ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ Κέρκυρας: Κοινή ανακοίνωση

Ανακοινώσεις

ΕΛΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ – ΣΕΠΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

KOINH ANAKOINΩΣΗ

Χιλιάδες υπαλλήλους ετοιμάζεται να απολύσει η κυβέρνηση μέσα στον Ιούλιο και τον Σεπτέμβρη. Ήδη έχουν απολυθεί 10.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, οι οποίοι με την αύξηση του εκπαιδευτικού ωραρίου και τις καταργήσεις – συγχωνεύσεις σχολείων δε θα δουλέψουν τον Σεπτέμβρη. Αν προσθέσουμε στους αριθμούς αυτούς και τους 2500 σχολικούς

φύλακες και καθαρίστριες που επίσης τελούν υπό απόλυση, αλλά και τις 5.000 εκπαιδευτικών που πανικόβλητοι οι περισσότεροι σπρώχνονται στη σύνταξη, μιλάμε πλέον για επίσημη ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ.

Γενικότερα οι όποιες, έτσι και αλλιώς προβληματικές, παροχές και υπηρεσίες παρείχε έως τώρα το δημόσιο γκρεμίζονται κάτω από το σαρωτικό κύμα απολύσεων, που τώρα ξεκινάει και θα συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια.

Η κοινωνία μας βυθίζεται σε ένα τέλμα χωρίς προηγούμενο με 30% επίσημη ανεργία (60% στους νέους) χωρίς σχολεία, χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χωρίς πρόνοια. Και το ακόμη περισσότερο δραματικό είναι ότι διαφαίνεται προοπτική κάποια στιγμή αυτός ο κατήφορος να σταματήσει. Γι’ αυτό είναι παράταιρες οι κορώνες αισιοδοξίας των κυβερνητικών παραγόντων.

Μόνον ένας όρος μπορεί να περιγράψει αυτό που συμβαίνει και εξελίσσεται αυτή τη στιγμή σε βάρος των εργαζομένων της χώρας μας, ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.

Πρέπει ΤΩΡΑ όλοι οι εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να αντιδράσουν ενιαία απορρίπτοντας τις τεχνητές και δόλιες διαιρέσεις που καλλιεργεί μεταξύ τους κυβέρνηση- ΕΕ – και το μιντιακό κατεστημένο.

Για τους λόγους αυτούς τα σωματεία μας αποφάσισαν να δώσουν συνέντευξη τύπου αύριο Τρίτη 9/7/2013 στα γραφεία του ΣΕΠΕ Κέρκυρας και ώρα 11:30 πμ και να δρομολογήσουν τις παρακάτω δράσεις:

· Συνάντηση φορέων Δημόσιου – Ιδιωτικού τομέα την Τετάρτη 10/07/2013 στις 7:30 στο 4ο Γυμνάσιο Κέρκυρας (δίπλα στις φυλακές).

· Παγκερκυραϊκό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας.

· Έκκληση προς ομοσπονδίες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για πανελλαδικό συλλαλητήριο.

· Τα ΔΣ των ΕΛΜΕΣΕΠΕ συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα την Τετάρτη 10/7/2013 στις 11:00 πμ στον κόμβο της Γαρίτσας.

Για το ΣΕΠΕ Κέρκυρας Για την ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Ελένη Μαλαχά Νίκος Μεταλληνός

Tags: ΣΕΠΕ ΚέρκυραςΕΛΜΕ Κέρκυρας
Keywords
Τυχαία Θέματα