ΕΛΜΕ Πειραιά: Ολοι στη συγκέντρωση Τρίτη 25/6 στη ΔΔΕ Πειραιά

Ανακοινώσεις

ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ Πειραιάς, 17/6/2013

Πρωτ: 113

Προς: Εκπαιδευτικούς ΠΥΣΔΕ Πειραιά

Κολοκοτρώνη 6, Πειραιάς

Τηλ.: 2104124810

Φαξ.: 2118007271

www.elmepeiraia.gr

e-mail : [email protected]

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΠΛΕΟΝΑΖΕΙ - ΕΩΣ 20 ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ

ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ και ΤΜΗΜΑΤΩΝ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 25 ΙΟΥΝΗ ΩΡΑ 12:30 μ.μ. ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

Την Πέμπτη 13/6, μέρα Γενικής Πανελλαδικής απεργίας, πραγματοποιήθηκε μαζική συγκέντρωση-παράσταση διαμαρτυρίας της ΕΛΜΕ Πειραιά, με τη συμμετοχή της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής, Ενώσεων και συλλόγων γονέων, στη Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά.

Η Διευθύντρια επικαλέστηκε προφορικές εντολές του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης για ανακατανομή των τμημάτων στη βάση των 27 μαθητών στο τμήμα! Προσπάθησε δε να υποβαθμίσει την πρότασή της προς το Υπουργείο για πλεονάζοντες εκπαιδευτικούς, παρά την αντίθετη απόφαση του ΠΥΣΔΕ. Για τις κατευθύνσεις δεσμεύτηκε τελικά να μην καταργήσει καμία, αλλά να διαβιβάσει στην Περιφέρεια τις εισηγήσεις που θα έρθουν απ’ τα σχολεία.

Τονίζουμε ότι τα ζητήματα του αριθμού μαθητών στο τμήμα και των πλεοναζόντων εκπαιδευτικών είναι άμεσα συνδεδεμένα με την ποιότητα της Δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης. Σε περίπτωση που υλοποιηθεί αυτή η πολιτική θα έχουμε χειροτέρευση των εκπαιδευτικών συνθηκών και της παιδαγωγικής- διδακτικής διαδικασίας σε βάρος των μαθητών και της μόρφωσής τους, ενώ ταυτόχρονα θα δημιουργηθούν πλεονάζοντες εκπαιδευτικοί που στη συνέχεια θα μετακινηθούν υποχρεωτικά κι ίσως κινδυνέψουν με απόλυση. Σ’ αυτά έρχεται να προστεθεί, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, και η συγχώνευση κάποιων συστεγαζόμενων σχολείων στον Πειραιά.

Απαιτείται λοιπόν συνέχιση των κινητοποιήσεων, για ν’ αποτρέψουμε τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα που προωθεί η τρικομματική κυβέρνηση στο πλαίσιο της Ε.Ε. και των μνημονίων. Στο πλαίσιο αυτό το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά με τη στήριξη και συμμετοχή των Ενώσεων Γονέων Δήμων του Πειραιά αποφάσισε να προχωρήσει στις παρακάτω κινήσεις:

α) Παράσταση διαμαρτυρίας στον περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης την Τετάρτη 19/6 ώρα 13:00.

β) Νέα μεγάλη συγκέντρωση την ΤΡΙΤΗ 25 Ιούνη ώρα 12:30 μ.μ. στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Πειραιά.

γ) Τέλος, καλούμε τους Διευθυντές των σχολείων να μην εφαρμόζουν προφορικές οδηγίες της Διοίκησης, αλλά μαζί με τους συλλόγους να εισηγηθούν στη Διευθύντρια την κατανομή των μαθητών με εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά κριτήρια, όπως η θέση της ΕΛΜΕ για 20 μαθητές στο τμήμα. Υπογραμμίζουμε ότι η νομοθεσία δεν προβλέπει 27 μαθητές στο τμήμα, αλλά μέχρι 27 μαθητές. Είναι απαράδεχτο επομένως ν’ αλλάζουν τα χωροταξικά όρια, να μετακινούνται μαθητές απ’ εδώ κι’ απ’ εκεί για φτιαχτούν 26άρια και 27άρια τμήματα.

ΣΗΜ: Για την καλύτερη- αποτελεσματικότερη οργάνωση του αγώνα και την επιτυχία της συγκέντρωσης οι διευθυντές και σύλλογοι των σχολείων καλούνται να ενημερώσουν και να συζητήσουν με τους γονείς του κάθε σχολείου.

ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ!

ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ – ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ – ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ–ΕΩΣ 20 ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ- Ν’ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΓΙΑ ΠΛΕΟΝΑΖΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ- ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ.

Tags: ΕΛΜΕ ΠειραιάΔΔΕ Πειραιά
Keywords
Τυχαία Θέματα