ΕΛΜΕ Ικαρίας και Φούρνων: Ανακοίνωση για «αναπληρώσεις», αυτοαξιολόγηση

Tweet

Θέμα: «Ανακοίνωση για «αναπληρώσεις», αυτοαξιολόγηση.»

Ο εκπαιδευτικός κλάδος αντιμέτωπος με την βαθιά αντιεκπαιδευτική-αντικοινωνική πολιτική της κυβέρνησης και τον επικίνδυνο αντιδημοκρατικό κατήφορο του υπουργείου παιδείας συνεχίζει να δίνει τους καθημερινούς, δύσκολους αλλά αναγκαίους αγώνες.

Μετά την 3η εγκύκλιο για την εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης, η οποία αποτελεί μνημείο αυταρχισμού και σηματοδοτεί με απόλυτο τρόπο το αντιδραστικό περιεχόμενο των «μεταρρυθμίσεων» που οραματίζεται το υπουργείο, ακολούθησε η εγκύκλιος

για την «αναπλήρωση». Βάφτισαν αναπλήρωση το καλοστημένο θέατρο ποινικοποίησης των μαθητικών αγώνων και με μια προπαγανδιστική επιχείρηση εμπνευσμένη από τις πρακτικές του Γκέμπελς, προσπάθησαν (μάταια ίσως) να στρέψουν για μια ακόμη φορά την κοινωνία ενάντια στους εκπαιδευτικούς.

Μπορεί στη πλειοψηφία των σχολείων να μην πάτησαν μαθητές και να απέργησαν οι περισσότεροι καθηγητές, αυτό όμως δεν εμπόδισε την ηγεσία του υπουργείου και τους παπαγάλους των ΜΜΕ, να παρουσιάζουν την «αναπλήρωση» τους, ως μέτρο που είχε αποτελέσματα, στο οποίο… «μαθητές και εκπαιδευτικοί ανταποκρίθηκαν θετικά… γυρίζοντας τη πλάτη στις συνδικαλιστικές ηγεσίες…». Έκρυψαν με κάθε τρόπο τη μία και μοναδική αλήθεια: ότι τα σχολεία λειτούργησαν φέτος με τεράστιες ελλείψεις και κενά τα οποία δεν έχουν καλυφθεί ακόμη και σήμερα. Από τους τέσσερεις μήνες που υπολειτουργούσαν (και κάποιοι τομείς δε λειτουργούσαν καθόλου μέχρι τις προσλήψεις αναπληρωτών) τα ΕΠΑΛ και οι ΕΠΑΣ, «επέλεξαν» να «ενημερώσουν» την κοινωνία και την εκπαιδευτική κοινότητα, ότι θα «αναπληρωθούν» οι μέρες που τόλμησαν οι μαθητές να διαμαρτυρηθούν για αυτή την απαράδεκτη κατάσταση. Το μήνυμα σαφές: «θα αφήνουμε τα σχολεία άδεια, θα διορίζουμε αναπληρωτές τον Γενάρη και δεν ανεχόμαστε καμία διαμαρτυρία». Αυτό το ιδιότυπο «απαγορεύονται οι συναθροίσεις» που τόσο αγαπάει η σημερινή κυβέρνηση, βάφτισε το υπουργείο «αναπλήρωση χαμένων διδακτικών ωρών»!

Αυτοί οι ανάλγητοι συκοφάντες, που αποδεικνύουν καθημερινά ότι είναι λάτρεις της ψευτιάς και του βούρδουλα, θέλουν να μας αξιολογήσουν για την βελτίωση του δημόσιου σχολείου και το καλό των μαθητών! Αυτών των μαθητών που θέλουν να τους αφαιρέσουν το δικαίωμα της διαμαρτυρίας, ακόμη και όταν τα σχολεία τους δεν έχουν καθηγητές.

Υπό αυτές τις συνθήκες η μάχη ενάντια στην αξιολόγηση της πειθάρχησης, της χειραγώγησης, της κατηγοριοποίησης, των διαθεσιμοτήτων και των απολύσεων, αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία. Η έκβαση της είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για το δημόσιο σχολείο και τη δημοκρατική λειτουργία του, για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Παρά τις αποφάσεις (ομόφωνες στα περισσότερα σχολεία) των συλλόγων διδασκόντων να μην συγκροτηθούν ομάδες εργασίας, σε άλλα σχολεία έχουν ληφθεί αποφάσεις από τους διευθυντές για τη μη συγκρότηση ομάδων, σε άλλα συγκρότηση του συλλόγου σε μια ομάδα που θα συντάξει την τελική έκθεση αξιολόγησης και σε δύο περιπτώσεις ορίστηκαν ομάδες εργασίας με βάση τους δείκτες. Ανεξάρτητα με τις αποφάσεις (διαφορετικές κατά περίπτωση) που έλαβαν οι διευθυντές μετά την 3η εγκύκλιο για την αυτοαξιολόγηση, τους καλούμε να μην ασκήσουν κανενός είδους πίεση για τη συμμετοχή των συναδέλφων στις διαδικασίες.

Συνεχίζουμε συντεταγμένα και σε κάθε περίπτωση να αρνούμαστε τη συμμέτοχη μας, σε μια διαδικασία που καταδικάζει την εργασία μας και το μέλλον της δημόσιας εκπαίδευσης. Καλούμε τους συναδέλφους να μην συμμετάσχουν σε καμία ομάδα (επισυνάπτεται δήλωση άρνησης συμμετοχής), στη βάση των αποφάσεων των συλλόγων διδασκόντων και του σωματείου μας. Στη κατεύθυνση αυτή το σωματείο θα προκηρύσσει στάσεις κάθε φορά που θα καλούνται οι συνάδελφοι να συμμετάσχουν στις διαδικασίες που σχετίζονται με την αυτοαξιολόγηση.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας

Πετράκης Βασίλης Δάμαλος Χρήστος

Ε.Λ.Μ.Ε. ΙΚΑΡΙΑΣ ΦΟΥΡΝΩΝ

ΕΥΔΗΛΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ Εύδηλος 6 /5/2014

Τηλ: 22750 31026 Αρ. Πρωτ.:

Φαξ: 22750 31026

Προς: Σχολικές μονάδες Ικαρίας Φούρνων

ΜΜΕ

Tags: ΕΛΜΕ Ικαρίας και Φούρνωναναπληρώσεις μαθημάτωναξιολόγησηΕπισυνάψεις: dilosi_arnisis.doc Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα