Ενωση Εκπαιδευτικών της Ελληνικής γλώσσας ως δεύτερης/ξένης: Κείμενο συμπαράστασης στο εθελοντικό σχολείο "Οδυσσέας"

Tweet

Ε.Ε.Ε.Δ/Ξ.Γ

19 Δεκεμβρίου 2013

Για ακόμα μια φορά ερχόμαστε αντιμέτωποι με το αδυσώπητο και αποτρόπαιο πρόσωπο του κρατικού μηχανισμού. Αυτή την φορά στο στόχαστρο βρίσκεται το εθελοντικό σχολείο διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» στη Θεσσαλονίκη.

Το σχολείο λειτουργεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια ως ένας χώρος που όχι μόνο διδάσκει την ελληνική γλώσσα σε μετανάστες και παλιννοστούντες, αλλά είναι ένα ζωντανό

παράδειγμα έμπρακτης αλληλεγγύης και αυτοοργάνωσης, ένας χώρος έκφρασης και δημιουργικότητας και φυσικά αναπόσπαστο κομμάτι του εκπαιδευτικού και αντιφασιστικού κινήματος.

Ο κρατικός μηχανισμός αντί να ασχοληθεί με τα κενά που προκαλεί στην εκπαιδευτική και μαθησιακή διαδικασία από την έλλειψη εκπαιδευτικών στα σχολεία, το κλείσιμο ολόκληρων σχολικών μονάδων, τις διώξεις εκπαιδευτικών, την εξόφθαλμα προκλητική επιστράτευσή τους επειδή τόλμησαν απεργώντας να διεκδικήσουν τα αυτονόητα και τις νέες εργασιακές συνθήκες, οι οποίες είναι ήδη παρούσες στα σχολεία (αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου, ΕΣΠΑ, μπλοκάκια), στρέφεται εναντίον κάθε προσπάθειας αυτομόρφωσης, αυτοοργάνωσης και αλληλεγγύης, αλληλεπίδρασης και επικοινωνίας με τον διπλανό, σε κάθε μορφή δημιουργικής έκφρασης. Είναι ενάντια σε καθετί που διαφοροποιείται από την κυρίαρχη κουλτούρα , μια κουλτούρα στερημένη από γνώση και κριτική σκέψη, από συναίσθημα και αγωνιστική κοινωνική δράση.

Ως εκπαιδευτικοί της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας θεωρούμε απαράδεκτη τη δίωξη κατά του σχολείου μεταναστών/τριών, εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξή μας στους εκπαιδευτικούς και εκπαιδευόμενους/ες του ΟΔΥΣΣΕΑ και απαιτούμε να σταματήσει άμεσα κάθε νομική και δικαστική διαδικασία εις βάρος του σχολείου και του προέδρου του, όπως επίσης και τη διαγραφή του χρέους.

Δείτε εδώ σχετική ανακοίνωση: Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Το εθελοντικό σχολείο «Οδυσσέας» υπό διωγμό!Tags: εθελοντικό σχολείοΟΔΥΣΣΕΑΣΘεσσαλονίκησυμπαράσταση Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα