Ενημέρωση για τη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ στις 6/3 από τον αιρετό Παντελή Βαϊνά

Ανακοινώσεις

Δελτίο ενημέρωσης Νο 4

του αιρετού στο ΠΥΣΠΕ Γ΄ΑΘΗΝΑΣ Παντελή Βαϊνά

εκλεγμένου με το ψηφοδέλτιο της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ- ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ

για τη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ στις 6/3 και τη σύμπτυξη τμημάτων στο 14ο ΔΣ Ιλίου

Την Τετάρτη 6/3 το πρωί υπήρξε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στη Γ΄Δ/νση από γονείς του 14ο ΔΣ Ιλίου και εκπαιδευτικούς από το σύλλογο Π.Ε. «Δ. Γληνός». Στην παράσταση απαιτήθηκε από την αναπληρώτρια Δ/ντρια να ανακαλέσει

τη σύμπτυξη των τμημάτων της Ε΄ τάξης γιατί είναι παράνομη και αντιπαιδαγωγική και να μη μετακινηθεί η εκπαιδευτικός του Ε3.

Μετά την παράσταση, θέσαμε το ζήτημα στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ και ύστερα από πρότασή μας, το ΠΥΣΠΕ αποφάσισε ομόφωνα να απαιτήσει εγγράφως από τη Δ/ντρια να μην παραβιάζει τη νομοθεσία και στις περιπτώσεις που λόγω συμπτύξεων δημιουργείται υπεραριθμία την μετακίνηση να την αποφασίζει το ΠΥΣΠΕ με βάση την τελευταία τοποθέτηση και όχι καταχρηστικά με δίμηνα η Δ/ντρια ή η αναπληρώτριά της. (Να διευκρινίσουμε όμως πως η στάση μας παραμένει σταθερά αντίθετη με τις συμπτύξεις και τις μετακινήσεις που προκύπτουν από αυτές)

Στην συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ της Γ΄ΑΘΗΝΑΣ στις 6/3 συζητηθήκαν τα παρακάτω θέματα :

ΘΕΜΑ 1ο: Συνάφεια Μεταπτυχιακών τίτλων εκπ/κών

Εγκρίθηκε ομόφωνα η αναγνώριση τριών μεταπτυχιακών (ΠΕ06, ΠΕ70, ΠΕ70)

ΘΕΜΑ 2ο: Χορήγηση άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή σε εκπ/κούς

Εγκρίθηκε ομόφωνα η χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή σε 6 εκπαιδευτικούς (ΠΕ06, ΠΕ20, ΠΕ70, ΠΕ70, ΠΕ70, ΠΕ60)

ΘΕΜΑ 3ο: Ανάθεση υπερωριακής διδασκαλίας για «κατ’όικον διδασκαλία» σε μαθητή του 9ου Δ.Σ. Πετρούπολης

Εγκρίθηκε ομόφωνα η ανάθεση υπερωριακής διδασκαλίας σε εκπαιδευτικό (είχε τη μεγαλύτερη προϋπηρεσία από τους άλλος υποψηφίους και μετεκπαίδευση στην ειδική αγωγή) για «κατ’όικον διδασκαλία» σε μαθητή του 9ου Δ.Σ. Πετρούπολης

ΘΕΜΑ 4ο: Αιτήματα εκπ/κών για επανεξέταση της συμπλήρωσης ωραρίου τους εντός ΠΥΣΠΕ

Απορρίφθηκαν με πλειοψηφία (οι αιρετοί ψηφίσαμε υπέρ των ενστάσεων) οι ενστάσεις δύο εκπαιδευτικών ΠΕ06 για προηγούμενη απόφαση του ΠΥΣΠΕ που τις μετακινούσε για 3 ώρες την καθεμία σε άλλα σχολεία. Οι συναδέλφισσες με την ένστασή τους ζητούσαν να μη μετακινηθούν σε άλλο σχολείο γιατί εκτός των άλλων η μετακίνηση θα είναι πρόβλημα και οικονομικό (εξαιτίας της μεγάλης απόστασης των σχολείων)

ΘΕΜΑ 5ο: Αίτημα εκπ/κού του κλάδου ΠΕ60 για ανάθεση άσκησης καθηκόντων Προϊσταμένης

Εγκρίθηκε ομόφωνα η αναδρομική αναγνώριση της άσκησης καθηκόντων Προϊσταμένης σε νηπιαγωγό

ΘΕΜΑ 6ο: Μετακίνηση εκπαιδευτικών για συμπλήρωση ωραρίου

Για μια ακόμα συνεδρίαση ήρθε πρόταση για λογιστική μετακίνηση εκπαιδευτικών. Αποφασίστηκε με πλειοψηφία (ψήφισα κατά) η μετακίνηση ενός εκπαιδευτικού ΠΕ16 από το 9ο ΔΣ Ιλίου στο 1ο ΔΣ Ιλίου για 1 ώρα, ενός εκπαιδευτικού ΠΕ08 από το 9ο ΔΣ Ιλίου στο 1ο ΔΣ Ιλίου για 1 ώρα, ενός εκπαιδευτικού ΠΕ70 από το 9ο ΔΣ Ιλίου στο 1ο ΔΣ Ιλίου για 1 ώρα και ενός εκπαιδευτικού ΠΕ16 από το 21ο ΔΣ Περιστερίου στο 7ο ΔΣ Πετρούπολης για 3 ώρες.

ΘΕΜΑ 7ο: Παράταση μετακίνησης εκπ/κών μετά την παρέλευση διμήνου.

Αποφασίστηκε με πλειοψηφία (ψήφισα κατά) η παράταση ως το τέλος της χρονιάς της δίμηνης μετακίνησης δύο δασκάλων που είχε αποφασίσει η Δ/ντρια εκπαίδευσης. Η πρώτη είχε μετακινηθεί από το 5ο ΔΣ στο 1ο ΔΣ Χαϊδαρίου (μετά από αυθαίρετη κατάργηση του τμήματος για τσιγγάνους μαθητές στο 5ο) και η δεύτερη είχε μετακινηθεί μετά από επιστροφή από άδεια από το 4Ο ΔΣ Πετρούπολης στο 3Ο ΔΣ Πετρούπολης (η μετακίνηση αυτή έπρεπε να έχει γίνει από το ΠΥΣΠΕ).

ΒΑΪΝΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

αιρετός εκπρόσωπος στο ΠΥΣΠΕ Γ Αθήνας

εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

(ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ – ΚΙΝΗΣΕΙΣ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ)

τηλ. 6976556513. http://vainasp.wordpress.com/

mail: [email protected]

αναπληρωματικός ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ τηλ. 6934197300

Tags: αιρετόςΠαντελής ΒαϊνάςΠΥΣΠΕδημοτικό σχολείοΊλιοσυμπτύξεις τμημάτων
Keywords
Τυχαία Θέματα