Ενημερωτικό δελτίο από τον αιρετό Γιώργο Τρούλη

Ανακοινώσεις

1o Ενημερωτικό ΜαΐουΓιώργος ΤρούληςΡέθυμνο, 22 Μαΐου 2013

Αιρετός ΠΥΣΠΕ Ρεθύμνου

Τηλ. 6945802754

Email: [email protected]

Προς τους Συναδέλφους μου

Αγαπητοί Συνάδελφοι

Θέμα 1ο: «Συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Ρεθύμνου σχετικά με τις αιτήσεις μετάθεσης εντός ΠΥΣΠΕ»

Στις 15 Μαΐου συνεδρίασε το υπηρεσιακό συμβούλιο Ρεθύμνου για να εξετάσει τις αιτήσεις μεταθέσεων εντός ΠΥΣΠΕ συναδέλφων που ζητούν να λάβουν μόρια συνυπηρέτησης. Οι περισσότερες των περιπτώσεων (7 περιπτώσεις) που έπρεπε να εξεταστούν παραπέμφθηκαν στο ΠΥΣΠΕ διότι δεν πληρούν το κριτήριο που ορίζει η εγκύκλιος του υπουργείου παιδείας, δηλ να υπάρχει ενεργή σύμβαση εργασίας κατά τη λήξη των αιτήσεων. Φέτος η ημερομηνία λήξης των αιτήσεων μετάθεσης ήταν η 31η Ιανουαρίου κι όχι όπως κάθε χρόνο η 30η Νοεμβρίου. Το πρόβλημα προέκυψε διότι οι περιπτώσεις αυτές των συζύγων των συναδέλφων αφορούν εποχιακά επαγγέλματα (ξενοδοχοϋπάλληλοι, υπάλληλοι τουριστικών επιχειρήσεων κ.λ.π.) και οι οποίοι είναι φύση αδύνατον να έχουν ενεργή σύμβαση εργασίας τέλος Ιανουαρίου.

Ως αιρετός δήλωσα ότι είμαι θετικός στο να δοθούν τα μόρια στους συναδέλφους, πρέπει όμως το υπουργείο παιδείας να ξεκαθαρίσει με διευκρινιστική αν δύναται να λάβουν οι συνάδελφοι τα μόρια αυτά, με δεδομένο ότι το Ρέθυμνο και όλες οι περιοχές που είναι τουριστικές απασχολούν ένα μεγάλο μέρος του μόνιμου πληθυσμού τους σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται συγκεκριμένους μήνες του έτους. Θεωρώ επομένως άδικο από όλες τις πλευρές να στερηθούν τα μόρια οι συνάδελφοι που σε διαφορετική περίπτωση (π.χ. Νοέμβριο) θα τα λάμβαναν. Με το παραπάνω σκεπτικό και επειδή υπήρχε εισήγηση να εφαρμοστεί απαρέγκλιτα η εγκύκλιος σε συνδυασμό με το ότι οι μεταθέσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ όπως φαίνεται θα εξεταστούν τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου (και μετά ακολουθούν οι διαδικασίες εντός ΠΥΣΠΕ), κατέθεσα πρόταση στο ΠΥΣΠΕ, η οποία υπερψηφίστηκε με πλειοψηφία, να σταλεί ερώτημα στο υπουργείο παιδείας διευκρινίζοντας τις περιπτώσεις, την ιδιομορφία της περιοχής του Ρεθύμνου ως κατεξοχήν τουριστικής περιοχής με σκοπό να υπάρξει μια κοινή στάση σε αυτές τις περιπτώσεις και να εξασφαλιστεί η μοριοδότηση της συνυπηρέτηση στους συναδέλφους.

Θέμα 2ο: «Ανοίγει το πρόγραμμα πιστοποίηση στις ΤΠΕ Α επιπέδου τον Ιούνιο»

Ξεκινάνε Ιούνιο και Ιούλιο προγράμματα πιστοποίηση στις ΤΠΕ Α επιπέδου. Για να συμμετέχουν όλοι οι συνάδελφοι που το επιθυμούν στην επιμόρφωση Β επιπέδου στις ΤΠΕ οφείλουν να έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς την πιστοποίηση Α επιπέδου. Όπως ανακοινώνει ο φορέας υλοποίησης του προγράμματος στην πιστοποίηση στις ΤΠΕ Α επιπέδου μπορούν να συμμετάσχουν μόνιμοι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και εν ενεργεία αναπληρωτές της δημόσιας εκπαίδευσης, των κλάδων της επιμόρφωσης Β' επιπέδου, εκτός των εκπαιδευτικών του κλάδου ΠΕ19/20 για τους οποίους η πιστοποίηση Α' επιπέδου δεν αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους στην επιμόρφωση αυτή. Οι αναπληρωτές οφείλουν να προσκομίσουν σχετική βεβαίωση (αποστολή στο fax: 210 3222135) από την οικεία διεύθυνση εκπαίδευσης, προκειμένου να τους δοθεί η δυνατότητα υποβολής αίτησης στα προγράμματα πιστοποίησης Α' επιπέδου. Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση: http://bigweb.cti.gr/bepipedo2/index.php/news-announcements/2011-05-05-14-11-14/349-15-05-2013

Θέμα 3ο: «Φεστιβάλ 25 και 26 Μαΐου στον Κήπο Ρεθύμνου για την εκπαίδευση των παιδιών της Αφρικής»

Το ερχόμενο σαββατοκύριακο, 25 & 26 Μαΐου, από τις 7:00 μ.μ., ο Δημοτικός Κήπος του Ρεθύμνου θα πλημμυρίσει από ήχους πολλών διαφορετικών καλλιτεχνών, οι οποίοι θα συμμετέχουν αφιλοκερδώς με σκοπό την ενίσχυση των δράσεων του συλλόγου: «ΣΥΜΒΟΛΗ στην Εκπαίδευση των Παιδιών της Αφρικής». Στο Φεστιβάλ συμμετέχει η Χορωδία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α΄/θμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, το Μουσικό Γυμνάσιο/Λύκειο, τους Halicuti Band, το Λουδοβίκο των Ανωγείων, τους Pili-Pili, το μουσικό σχήμα από το ‘Ψυχόραμα’ του Πανεπιστημίου Κρήτης και το Ross Daly με τους Γιώργη Μανωλάκη, Γιάννη Παπατζανή και την Κέλυ Θωμά. Στην αρχή της βραδιάς θα υπάρχουν δρώμενα που θα απευθύνονται στα παιδιά, όπως εργαστήρι κατασκευής μουσικών αφρικανικών οργάνων και ομαδικά παιχνίδια της Αφρικής. Παράλληλα, θα υπάρχει προβολή οπτικοακουστικού υλικού από τις δράσεις της ΣΥΜΒΟΛΗΣ, έκθεση φωτογραφίας από την Αφρική και μπαζάρ με χειροποίητα αντικείμενα αφρικανικής τέχνης. Η είσοδος είναι 5 € και για τα παιδιά δωρεάν.

Η ΣΥΜΒΟΛΗ αποτελείται από μια μικρή ομάδα εκπαιδευτικών και φοιτητών από το Ρέθυμνο και όχι μόνο, που εδώ και έξι χρόνια, κάθε καλοκαίρι συναντά εκατοντάδες παιδιά στην Αφρική, τα οποία παραμένουν υποσιτισμένα και αναλφάβητα. Σε συνεργασία με την τοπική, ιεραποστολική, Ορθόδοξη Εκκλησία, δίνουν προτεραιότητα στην εκπαίδευση, ακολουθώντας το παλιό γνωμικό που λέει: «αντί να δίνεις συνεχώς σε κάποιον ψάρια, μάθε του πώς να ψαρεύει».

Ως εκπαιδευτικοί και ως πολίτες να δώσουμε το παρόν σε αυτή την προσπάθεια που γίνεται και οργανώνεται στην πόλη μας ήδη από συναδέλφους όπως την Ειρήνη Παπαχαντζή και άλλους.

«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο»

Αδαμάντιος Κοραής

Με Συναδελφικούς Χαιρετισμούς

Γιώργος Τρούλης

Αιρετός ΠΥΣΠΕ Ρεθύμνου

*Υ.Γ. Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να λαμβάνουν τα ενημερωτικά και τα άρθρα που στέλνω στα σχολεία στο προσωπικό τους ηλεκτρονικό ταχυδρομείο να μου στείλουν e-mail στο: [email protected]. Επίσης έχω δημιουργήσει σελίδα στο Facebook μέσω του οποίου μπορούμε να επικοινωνούμε άμεσα (το όνομα χρήστη είναι Giorgos Troulis).

Tags: αιρετόςΓιώργος Τρούλης
Keywords
Τυχαία Θέματα