ΕΛΜΕ Καλλιθέας - Νέας Σμύρνης - Μοσχάτου: Αποφάσεις του Δ.Σ

ΕΛΜΕ Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ-ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ-ΜΟΣΧΑΤΟΥ

Ε. Βενιζέλου 175, Καλλιθέα, 17675

τηλ.: 2109597711, e-mail: [email protected]

Αποφάσεις του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

1). «Νέο Λύκειο» : Το Δ.Σ. επιβεβαίωσε την αρχική του απόφαση σύμφωνα με την οποία απορρίπτει και θεωρεί καταστροφικό το σχέδιο του υπουργείου. Απορρίπτει επίσης και την επικοινωνιακή πρόταση του υπουργείου συγκρότησης Ομάδας εργασίας για το νέο Λύκειο. Αποφάσισε τα εξής:

- Να εκθέσει σε κείμενο-ανακοίνωση

τους βασικούς λόγους για τους οποίους αντιτίθεται στις εξαγγελίες Γαβρόγλου για το Νέο Λύκειο και να καλέσει την ΟΛΜΕ να απορρίψει την επικοινωνιακή πρόταση του υπουργού και να μη συμμετάσχει στον προσχηματικό διάλογο στον οποίο - όπως δήλωσε ο υπουργός

– η φιλοσοφία και οι βασικές αρχές του σχεδίου είναι αδιαπραγμάτευτες.

- Να συγκαλέσει Γενική Συνέλευση.

- Να πραγματοποιήσει εκδήλωση – συζήτηση για νέο Λύκειο.(Θα σας ενημερώσουμε έγκαιρα για πότε και πού.)

- Αξιοποιούμε την 5η Οκτώβρη – παγκόσμια ημέρα του εκπαιδευτικού στην οποία να είναι αφιερωμένη και η Εκδήλωση.

– Να καλέσει σε μαζική συμμετοχή στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο που αποφάσισε η ΟΛΜΕ την Πέμπτη 5-10-17.

- Στις 10 Οκτώβρη έχει προγραμματιστεί νέο απογευματινό Συλλαλητήριο.

-Συναντήσεις για νέο Λύκειο με Ενώσεις Γονέων και συλλόγους Γονέων. Να επιδιώξουμε συναντήσεις στα σχολεία μας με συλλόγους γονέων.

2). Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ :

- Συνέλευση, Τετάρτη 4-10-17, 6.00μ.μ., στο σχολικό συγκρότημα Άγιο Νικόλαο Καλλιθέας με εισήγηση της ΟΛΜΕ (αν υπάρξει) και τα θέματα: Για νέο Λύκειο - Λειτουργία σχολείων - αξιολόγηση δημοσίων υπαλλήλων και εκπαιδευτικών – αναπληρωτές / διορισμοί / προβλήματα - άλλες διεκδικήσεις (μισθό-σύνταξη-ωράριο-μαθητές στα τμήματα, κ.ά.)

3). Ολιγομελή ΕΠΑΛ, ΓΕΛ, επιλογή β΄ Ξένης γλώσσας, μείωση αριθμού μαθητών στα τμήματα που φοιτούν παιδιά με μαθησιακές ανάγκες, συνάδελφοι με προβλήματα υγείας :

- Τέθηκαν στον Περιφερειακό Διευθυντή (ΕΠΑΛ- ξενόγλωσσα) και στον Διευθυντή ΔΔ Αθήνας όλα τα παραπάνω. Οι απαντήσεις που πήραμε απέχουν πολύ από το να λύνουν ριζικά τα παραπάνω θέματα. Χρειάζεται μαζική και δυναμική παρουσία όλων των συναδέλφων και συναδελφισσών για να αποτρέψουμε τα αρνητικά ζητήματα των εργασιακών σχέσεων.

4). Αναπληρωτές :

- Συμμετοχή στην κινητοποίηση Παρασκευή 29/9/17, στο Υπουργείο στη 1.00 μ.μ. για τα προβλήματα των αναπληρωτών (προσλήψεις, στέγαση, κλπ) για την κάλυψη όλων των κενών και για μαζικούς μόνιμους διορισμούς.

