ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας: Συμπαράσταση στην εκπαιδευτικό Δήμητρα Γιατράκου

Tweet

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΑΤΡΑΚΟΥ

Η ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στη συνάδελφο Δήμητρα Γιατράκου και καταδικάζει την πειθαρχική της δίωξη, θεωρώντας την καθαρή περίπτωση συνδικαλιστικής δίωξης.

Δεν πρέπει να εκπλήττουν κανέναν τέτοιου είδους διώξεις από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Αναζητούν και τα πιο ευτελή προσχήματα

για να ασκηθούν πειθαρχικές διώξεις. Γίνονται για να εξασφαλίζουν θύματα στο βωμό των μνημονιακών απαιτήσεων για να μεγαλώνει η δεξαμενή των διαθεσιμοτήτων και των απολύσεων. Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας κυβερνάει την εκπαίδευση με τα πειθαρχικά και την τρομοκρατία. Στα πλαίσια των μνημονιακών απαιτήσεων το πειθαρχικό δίκαιο έχει μετατραπεί σε μηχανισμό βίαιης συρρίκνωσης του προσωπικού του δημόσιου τομέα και της δημόσιας εκπαίδευσης. Με τους μνημονιακούς νόμους 4057/12 και 4093/12 το τεκμήριο της αθωότητας μετατρέπεται σε τεκμήριο ενοχής, αρκεί ακόμα και μια ανώνυμη καταγγελία , χωρίς καν να έχει ελεγχθεί η βασιμότητά της, για να βγει κάποιος σε αργία.

Να μην επιτρέψουμε την εδραίωση του φόβου και υποταγής στο σχολείο. Κάθε δίωξη με τέτοιο περιεχόμενο είναι δίωξη όλων μας!

Να σταματήσει η δίωξη σε βάρος της συναδέλφου!

Να καταργηθούν οι μνημονιακοί νόμοι 4057/12 και 4093/12!

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΡΑΠΑΝΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΖΕΓΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Ηγουμενίτσα 06-02-2014

Αρ. Πρωτ. 123

ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Ευροίας 1 Αρ. Πρωτ.91

ΤΚ 46100 Ηγουμενίτσα :

τηλ.- 2665360282

Tags: ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα