμμα επιμόρφωσης των χιλιάδων συναδέλφων μας ΠΕ19, 20 και να υπογραμμίσουμε ότι η οποιαδήποτε συρρίκνωση και κατάργηση μαθημάτων πληροφορικής από το Γενικό και Τεχνολογικό Λύκειο θέτει σε κίνδυνο την ομαλή διεκπεραίωση της και θέτει σε αμφισβήτηση την αποτελεσματικότητά της.

Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη σας τις παρατηρήσεις μας για τον σχεδιασμό και την ανακοίνωση του σχεδίου για το Νέο Γενικό και Τεχνολογικό Λύκειο.

Με τιμή

Οι επιμορφωτές πληροφορικής του ΠΑΚΕ Αττικής

Tags: επιμορφωτήςΠΑΚΕπληροφορικήμάθημα πληροφορικής Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα