Ενημερωτικό κινηματικό εκπαιδευτικό δελτίο

Tweet

ΙΡΛΑΝΔΙΑ

Δύο μεγάλες ενώσεις εκπαιδευτικών στην Ιρλανδία διεξάγουν ψηφοφορία για να δραστηριοποιηθούν για τα νέα προγράμματα σπουδών και τις δοκιμές ρύθμισης που πάει να φέρει η κυβέρνηση. Παρά το γεγονός ότι πολλοί εκπαιδευτικοί συμφωνούν ότι πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις στον κλάδος τους τα συνδικάτα είναι εξεγερμένα γιατί οι σαρωτικές αυτές αλλαγές που έχουν ανακοινωθεί χωρίς συναίνεση και έχουν πάρει λάθος δρόμο. Υπάρχουν από κοινού δράσεις με όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, οι οποίες έχουν τον δρόμο ενάντια στις νέες ρυθμίσεις.

Σε κοινή δήλωσή τους, τα δύο συνδικάτα λένε: «Τα μέλη του ASTI και της TUI ανησυχούν για το πόσο μπορούν να αντιδράσουν εγκαίρως καθώς το χρονοδιάγραμμα των μεταρρυθμίσεων είναι πολύ συμπυκνωμένο και σύντομα θα καταστραφεί ο ζωτικός ιστός της εκπαίδευσης»

Η εκπαίδευση στην Ιρλανδία έχει υποστεί τεράστιες περικοπές από την έναρξη της χρηματοπιστωτικής κρίσης το 2008. Η Ιρλανδία είναι μία από τις χώρες της Ευρωζώνης , η οποία έχει πληγεί περισσότερο από την κρίση από το 2008 . Η εκπαίδευσή τους χρηματοδοτείτε από το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο της χώρας και οι περικοπές των εκπαιδευτικών έχουν αυξηθεί κατά πολύ. Οι εκπαιδευτικοί έχουν στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στις περικοπές στη χώρα.

Οι εκπαιδευτικοί έχουν επίσης ένα δικαιολογημένο φόβο ότι το νέο τυποποιημένο σύστημα ελέγχου θα μπορούσε να οδηγήσει σε ανταγωνιστικότητα και συγκρίσεις μεταξύ των σχολείων πράγμα που δημιουργεί ένα κλίμα εμπόλεμο μέσα στο χώρο της εκπαίδευσης.

Τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών θα ανακοινωθούν στις 26 Μαρτίου .

ΤΟΥΡΚΙΑ

Τα μέλη του συνδικάτου των δασκάλων Egitim Sen δέχτηκαν επίθεση από την αστυνομία όταν προσπάθησαν να εισέλθουν πανεπιστήμιο του Μαρμαρά στην Τουρκία. Αρκετά μέλη της ένωσης έχουν μπεί στο καθεστώς διαθεσιμότητας λόγω της συμμετοχής τους σε γενική απεργία το περασμένο έτος .

Από κάτω υπάρχει η δήλωση από την ένωση του συνδικάτου των δασκάλων :

Ως αποτέλεσμα των πειθαρχικών μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση μέσω του γραφείου του κοσμήτορα στο Πανεπιστήμιο του Μαρμαρά και ειδικότερα στο Τμήμα Επικοινωνίας της Κωνσταντινούπολης, ο Dean Yusuf Devran μαζί με 8 βοηθούς του για την έρευνα που κάνουν βρέθηκαν σε καθεστώς αναστολής των θέσεων εργασίας τους για 24 μήνες ΄λόγω συμμετοχής τους στις κινητοποιήσεις και στις διαδηλώσεις στο πάρκο Gezi.

Με την απόφαση αυτή , Αντιπρόεδρος του Πανεπιστημίου του Μαρμαρά , Zafer Γκιούλ και ο Κοσμήτορας της Σχολής Επικοινωνίας, ο Yusuf Devran δηλώνει για άλλη μια φορά την αποφασιστικότητά των κυβερνητικών να παραβιάζουν συνεχώς τα συνταγματικά δικαιώματα της απεργίας και την ελευθερία του λόγου. Είναι, επίσης, αρνείται τα πολιτικά και δημοκρατικά δικαιώματα των ακαδημαϊκών και των εργαζομένων και του Πανεπιστημίου του Μαρμαρά να οργανώσει , στο συνδικαλισμό και στην απεργία . Τα δικαιώματα αυτά είναι , επίσης κατοχυρωμένα από τα διεθνή πρωτόκολλα , όπως η Σύμβαση για την Προστασία των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και των Θεμελιωδών Ελευθεριών , καθώς και από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα .

Εν ολίγοις , η καταπίεση σε όλα τα μέλη του πανεπιστημίου αυξάνεται σύμφωνα με έρευνες υποβάλλονται κυρώσεις και απειλές απόλυσης στο Πανεπιστήμιο του Μαρμαρά .

Καλούμε την εθνική και διεθνή κοινότητα εκείνων που ανησυχούν από την αυθαίρετη χρήση της εξουσίας , παραβίαση των δημοκρατικών αρχών και των δικαιωμάτων στην Τουρκία να σταθεί μαζί μας στον αγώνα μας για δικαιοσύνη και την πολιτική ελευθερία στο Πανεπιστήμιο του Μαρμαρά . Μπορούμε να πιέσουμε την διοίκηση του Πανεπιστημίου του Μαρμαρά με διεθνή αλληλεγγύη η οποία είναι τόσο σημαντική για την υποστήριξη της ελευθερίας της έκφρασης και την διασφάλιση των δικαιωμάτων μας.

Υπογραφή

-Egitim Sen, Ένωση Επιστημών και Παιδείας Εργαζομένων ,

-Το Προεδρείο των Πανεπιστημίων ,

Κωνσταντινούπολη , Τουρκία

ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ

Το σωματείο των δασκάλων στην Παραγουάη έχει αποφασίσει γενική απεργία ενάντια στη νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση του Horacio Cartes. Ο Cartes είναι μια επιχείρηματίας πολυεκατομμυριούχος, ο οποίος έχει κάνει ένα χρόνο στη φυλακή για απάτη , και έχει εμπλακεί σε διακίνηση ναρκωτικών και άλλα σκάνδαλα. Κέρδισε ψήφους με την υπόσχεση της προσέλκυσης ιδιωτικών κεφαλαίων για τη βελτίωση των υποδομών της χώρας , όπου πάνω από το ένα τρίτο του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας και όπου οι υπηρεσίες είναι από τις χειρότερες.

Η κυβέρνηση ακολουθεί την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, στην οποία θα μπορούσαμε να δούμε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες να οικειοποιούνται από ιδιωτικές εταιρείες . Οι δάσκαλοι λένε ότι αυτό είναι αντιδημοκρατικό και αντισυνταγματικό. Απαιτούν ένα τέλος στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, καθώς και 25 % αύξηση των μισθών σε περίπτωση που οι τιμές στα προϊόντα δεν μειωθούν.

Η απεργία των εκπαιδευτικών θα είναι στις 26 Μαρτίου .

Tags: εκπαιδευτικό κίνημα Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα