ΕΛΜΕ Σάμου: Κατεδαφίζουν το δημόσιο, δωρεάν σχολείο

Tweet

ΕΕ-ΔΝΤ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΥΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ

Η κυβέρνηση, με τις αλλαγές που προωθεί στην Εκπαίδευση, σπρώχνει μαζικά τη μαθητική νεολαία σε έναν ατομικό λαβύρινθο αμορφωσιάς, υποταγής και άγριας εκμετάλλευσης.

- Μετατρέπει και τα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ

σε απαγορευμένες ζώνες για τα παιδιά των λαικών οικογενειών, βάζοντας στο καθένα 4 πανελλαδικές εξετάσεις από την Α’ τάξη ως την εισαγωγή στα ΑΕΙ-ΤΕΙ! Στοχεύει έτσι να διώξει από τα Λύκεια τη μεγάλη πλειοψηφία των παιδιών των λαϊκών στρωμάτων και βέβαια να τα αποκλείσει από την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

- Ταυτόχρονα καταργεί τις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) που έδιναν πτυχίο και ιδρύει τις Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ) που θα δίνουν βεβαιώσεις. Και οι ΣΕΚ και τα ΕΠΑΛ στηρίζονται στο θεσμό της μαθητείας, δηλαδή της ανασφάλιστης, απλήρωτης (“μεροκάματο” 9ευρώ) εργασίας ανηλίκων. Οι απόφοιτοι βέβαια δεν μπορούν να συνεχίσουν σε ΑΕΙ – ΤΕΙ και αποκτούν επαγγελματικά δικαιώματα μόνο αν τελειώσουν και το 4ο έτος των ΕΠΑΛ , οπότε μετά ο εργοδότης μπορεί να τους προσλάβει και να τον επιδοτεί το κράτος.

Ταυτόχρονα με τα μέτρα που ήδη εφαρμόζει:

· Αδειάζει τα σχολεία από τους καθηγητές (16.000 είναι ήδη οι κάθε μορφής απολύσεις εκπαιδευτικών)

· Κλείνει και καταργεί εκατοντάδες σχολεία, δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια

· Δίνει δώρο στα ιδιωτικά ΙΕΚ τα πιο σημαντικά τμήματα της Τεχνικής Εκπαίδευσης καταργώντας τα αντίστοιχα στα Δημόσια σχολεία.

· Ετοιμάζει τμήματα των 30 και βάλε μαθητών

· Προωθεί την κατάργηση του δωρεάν βιβλίου και στα δημοτικά και στα Γυμνάσια -Λύκεια

· Πετσοκόβει κάθε δαπάνη για τις πιο στοιχειώδεις λειτουργίες των σχολείων: Μεταφορές μαθητών, θέρμανση και καθαριότητα σχολείων, απαιτούμενα υλικά, πάνε για εξαφάνιση!

Τρόικα-κυβέρνηση εξοντώνουν ό,τι απέμεινε από τη Δωρεάν παιδεία. Καταργούν το δικαίωμα στη μόρφωση για τα παιδιά του λαού. Κάνουν τη δουλεία «κύριο μάθημα» στους 15χρόνους. Αντί για σπουδές επιβάλλουν ισόβιες καταρτίσεις γιατί θέλουν τα παιδιά μας εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, σύγχρονους δούλους του κεφαλαίου

Για τους ίδιους λόγους και στόχους απολύουν, τρομοκρατούν, εξαθλιώνουν τους εκπαιδευτικούς. Για να τους έχουν υποτακτικούς και πειθήνιους στο σύστημα και στις απαιτήσεις του, εχθρούς των μαθητών και των λαϊκών δικαιωμάτων.

Ως δάσκαλοι και εργαζόμενοι θεωρούμε χρέος μας να διδάξουμε την αντίσταση και τον αγώνα κι όχι την υποταγή.

- ΚΑΤΩ Ο ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ!

- ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!

- ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ-ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ- ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!

ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ

Tags: ΕΛΜΕ Σάμου Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα