ΕΛΜΕ Κ-Ι: Κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό: Καμία ανοχή – αναμονή!

(ΕΛΜΕ-ΚΙ)

[email protected]

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό: Καμία ανοχή – αναμονή!

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ απαιτεί άμεσα μόνιμους διορισμούς προκειμένου να καλυφθούν τα κενά στα σχολεία, που μάλιστα αναμένεται να διευρυνθούν (λόγω αποχωρήσεων συναδέλφων). Είναι ενδεικτικό ότι «περπατάμε» το Φλεβάρη με δύο κενά οικονομολόγου, ένα κενό θεολόγου και ένα μουσικού βάσει των επίσημων στοιχείων

της ΔΔΕ Κεφαλονιάς. Μένουν ξανά μαθητές κατευθύνσεων (1ο Λύκειο Αργοστολίου και Λύκειο Σάμης) της Γ΄ Τάξης που εξετάζονται πανελλαδικά χωρίς καθηγητή!!!! Θυμίζουμε ότι από την αρχή της χρονιάς λείπει προσωπικό στο ΕΠΑΛ Αργοστολίου, στο Γυμνάσιο Ληξουρίου, στο Εσπερινό και αλλού. Σε αυτά πρέπει να συνυπολογιστούν οι καθυστερήσεις στις προσλήψεις που έγιναν (βλέπε ΓΕΛ Ληξουρίου, Πάστρα Γυμνάσιο και Λύκειο κ.ά.), η ελαστικοποίηση σε συναδέλφους που πηγαίνουν σε τρία- τέσσερα σχολεία, η μη λειτουργία τμημάτων από την αρχή της χρονιάς ή ακόμη και οι συμπτύξεις που έγιναν στην πορεία (πχ 1ο Λύκειο Αργοστολίου). Τα πραγματικά κενά είναι πολύ περισσότερα. Τονίζουμε, επίσης, ότι δε λειτούργησε πρόσθετη ενισχυτική, όταν αυτό έπρεπε να είχε γίνει από την αρχή της χρονιάς σε ένα Νομό που πέρσι έχασε δύο μήνες μαθημάτων!!!

Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ χιλιάδες συνάδελφοι είναι αδιόριστοι, τη στιγμή που έχουν συνταξιοδοτηθεί χιλιάδες άλλοι χωρίς να αναπληρωθούν και όταν έχουμε εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα που αναμένουν επαναπρόσληψη από τον επόμενο Σεπτέμβριο. Οι ανάγκες των σχολείων, των μαθητών και των εκπαιδευτικών δεν περιμένουν ούτε μπορεί να καλυφθούν με προγράμματα - κοροϊδία ελαστικής εργασίας. Όπως δε μπορεί να περιμένουν οι μαθητές το τι θα κάνει η νέα κυβέρνηση με την Τράπεζα Θεμάτων. Να εμποδίσουμε τη συνεχή απαξίωση και την «κατρακύλα» της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Καμία ανοχή – αναμονή στα προβλήματα. Ο δικός μας μονόδρομος είναι η οργανωμένη δράση των εκπαιδευτικών, σε συνεργασία με τους γονείς, τους μαθητές, τους εργαζόμενους, ώστε να απαιτήσουμε εδώ και τώρα την κάλυψη όλων των κενών σε εκπαιδευτικούς και την άμεση επαναπρόσληψη των συναδέλφων της διαθεσιμότητας.

Αργοστόλι 06 Φλεβάρη 2015

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης

Βάρσος Δημήτρης

Tags: ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς ΙθάκηςκενάΕΛΜΕ Κ-Ι
Keywords
Τυχαία Θέματα