ΕΛΜΕ Ιωαννίνων: Καμία μετακίνηση, καμία απόλυση - Το ΠΥΣΔΕ στοιχίζεται με τη λογική του υπουργείου

Ανακοινώσεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Γ.Σ. (5/6)ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΚΑΜΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ

ΤΟ ΠΥΣΔΕ ΣΤΟΙΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

Με την παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν 29/5 στο ΠΥΣΔΕ το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων και αρκετοί καθηγητές, απαίτησαν τη μη εφαρμογή της εγκυκλίου

του Υπ. [κατ’ όνομα] Παιδείας για τον καθορισμό κενών – πλεονασμάτων, σύμφωνα με την οποία [εγκύκλιο] 414 συνάδελφοι-σσες κρίνονται υπεράριθμοι, σε σύνολο 1255 υπηρετούντων στο νομό μονίμων εκπαιδευτικών!

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ απαίτησε από τα μέλη του ΠΥΣΔΕ να υπολογίσουν τα κενά και πλεονάσματα στη βάση της ακολουθούμενης διαδικασίας μέχρι και την περσινή χρονιά. Απαίτησε να αρνηθούν να εφαρμόσουν τη νέα εγκύκλιο ή και να παραιτηθούν ακόμη, στο βαθμό που η εφαρμογή της στην ουσία προδιαγράφει την κατάργηση δεκάδων χιλιάδων οργανικών θέσεων σε όλη την Ελλάδα και προετοιμάζει τη δεξαμενή για πολλές χιλιάδες μετακινήσεις και απολύσεις μονίμων εκπαιδευτικών από το 2013-2015.

Το Δ.Σ. απαίτησε, επίσης, να μη γίνει καμιά κατάργηση-συγχώνευση σχολείου, καμιά κατάργηση τμήματος , ο υπολογισμός των τμημάτων στα σχολεία να γίνει με βάση τις θέσεις μας . Τόνισε ότι ο υπολογισμός με βάση τα μνημονιακά δεδομένα που προωθεί το Υπουργείο, κατασκευάζει υπεράριθμους, διαλύοντας τα δημόσια σχολεία και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Υπογράμμισε ιδιαίτερα τις συλλογικές και ατομικές ευθύνες των μελών του ΠΥΣΔΕ, καλώντας και τα διορισμένα μέλη του να μην συνυπογράψουν το σφαγιασμό και την απόλυση χιλιάδων συναδέλφων.

Παρ όλα αυτά η πλειοψηφία του ΠΥΣΔΕ δεν έλαβε σοβαρά υπ’ όψη της τις θέσεις του σωματείου και κατέληξε με «μπακαλίστικο» τρόπο σε 240 περίπου πλεονασματικές θέσεις . Για μια ακόμη φορά στάθηκε απέναντι από τους συναδέλφους. Η στάση τους πλέον είναι ξεκάθαρη . Αυτοί οι κύριοι-ες δεν έχουν κατανοήσει ότι οι αναγκαστικές μεταθέσεις δεν αφορούν σε οικοσκευές αλλά σε ανθρώπους, πολύ περισσότερο οι απολύσεις, με ότι κοινωνικά αυτό συνεπάγεται.

Η Γ.Σ. της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων καταγγέλλει τη στάση της πλειοψηφίας του ΠΥΣΔΕ Ιωαννίνων. Αναγνωρίζει τη βαθειά αγωνία και τη δίκαιη οργή των συναδέλφων μας και δηλώνει την αποφασιστικότητά να αντισταθούμε όλοι μαζί στη λαίλαπα που κατεδαφίζει δικαιώματα χρόνων, κατακτημένα με μακροχρόνιους αγώνες και θυσίες. Η Γ.Σ. εκτιμά ότι πολιτική των «πλεονασμάτων» που προωθεί το Υπουργείο πρέπει να αντιμετωπιστεί πολιτικά και συνολικά χωρίς αυταπάτες γιατί δεν είναι ζήτημα «τεχνικής» διαχείρισης του προσωπικού.

Πρόθεσή όλων μας είναι να αντιμετωπίσουμε Υπουργείο και ΠΥΣΔΕ, με μεγαλύτερο πλήθος και πάθος!

Θεωρούμε αυτονόητο ότι οι αιρετοί εκπρόσωποι του κλάδου θα ακολουθήσουν τις αποφάσεις της Γ.Σ. της ΕΛΜΕ -ΟΛΜΕ, αρνούμενοι να συναινέσουν, να συνυπογράψουν και να νομιμοποιήσουν τους πίνακες των εν δυνάμει απολύσεων και την όλη διαδικασία.

Χρειάζεται συστράτευση και αγωνιστική κινητοποίηση όλων μας για να μη συνταχθούν οι πίνακες με τους πλεονάζοντες και τους ολικά υπεράριθμους . Είναι επιβεβλημένο να συγκεντρώσουμε όλες τις δυνάμεις που μπορούν να ενωθούν για να ανατραπεί η πολιτική που οδηγεί στην απόλυση στην φτωχοποίηση και τη διάλυση του Δημόσιου σχολείου. Πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε πολιτικά κεντρικά αποφασιστικά και να ενωθούμε με τους συμμάχους κλάδους που βρίσκονται και αυτοί στο στόχαστρο της συγκυβέρνησης –τρόικας για απολύσεις (ΠΟΕ-ΟΤΑ κλπ). Από δω και πέρα όλοι βρισκόμαστε «με το όπλο παραπόδα».Το «φάντασμα της απεργίας που δεν έγινε» να γίνει ο δικός τους εφιάλτης. Τα αιτήματα της παραμένουν στο λάβαρο των αγώνων που έρχονται.

Καλούμε την ΟΛΜΕ να αναλάβει πρωτοβουλίες –έκτακτες Γ.Σ. και Γ.Σ. προέδρων- για κινητοποιήσεις αντίστασης αυτής της βάρβαρης πολιτικής που ισοπεδώνει τα πάντα.

Προτείνουμε προς την ΟΛΜΕ και τις άλλες ΕΛΜΕ να πραγματοποιηθεί πανελλαδικό συλλαλητήριο που να εκφράζει τη συνολική αντίθεση του κλάδου στην επιστράτευση στην περιστολή εργασιακών δικαιωμάτων κλπ.

Επίσης αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί μουσική συναυλία ενημέρωσης των εργαζομένων το επόμενο διάστημα στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Καλεί όλους τους συναδέλφους παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη(6/6) 1μμ στην Διευθ/νση Β/θμιας (Γυαλί καφενέ)

Τέλος, η Γ.Σ. της ΕΛΜΕ θεωρεί πώς όποια μέλη του ΠΥΣΔΕ αποδεχθούν και προσυπογράφουν τις «προγραφές» συναδέλφων «θέτουν εαυτόν εκτός σωματείου», «εκτός εκπαίδευσης» και αποτελούν όνειδος για τον κλάδο και την ιστορία του.

Οι αγώνες στα χέρια των καθηγητών

Η Γ.Σ. της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων

Tags: ΕΛΜΕ ΙωαννίνωνΠΥΣΔΕκενά και πλεονάσματα
Keywords
Τυχαία Θέματα