ΕΛΜΕ Κ-Ι: Να προωθηθούν όλα τα απαραίτητα έργα υποδομής για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών

Tweet

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

[email protected]

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Να προωθηθούν όλα τα απαραίτητα έργα υποδομής

για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών

χωρίς ΣΔΙΤ και συμβάσεις παραχώρησης σε μονοπωλιακούς ομίλους

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ εκτιμά ότι ο τρόπος που αντιμετωπίζονται τα σχολεία,

οι δημόσιες υποδομές γενικότερα και μετά το σεισμό (προτεραιότητες, τρόπος υλοποίησης, σχέση τους με τις λαϊκές ανάγκες κλπ) είναι αποκαλυπτικός. Αποδεικνύεται πως ο δρόμος ανάπτυξης της ΕΕ και της εξουσίας των ομίλων δεν μπόρεσε και δεν μπορεί να εγγυηθεί την κάλυψη των λαϊκών αναγκών στο τομέα της στέγασης και των υποδομών πολιτικής προστασίας. Μοναδικό κριτήριο για κάθε έργο είναι το κέρδος. Οι προτεραιότητες κατασκευής των έργων αφορούν αποκλειστικά την κερδοφορία των ομίλων που προκρίνουν έργα που εγγυώνται υψηλό ποσοστό κέρδους, μέσα από ΣΔΙΤ, συμβάσεις παραχώρησης κλπ. Ως αποτέλεσμα η αντισεισμική θωράκιση, σε σχολεία, υποδομές και λαϊκή κατοικία, δεν προκρίνεται ως προτεραιότητα. Την ίδια στιγμή όπως δείχνει η πείρα, το κίνητρο του κέρδους εκτοξεύει το κόστος των κατασκευών και οδηγεί σε κατασκευές χαμηλής ποιότητας.

Αναδεικνύεται πως μόνο ο αποκλειστικά κρατικός φορέας κατασκευών, σε έναν ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης, μπορεί να παράγει έργα να ικανοποιούν τις συνδυασμένες ανάγκες των εργαζόμενων, μόνο με έναν τέτοιο τρόπο μπορούν τα τεχνικά έργα να είναι φθηνά, ποιοτικά, ασφαλή, προστατευμένα από φυσικές καταστροφές, να προκρίνονται τα έργα με γνώμονα τις ανάγκες του εργαζόμενου λαού και όχι τα κέρδη των ομίλων, να πραγματοποιούνται με προστασία των εργαζόμενων.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ στηρίζει τα αιτήματα της Επιτροπής Αγώνα και απαιτεί:

· Να πραγματοποιηθούν ουσιαστικοί έλεγχοι σε όλα τα δημόσια κτίρια με προτεραιότητα σχολεία, νοσοκομεία και γηροκομεία.

· Να προωθηθούν όλα τα απαραίτητα έργα υποδομής για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών χωρίς ΣΔΙΤ και συμβάσεις παραχώρησης σε μονοπωλιακούς ομίλους. Τώρα δρομολόγηση των πέντε νέων σχολικών συγκροτημάτων.

· Όχι στο πολυνομοσχέδιο και στην αξιολόγηση του δημόσιου, που επιταχύνει καταργήσεις – συγχωνεύσεις φορέων προκειμένου να επιτευχθεί η μέγιστη κερδοφορία του κεφαλαίου.

· Καμία διαθεσιμότητα - απόλυση προσωπικού (πχ εκπαιδευτικοί, οδηγοί ασθενοφόρων).

· Να υπάρξει επίταξη ασφαλών ξενοδοχείων ή θα ληφθούν άλλα μέτρα (πχ λυόμενα σπίτια) για την άμεση στέγαση των άστεγων σεισμοπλήκτων.

· Να προκριθούν τα απαραίτητα έργα αντισεισμικής θωράκισης και αντιπλημμυρικής προστασίας στην Κεφαλονιά αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα.

· Να συγκροτηθεί Ενιαίος Φορέας Αντισεισμικής Θωράκισης, στον οποίο θα υπαχθούν οι σημερινές διαφορετικές δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμοί και θα υπάρξει γενναία χρηματοδότηση απ’ τον κρατικό προϋπολογισμό.

· Να αντιμετωπιστούν οριστικά οι επιπτώσεις από τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων του Τομέα Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (ΤΑΣ), να επαναλειτουργήσει ο ΟΣΚ και ο ΟΕΚ με πλήρη στελέχωσή τους. Να αναβαθμιστούν ο ΟΑΣΠ και η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων.

Για τα δικαιώματα του λαού στη δουλειά και στη ζωή αλλά και για την προάσπιση των συμφερόντων των σεισμόπληκτων και της νέας γενιάς των νησιών μας δίνουμε μαζικό «παρών»

στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

την ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΗ

και στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ώρα 10.30 πμ στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ.

Αργοστόλι 07/04/2014

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης

Γαλιατσάτος Νικόλας

Tags: ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς Ιθάκης Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα