ΕΛΜΕ Κέρκυρας: Ανακοίνωση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η επίσημη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Κέρκυρα έγινε αφορμή για την έκδοση ενός σχετικού εγγράφου από τον Περιφερειακό Δ/ντή Εκπ/σης Ιονίων Νήσων. Με το συγκεκριμένο έγγραφο ούτε λίγο ούτε πολύ, καλούνται «να συμμετάσχουν όλα τα σχολεία της πρωτ/θμιας εκπ/σης … με τις στολές παρέλασης για όσους διαθέτουν, ενώ οι

υπόλοιποι μαθητές με κανονική ένδυση. Οι μαθητές των σχολείων μαζί με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς θα παραταχθούν κατά μήκος της διαδρομής και από τις δύο πλευρές του δρόμου, καταλαμβάνοντας περίπου 40-50 m κάθε σχολείο, ανάλογα με το μαθητικό δυναμικό». Ακόμη «στους μαθητές των σχολείων που θα βρίσκονται κατά μήκος της διαδρομής θα δοθούν σημαιάκια». Επιπλέον, στο εν λόγω έγγραφο επισυνάπτεται σχεδιάγραμμα, το οποίο καθορίζει με σχολαστική ακρίβεια τις θέσεις των συμμετεχόντων.

Πρόκειται για πρωτοφανή ενέργεια, που όμοιές της μπορούμε να βρούμε μονάχα στη σκοταδιστική περίοδο των πρώτων μετεμφυλιακών χρόνων (τελετές απονομής βιβλιαρίων απόρων κορασίδων από τη Φρειδερίκη), στη δεκαετία του 1960 (υποδοχή μελών της βασιλικής οικογένειας στο αεροδρόμιο και κατάρρευση του πύργου ελέγχου με ανθρώπινα θύματα) και στην περίοδο της χούντας (υποδοχή του Παττακού με παράταξη των μαθητών στα Μουράγια). Θεωρούμε αδιανόητο, ιδιαίτερα στη χώρα μας με τις οδυνηρές εμπειρίες του παρελθόντος, να οργανώνονται διατεταγμένες «φιέστες» με τη συμμετοχή ανήλικων παιδιών. Τέτοιου είδους αποφάσεις της διοίκησης δεν έχουν καμία σχέση με το θρησκευτικό συναίσθημα, αλλά παραπέμπουν σε λογικές πολιτικού αυταρχισμού και παραθρησκευτικών κύκλων και οργανώσεων.

Τέλος η συμμετοχή στις παραπάνω δραστηριότητες όχι μόνον δεν προβλέπεται, αλλά ούτε καν μπορεί να υπονοηθεί για τους εκπαιδευτικούς ως δημοσίους υπαλλήλους με βάση την ισχύουσα νομοθεσία.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο πρόεδρος Ο γραμματέας

Μεταλληνός Ν. Γκούσης Κ.

ΕΛΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Ε.ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΟΣ 12

ΤΚ 49100 Κέρκυρα 2/12/2014

Tags: ΕΛΜΕ Κέρκυρας
Keywords
Τυχαία Θέματα