ΕΛΜΕ Β Αχαϊας: Κάλεσμα συναδέλφων

Ανακοινώσεις

Ε.Λ.Μ.Ε. Β΄ ΑΧΑΪΑΣ

Κλεισούρας – Πάρ. Κορίνθου

Κτήριο 1ου ΓΕ.Λ. Αιγίου

25100 ΑΙΓΙΟ

ΤΗΛ. & FAX : 26910-25718

email : [email protected]

ΑΙΓΙΟ, 27 / 04 / 2013

ΠΡΟΣ

ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑΟ.Λ.Μ.ΕΕ.Λ.Μ.Ε ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

Συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση με την υπ. αριθμ. 58733/Δ2 εγκύκλιο της από 26.4.13 (τελευταία ημέρα σχολικών δραστηριοτήτων πριν την έναρξη των πασχαλινών διακοπών!!!)και πριν ακόμα να ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο

στη βουλή ναρκοθετεί και επίσημα ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα, ζητώντας στοιχεία από τα σχολεία μέχρι την Μ. Πέμπτη και από τις Διευθύνσεις μέχρι τη Παρασκευή του Πάσχα 10/05, με υπολογισμό της αύξησης των 2 ωρών!

Κινούμενη ύπουλα και σιωπηλά σε μία περίοδο που τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και οι συνάδελφοι είναι εξαιρετικά δύσκολο να ενημερωθούν, προωθεί παράλληλα ΠΔ για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις σε όλη τη χώρα, καθώς οι υπεραριθμίες που θα προκύψουν από την αύξηση του ωραρίου θα αναγκάσουν τους εκπαιδευτικούς να μετακινηθούν μακριά από τις οικογένειές τους και την μόνιμη κατοικία τους, σε μία περίοδο που οι μισθοί δεν επαρκούν πλέον ούτε για μία αξιοπρεπή επιβίωση.

Η κατάσταση όπως διαμορφώνεται είναι φανερό πως θα επηρεάσει όχι μόνο τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών αλλά και την ίδια την εκπαιδευτική διαδικασία, καθώς μέσα σε κλίμα εκφοβισμού και δίωξης, που καλλιεργεί η προώθηση του νέου πειθαρχικού δικαίου που θα εντάξει εκατοντάδες εκπαιδευτικών σε καθεστώς υποχρεωτικής αργίας, δεν μπορεί να ασκήσει ο εκπαιδευτικός το λειτούργημά του μεταλαμπαδεύοντας γνώσεις αλλά και μηνύματα ελευθερίας, ήθους και αισιοδοξίας για το μέλλον στους νέους ανθρώπους.

Συνάδελφοι, εδώ και μήνες προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν, να μας φιμώσουν, να μας ποινικοποιήσουν για ασήμαντες αφορμές και να μας εξαναγκάσουν τέλος με τις υποχρεωτικές μετακινήσεις που θα ακολουθήσουν άμεσα να επιλέξουμε ανάμεσα στην οικονομική εξαθλίωση η την οριστική απομάκρυνση από τη δημόσια παιδεία.

Πιστεύουμε λοιπόν πως αυτές τις κρίσιμες για τον τόπο μας ώρες θα πρέπει να είμαστε όλοι σε επαγρύπνηση, ώστε ενωμένοι και σε συνεργασία με ολόκληρη την ελληνική κοινωνία να ανταποκριθούμε στα καλέσματα των συνδικαλιστικών μας φορέων, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε επιτέλους με δράση την μεθοδευμένη κατεδάφιση ενός από τους σημαντικότερους πυλώνες την κοινωνίας μας , τον εξευτελισμό της αξιοπρέπειάς μας και την απόπειρα στέρησης της ελευθερίας της έκφρασης .

«Σωτηρία θα πει να λυτρωθείς απ’ όλους τους σωτήρες, αυτή ΄ναι η ανώτατη λευτεριά, η πιο αψηλή, όπου με δυσκολία αναπνέει ο άνθρωπος. Αντέχεις;» (Νίκος Καζαντζάκης)

Tags: ΕΛΜΕ Β Αχαϊας
Keywords
Τυχαία Θέματα