5). ΠΕΜΠΤΗ 5η Οκτώβρη 2017 – παγκόσμια ημέρα αφιερωμένη στον εκπαιδευτικό:

- Έκδοση ανακοίνωσης της ΕΛΜΕ για τη δραματική κατάσταση του δημόσιου σχολείου και του εκπαιδευτικού.

6). Αιμοδοσία ΕΛΜΕ (13-10-17):- Ημέρα αιμοδοσίας της ΕΛΜΕ ορίστηκε Παρασκευή 13-10-17 9.30πμ-1.00μ.μ

Το Δ.Σ. πήρε αποφάσεις που θα συμβάλλουν στη μαζικότερη συμμετοχή των συναδέλφων στην αιμοδοσία των ΕΛΜΕ μας

- Αποστολή αφίσας της ΕΛΜΕ.

- Κάλεσμα προς άλλες ΕΛΜΕ και Συλλόγους Πρωτοβάθμιας της περιοχής να συμμετέχουν στην αιμοδοσία.

7). Αίθουσα ΕΛΜΕ -ΔΕΠ (Δημοτική Επιτροπή Παιδείας):

Να αποστείλουμε επιστολή διαμαρτυρίας προς το Δήμαρχο Καλλιθέας και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας για την ολιγωρία της Δημοτικής Αρχής και περιμένοντας απάντηση σε λογικό διάστημα ή αν δώσουν αρνητική απάντηση να προχωρήσουμε μόνοι μας στη διαμόρφωση της αίθουσας.

8). Πολιτιστικά:

Η θεατρική ομάδα της ΕΛΜΕ θα παρουσιάσει προς το Δεκέμβριο τη θεατρική παράσταση Του Γ. Μουρσελά «Ω! τι κόσμος Μπαμπά».

Κάλεσμα νέο για στελέχωση της Πολιτιστικής επιτροπής για την οργάνωση των Πολιτιστικών δραστηριοτήτων (θεατρικές παραστάσεις-κινηματογραφικές προβολές- μουσικές εκδηλώσεις- θεματικές εκδηλώσεις- θεματικές εκδρομές κλπ). Η ημέρα συνάντησης θα καθοριστεί στη Γενική Συνέλευση.

9). Τοποθετήσεις εκπαιδευτικών :

Στο συμβούλιο αναπτύχτηκε ένας γόνιμος προβληματισμός για τις τοποθετήσεις των συναδέλφων που χρειάζεται να τεθεί σε όλους του συναδέλφους για να βγουν θέσεις του κλάδου γι΄ αυτές. Διαφωνούμε με την τοποθέτηση σε πάνω από δύο σχολεία και ζητάμε να υπολογίζεται εργασιακός χρόνος (με αντίστοιχη μείωση του ωραρίου) η μετακίνηση των συναδέλφων από σχολείο σε σχολείο την ίδια ημέρα.

10) Η ΕΛΜΕ μας αποφάσισε να καλέσει σε σύσκεψη τα πρωτοβάθμια εκπαιδευτικά σωματεία της νότιας ζώνης της Αττικής: με στόχο τη διοργάνωση δράσεων για τη ρύπανση στον Αργοσαρωνικό.

Για μια μαζική απάντηση- αντίσταση από τη εκπαιδευτική κοινότητα και τους εργαζόμενους στην υποβάθμιση της ζωής μας καλούμε σε ανοιχτή σύσκεψη τη Παρασκευή 22-9-17 , στις 6μμ, στα Γραφεία της ΕΛΜΕ Καλλιθέας-Νέας Σμύρνης-Μοσχάτου (Σχολικό συγκρότημα Αγίου Νικολάου, Θησέως 175 Καλλιθέα)για την άμεση διοργάνωση συγκέντρωσης-διαμαρτυρίας στην παράκτια ζώνη.

ΕΛΜΕ Νέας Σμύρνης Καλλιθέας Μοσχάτου
Keywords
Τυχαία Θέματα