ΕΛΜΕ Κέρκυρας: Ο κόσμος καίγεται...

Tweet

Η Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων μαζί με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και την Δ/νση Α΄/θμιας εκπαίδευσης Σερρών, διοργανώνει διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα την οδική ασφάλεια στην πόλη της Κέρκυρας. Σκοπός του σεμιναρίου, το οποίο εντάσσεται σε διαδικασίες προγραμμάτων του νέου ΕΣΠΑ, είναι η επιμόρφωση εκπαιδευτικών, στελεχών εκπαίδευσης, φορέων και γονέων στην κυκλοφοριακή αγωγή. Στους ομιλητές του συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί το σαββατοκύριακο 7 και 8 Ιουνίου

του 2014 περιλαμβάνονται κυβερνητικά στελέχη, όπως ο Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας και η Υφυπουργός Υγείας. Στο σχετικό έγγραφο της Περιφερειακής Δ/νσης, όπου περιγράφονται τα παραπάνω διευκρινίζεται ότι η παρουσία των σχολικών συμβούλων, των Δ/ντων Εκπ/σης και των Δ/ντων Σχολικών μονάδων θεωρείται επιβεβλημένη. Ακόμη καλούνται οι Δ/ντες σχολικών μονάδων να πραγματοποιήσουν έκτακτη συνεδρίαση των συλλόγων διδασκόντων, ώστε να ορισθεί ένας τουλάχιστον εκπαιδευτικός ο οποίος θα παρακολουθήσει το Συνέδριο.

Θα μπορούσε κάποιος να το θεωρήσει αστείο, αν δεν είναι τραγικό στην Ελλάδα της κρίσης, του 1,5 εκατομμυρίου ανέργων, των 3 εκατομμυρίων ανασφάλιστων, των σχολείων που καταρρέουν από την υποχρηματοδότηση και των παιδιών που λιποθυμούν από την πείνα μέσα σε αυτά, ο Περιφερειακός Δ/ντης Εκπαίδευσης και τα Κυβερνητικά στελέχη ( Με το αζημίωτο άραγε; ) να ασχολούνται με την επιμόρφωση εκπαιδευτικών και γονέων στη οδική ασφάλεια!!!

Επιτέλους που βρίσκονται αυτοί οι κύριοι; Ο Περιφερειακός Δ/ντης Εκπαίδευσης, ο οποίος πρωτοστατεί σε αυτή τη δραστηριότητα, γνωρίζει ή δε γνωρίζει ότι το κορυφαίο ζήτημα ασφάλειας παιδιών και εκπαιδευτικών στην Κέρκυρα είναι η στατική ανεπάρκεια, αν όχι η επικινδυνότητα σχολείων; Το πρόβλημα αυτό, που κατ΄ επανάληψη η σχολική κοινότητα το έχει επισημάνει, έχει για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων πάρει εκρηκτικές διαστάσεις μετά τους πρόσφατους σεισμούς στην Κεφαλονιά. Γνωρίζει ή δεν γνωρίζει ο κ. Περιφερειακός ότι το κύμα μαζικών απολύσεων στην εκπαίδευση, μαζί με τον μηδενισμό των προσλήψεων, εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού, έχει αφήσει τα σχολεία χωρίς καθηγητές, χωρίς γραμματείς, χωρίς σχολικούς φύλακες; Οι όλο και πιο λίγοι εκπαιδευτικοί που έχουν απομείνει υποχρεώνονται σε εργασίες πέραν και σε βάρος των παιδαγωγικών τους καθηκόντων.

Ειδικά για τους σχολικούς φύλακες, γνωρίζει ο κ. Περιφερειακός ότι η απουσία τους από τα σχολεία πολλαπλασίασε τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι μαθητές; Φυσικά και γνωρίζει, αφού από την πρώτη στιγμή της απόλυσης τους τον περασμένο Αύγουστο το σωματείο μας το είχε καταγγείλει δημόσια, αλλά και του είχε επισημανθεί το πρόβλημα και η σοβαρότητα του από αρμόδιους διοικητικούς παράγοντες.

Απέναντι σε αυτά τα καθημερινά προβλήματα πραγματικής ασφάλειας που αντιμετωπίζουν μαθητές, εκπαιδευτικοί και σχολεία η πολιτεία απαντάει με φιέστες όπως το «Εκπαιδευτικό Συνέδριο Οδικής Ασφάλειας», επιβάλλοντας μάλιστα στους εκπαιδευτικούς την παρουσία τους. Απέναντι σε αυτή την κοροϊδία καλούμε τους συναδέλφους να καταγράψουν με την απουσία τους την διαμαρτυρία τους. Κανείς δεν μπορεί να τους επιβάλλει την συμμετοχή τους και μάλιστα σε ημέρες αργίας σε τέτοιου είδους πανηγύρια. Η Περιφερειακή Διεύθυνση δεν έχει κανένα δικαίωμα να υποχρεώνει και οι εκπαιδευτικοί καμία υποχρέωση να συμμετάσχουν σε τέτοιου είδους σεμινάρια εκτός διδακτικού και εργασιακού ωραρίου.

Η ένταξη προγραμμάτων της Περιφερειακής Διεύθυνσης στο ΕΣΠΑ, αλλά και η πιστοποίηση της ως φορέας υλοποίησης έργων του ΕΣΠΑ δεν έχουν καμία σχέση με την καλυτέρευση του δημόσιου σχολείου. Αντί τα χρήματα του ΕΣΠΑ να διατίθενται για να λυθούν τα τόσα προβλήματα της εκπαίδευσης χρησιμοποιούνται σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της ΕΕ, δηλαδή για τη διαφοροποίηση σχολείων και προγραμμάτων, αλλά και επιπλέον την εξασφάλιση παχυλών αμοιβών για ορισμένα στελέχη της εκπαίδευσης και τους παρατρεχάμενους τους.

Το «νέο» σχολείο που οραματίζονται θα υποβαθμίσει ακόμη περισσότερο τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών. Η λύση υπάρχει και θα δοθεί από τον αποφασιστικό μαζικό αγώνα μας για μία παιδεία που θα χωράει όλους τους μαθητές, όλους του εκπαιδευτικούς και όλη την γνώση.

Κέρκυρα 5/06/2014

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΙΚΟΣ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ

Tags: ΕΛΜΕ Κέρκυρας Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα