Επείγουσα ανακοίνωση αιρετών Δ΄ΔΔΕ Αθήνας για υπεραριθμίες ΠΕ04

Tweet

Συνάδελφοι,

Οι υπεραριθμίες του κλάδου ΠΕ4 έχουν μετατραπεί φέτος σε τραγέλαφο.

Η αρχική απόφαση του ΠΥΣΔΕ, όπως γνωρίζετε, ήταν οι υπεραριθμίες να γίνουν κατά κλάδο. Στην απόφαση αυτή υπαναχώρησε η διοίκηση και μετά τη σθεναρή μας αντίσταση η διοίκηση αποφάσισε να στείλει γραπτό ερώτημα στο Υπουργείο.

Όπως ήταν αναμενόμενο - μετά δύο μήνες- το Υπουργείο δεν έχει δώσει

απάντηση, αποφεύγοντας οποιαδήποτε γραπτή δέσμευση.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, στην τελευταία συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ, παρά τις έντονες προσπάθειες μας, παρά το ότι επικαλεστήκαμε το νομοθετικό πλαίσιο αλλά και την ομαλοτερη λειτουργία των σχολείων και την κατά το δυνατόν ελαχιστοποίηση της αναγκαστικής μετακίνησης των συναδέλφων για συμπλήρωση ωραρίου και παρά το δεδομένο ότι στην πλειοψηφία των ΠΥΣΔΕ έχει γίνει ρύθμιση κατά κλάδο, δεν καταφέραμε να αποτρέψουμε την προειλημμένη απόφαση της πλειοψηφίας του ΠΥΣΔΕ Δ΄ Αθήνας να ρυθμίσει τις υπεραριθμίες του κλάδου ΠΕ04 με βάση την ειδικότητα και όχι τον κλάδο.

Η απόφαση του ΠΥΣΔΕ είχε ως αποτέλεσμα να χαρακτηρισθούν ως υπεράριθμοι όλοι σχεδόν οι χημικοί (κυρίως των γυμνασίων).

Θεωρούμε την απόφαση απαράδεκτη και μαχητά ανατρέψιμη.

Στην περίπτωση, βέβαια, που αντιληφθούμε στη συνέχεια της διαδικασίας (για τοποθέτηση υπεραρίθμων και βελτιώσεις) ότι υπήρχε δόλος της Διοίκησης για εξυπηρετήσεις, η ανακοίνωσή μας θα μετατραπεί σε καταγγελία.

Ωστόσο, επειδή υπάρχουν σχολεία στα οποία παρουσιάζεται πλεόνασμα κάποιας ειδικότητας ΠΕ04 και ταυτόχρονα κενό 2 ή 3 άλλων ειδικοτήτων, εφιστούμε ιδιαίτερη προσοχή στον τρόπο με τον οποίο θα συμπληρωθούν οι προτιμήσεις σχολείων. Διότι είναι πιθανόν κάποιοι συνάδελφοι να πάρουν οργανική θέση σε κάποιο σχολείο, αλλά όλοι οι ΠΕ04 να είναι λειτουργικά πλεονάζοντες.

ΥΓ. Η μόνη διαβεβαίωση που πήραμε από τη διοίκηση είναι ότι τα μαθήματα 2ης ανάθεσης θα κατανεμηθούν με βάση την αρχαιότητα στο σχολείο.

Οι Αιρετοί

Βίκυ Αναγνώστη

Μαρία Δανιήλ

Tags: Δ΄ ΑθήναςΠΥΣΔΕΠΕ04 Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα