Ένα εγχείρημα αλληλεγγύης γεννιέται: Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Ιατρείο Νέας Φιλαδελφείας

Τα εγκαίνια ενός πρωτότυπου εγχειρήματος αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο στη Νέα Φιλαδέλφεια, με πρωτοβουλία κατοίκων, σωματείων, και συλλογικοτήτων της περιοχής.

«To ιατρείο δημιουργήθηκε πριν από έξι μήνες από τη Λαϊκή Συνέλευση της Νέας Φιλαδέλφειας, πρωτοβουλία γιατρών και κατοίκων της περιοχής που αγκάλιασαν, από την πρώτη στιγμή, το εγχείρημα. Ο χώρος, σε συγκρότημα εργατικών πολυκατοικιών, παραχωρήθηκε από το δήμο της Νέας Φιλαδέλφειας και διαμορφώθηκε κατάλληλα με την προσωπική εργασία αλληλέγγυων πολιτών

και τη στήριξη σωματείων εργαζομένων και συλλογικοτήτων της περιοχής» αναφέρει το blog του Ιατρείου.

Στα εγκαίνια ήταν παρόντες εκτός από κατοίκους και τους πρωταγωνιστές στην ίδρυση και λειτουργία του, εκπρόσωποι Σωματείων, Συλλογικοτήτων, Δημοτικών Αρχών, γιατροί που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν, αλλά και οι πρέσβεις της Κούβας και της Βενεζουέλας.

Επίσης τιμήθηκε ο πρέσβης της Κούβας για τη μακροχρόνια τεράστια διεθνιστική προσφορά της χώρας του για ζητήματα υγείας, σε διάφορες χώρες του κόσμου, με πιο πρόσφατη παρουσία στην Αφρική για τον έμπολα.

Πρωτοεμφανίστηκε το πολυμελές μουσικό συγκρότημα της Λαϊκής Συνέλευσης, η οποία όπως είναι γνωστό, πρωτοστάτησε στη δημιουργία του Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου.

Τραγούδησε ακαπέλα ο γνωστός τραγουδιστής Γιώργος Μεράτζας.

Μεγάλη ήταν η συγκίνηση που επικράτησε, όταν κόπηκε η κορδέλα των εγκαινίων, ανάμεσα σε όσους μήνες τώρα πάλευαν για να γίνει πράξη το Κοινωνικό Ιατρείο.

Πληροφορίες και φωτογραφίες από krisseis.blogspot.grTags: αλληλεγγύηΚοινωνικό Ιατρείο
Keywords
Τυχαία Θέματα