Ενημέρωση για τη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Πειραιά, του αιρετού Βύρωνα Κουτσώνη

Tweet

ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Νο 2

των αιρετών Κουτσώνη Βύρωνα

και Πετρίδου Θεώνης

εκλεγμένων με το ψηφοδέλτιο της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΥΣΠΕ ΠΕΙΡΑΙΑ στις 5-02-2014

Την Τετάρτη 5/02/2014 συνεδρίασε το ΠΥΣΠΕ Πειραιά και συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:

Θέμα 1ο :Επανατοποθετήσεις αναπληρωτών και μόνιμων εκπαιδευτικών

Επανατοποθετήθηκαν

αναπληρωτές και μόνιμοι εκπαιδευτικοί ΠΕ 70,ΠΕ 11.

Θέμα 2ο :Γνωμάτευση για χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή

Εγκρίθηκε ομόφωνα η χορήγηση άδειας ιδιωτικού έργου με αμοιβή σε εκπαιδευτικούς ΠΕ 70 ,ΠΕ 20.

Θέμα 3ο :Αίτημα επιλογής και τοποθέτησης Υποδιευθυντή

Δεν εγκρίθηκε η τοποθέτηση Υποδιευθύντριας στο 2ο ΔΣ Περάματος.

Οι δύο αιρετοί μειοψηφήσαμε στην πρόταση για μη τοποθέτηση από το ΠΥΣΠΕ Υποδιευθύντριας στο 2ο ΔΣ Περάματος, γιατί θεωρούμε ότι στην τοποθέτηση Υποδιευθυντή πρωταρχικό ρόλο παίζει η λειτουργικότητα της Σχολικής Μονάδας.

Θέμα 4ο :Ορισμός Υποδιευθυντών-Υπεύθυνων Ολοήμερου

Έγινε η τοποθέτηση Υποδιευθυντών-Υπεύθυνων Ολοήμερου.

Φέτος μέσα στα πλαίσια των περικοπών που κάνει το ΥΠΑΙΘ εξαιτίας της πολιτικής των μνημονίων, ήρθε εγκύκλιος η οποία ορίζει στις συστεγαζόμενες σχολικές μονάδες έναν και μόνο Υπεύθυνο-Υποδιευθυντή Ολοήμερου σε αντίθεση με ό,τι γινόταν τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό βέβαια έχει σαν αποτέλεσμα σε δύο συστεγαζόμενα στα οποία πέρυσι έπαιρναν το επίδομα θέσης και οι δύο Υπεύθυνοι-Υποδιευθυντές τώρα να το παίρνει μόνο ο ένας!

Οι δύο αιρετοί διαφωνήσαμε με τη συγκεκριμένη εγκύκλιο και δε συμμετείχαμε στη διαδικασία για τα συστεγαζόμενα.

Συνάδελφοι-ισσες,

Είμαστε ήδη στον Φεβρουάριο και τα προβλήματα αντί να μειώνονται, αυξάνονται συνεχώς. Καθημερινά δημιουργούνται λειτουργικά κενά που είναι πολύ δύσκολο να καλυφθούν μιας και οι προσλήψεις αναπληρωτών τακτικού προϋπολογισμού αλλά και μέσω ΕΣΠΑ είναι ελάχιστες!Ζητάμε άμεσα να γίνουν προσλήψεις αναπληρωτών τακτικού προϋπολογισμού για να καλύψουν τις όλο και αυξανόμενες ανάγκες!

Ακόμη υπάρχουν συνάδελφοι που ενώ έχουν πάρει την απόσπασή τους δεν αποδεσμεύονται γιατί δεν υπάρχει κανείς να τους αντικαταστήσει. Ταυτόχρονα συνεχίζεται ο γολγοθάς χιλιάδων συναδέλφων που φέτος δεν πήραν απόσπαση και βρίσκονται εγκλωβισμένοι μακριά από τις οικογένειές τους.

Η εγκύκλιος των μεταθέσεων δεν έχει εκδοθεί ακόμη!Στον τύπο αυτές τις μέρες έχει γραφτεί ότι οι φετινές μεταθέσεις και αποσπάσεις θα είναι πολύ λιγότερες από πέρυσι.Η πολύμηνη αυτή καθυστέρηση δείχνει ξεκάθαρα τις αυθαίρετες επιλογές και την ανοργανωσιά του ΥΠΑΙΘ που παίζει με την αγωνία χιλιάδων συναδέλφων και κρύβει σίγουρα πολλούς κινδύνους.

Οι μεταταγμένοι συνάδελφοί μας από την Β΄θμια, κι ενώ ανακοινώθηκαν και νέες μετατάξεις, ακόμα περιμένουν τις οργανικές που τους υποσχέθηκε το Υπουργείο βιώνοντας όσο περνάει ο καιρός όλο και μεγαλύτερη εργασιακή ανασφάλεια.

Παράλληλα το ΥΠΑΙΘ και οι κατά τόπους μηχανισμοί του έχουν εξαπολύσει μια άνευ προηγουμένου επίθεση σε συναδέλφους και αιρετούς (περιπτώσεις Γ.Χρόνη,Ελ.Παπαδοπούλου,Ιφ.Γεωργάλα) διώκοντάς τους πειθαρχικά για λόγους ¨αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς υπαλλήλου εντός και εκτός υπηρεσίας¨ ή δήθεν συκοφαντική δυσφήμιση, ενώ οι διώξεις είναι πολιτικές και στόχο έχουν την τρομοκρατία όσων αντιστέκονται στα σχέδιά τους.Καταγγέλουμε τα σχέδιά τους,συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους-ισσες μας.Η τρομοκρατία τους δε θα περάσει!

Ταυτόχρονα γίνεται η προσπάθεια επιβολής της αυτοαξιολόγησης των Σχολικών Μονάδων και της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών. Το Υπουργείο προσπαθεί να περάσει την αυτοαξιολόγηση -αξιολόγηση η οποία οδηγεί στη διάλυση του Δημόσιου Σχολείου. Μέχρι τώρα βέβαια έχει αποτύχει αφού τα σεμινάρια των Σχολικών Συμβούλων σε όλη την Ελλάδα είτε έχουν ακυρωθεί είτε έχουν πραγματοποιηθεί με φαιδρό τρόπο,έχουν μαζευτεί από τους Συλλόγους των εκπαιδευτικών χιλιάδες υπογραφές συναδέλφων ενάντια στην αξιολόγηση και η συγκρότηση των ομάδων εργασίας για την αυτοαξιολόγηση καρκινοβατεί.

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ, ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Κουτσώνης Βύρων

Αιρετός εκπρόσωπος στο ΠΥΣΠΕ Πειραιά

τηλ. 6972643025 e-mail: [email protected]

Αναπληρώτρια Πετρίδου Θεώνη τηλ.6937114024

εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

(ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ)

Tags: ΠΥΣΠΕ ΠειραιάΒύρων ΚουτσώνηςΘεώνη Πετρίδου Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα