ΕΛΜΕ Κέρκυρας καλεί Γαβρόγλου: Ζητάμε Συνάντηση

Τα προβλήματα συνεχίζουν να υπάρχουν στην Κέρκυρα σχετικά με τα τμήματα στην Γενική και Επαγγελματική Εκπαίδευση οπου θα πραγματοποιηθούν περικοπές

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας πραγματοποίησε σήμερα διαμαρτυρία στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εμποδίζοντας τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΔΕ) όπου επρόκειτο να να αποφασίσει για τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών που «πλεονάζουν». Οι εκπαιδευτικοί έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να μην επιτρέψουν

να προχωρήσει καμία τοποθέτηση εκπαιδευτικού, αν δεν εγκριθούν όλα τα τμήματα στην Κέρκυρα, ενώ θα επιδιώξουν να έχουν συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, ο οποίος το Σαββατοκύριακο θα βρίσκεται στην Κέρκυρα.

Ο Υπουργός Παιδείας θα έρθει στην Κέρκυρα, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης στα εγκαίνια του Μουσείου Καποδίστρια στην Κουκουρίτσα Ευρωπούλω, τα οποία θα γίνουν παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. Με την ευκαιρία ωστόσο, ο Υπουργός θα συναντηθεί το Σάββατο με τον Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου Βασίλειο Χρυσικόπουλο και τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Ιωάννη Δραγώνα.

«Ζητάμε από τον υπουργό Παιδείας, ο οποίος θα βρίσκεται στην Κέρκυρα το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15/10, να συναντήσει τους εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας ( ΕΛΜΕ Κέρκυρας και την Ένωση Γονέων Δήμου Κέρκυρας). Στη συνάντηση αυτή θα θέσουμε υπόψη του τα στοιχεία και τα επιχειρήματα που δικαιολογούν τη θέση μας για συνέχιση της λειτουργίας όλων των ολιγομελών τμημάτων», αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ.

Κώστας Γαβρόγλου
Keywords
Τυχαία Θέματα