Ενημέρωση της Βουλής των Ελλήνων για τα κενά εκπαιδευτικών Γερμανικής στην Αχαΐα

Ανακοινώσεις

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΧΑΪΑΣ

E-Fax: 15102017899

www.deutsch.gr ● [email protected] & patra[email protected]

Πάτρα, 23-12-2012
Αρ. Πρωτ.: 11

ΠΡΟΣ:

κ. Θεόδωρο Μπαρή, Προϊστάμενο Επιστημονικής και Παιδαγωγικής

Καθοδήγησης Πρωτοβάθμιας

Εκπαίδευσης της

Περιφερειακής Δ/νσης Εκπ/σης Δυτικής Ελλάδας

ΚΟΙΝ.:

κ. Θεόδωρο Παπαθεοδώρου, Υφυπουργό ΠΑΙ.Θ.Π.Α.
κα. Τζένη Βαμβακά, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Β΄ Πειραιώς

κα. Παναγιώτα Δριτσέλη, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Τρικάλων

κ. Γιώργο Πάντζα, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αττικής

κα. Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ηλείας

κ. Ιωάννη Αμανατίδη, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Α΄ Θεσσαλονίκης

κ. Τάσο Κουράκη, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Α΄ Θεσσαλονίκης

κ. Βασίλειο Χατζηλάμπρου, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αχαΐας

κα. Κανελλοπούλου Μαρία, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αχαΐας

Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας

ΔΟΕ

Τύπος/Ιστοσελίδες

Θέμα: «Ενημέρωση της Βουλής των Ελλήνων για τα κενά εκπαιδευτικών Γερμανικής στην Αχαΐα»

Αξιότιμε κύριε Μπαρή,

Με αφορμή την ανακριβή απάντηση που έδωσε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού στη Βουλή των Ελλήνων (αρ. Πρωτοκόλλου 158467/ΙΗ ΕΞ/14-12-2012), στην ερώτηση έξι βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ (αρ. ερώτησης 4321/23-11-2012) για τις ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολείων όλης της χώρας, θα θέλαμε να εκφράσουμε την απορία μας και την αγανάκτησή μας σαν Τοπική Επιτροπή Αχαΐας της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Π.Ε., καθώς στην εν λόγω απάντηση αναγράφεται πως υπάρχουν 0 κενά εκπαιδευτικών Γερμανικών για τα Δημοτικά σχολεία της Αχαΐας.

Σύμφωνα με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, οι ώρες που δηλώνουν κάθε εβδομάδα στο υπουργείο από την αρχή του σχολικού έτους ανέρχονται στις 184, πράγμα που σημαίνει ότι ζητούν 13 Αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου κλάδου Γερμανικής Γλώσσας (ΠΕ07). Σας επισυνάπτουμε και τα 2 έγγραφα, ακριβώς όπως μας τα χορήγησε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας. Ο προϊστάμενος της διεύθυνσης αυτής μας βεβαιώνει ότι δηλώνουν συνεχώς αυτά τα κενά και ενημερώνουν την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και στη συνέχεια η τελευταία ενημερώνει το Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α για τα λειτουργικά κενά.

Είναι απορίας άξιο πώς τα κενά, ενώ είναι 13, στην πορεία γίνονται μηδέν !!!

Με το παρόν έγγραφο σας θέτουμε και εγγράφως τα αιτήματα που σας υπέβαλλε τηλεφωνικά την Παρασκευή 21.12.2012 η Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Π.Ε. κα. Κατερίνα Γκριτζαλιώτη:

Α) Να εκδοθεί Δελτίο τύπου, ώστε να ενημερωθεί η τοπική κοινωνία και ιδιαίτερα οι αδίδακτοι από την αρχή του σχολικού έτους μαθητές και μαθήτριες των δημοτικών σχολείων της Αχαΐας καθώς και οι γονείς και κηδεμόνες τους, που δικαίως αισθάνονται προσβεβλημένοι από την αποσιώπηση των κενών Γερμανικής, ιδιαίτερα αν ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι 366 κενά εκπαιδευτικών Γερμανικής στην υπόλοιπη χώρα έχουν καταγραφεί και δοθεί στους ερωτώντες βουλευτές.

Β) Να αποσταλούν τα κενά εκπαιδευτικών Γερμανικής των δημοτικών σχολείων της Αχαΐας στην κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας, όσο και στους ερωτώντες βουλευτές, ως ελάχιστη συμβολή στη διαφύλαξη του κύρους των διαδικασιών της Βουλής των Ελλήνων.

Με εκτίμηση

ΤΕ ΑΧΑΪΑΣ ΤΗΣ ΠΕΚΑΓΕΠΕ

Tags: Βουλήγερμανική γλώσσακενά
Keywords
Τυχαία Θέματα