ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων: Σχετικά με τους οργανικά πλεονάζοντες

ΑνακοινώσειςΕύδηλος 08 /07/2013Άρ. Πρωτ.: Ε.Λ.Μ.Ε. ΙΚΑΡΙΑΣ ΦΟΥΡΝΩΝΕΥΔΗΛΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ Τηλ: 22750 31026 Φαξ: 22750 31026Προς: Σχολικές μονάδεςΚοιν: ΔΙΔΕ ΣάμουΜΜΕ

Θέμα: « Σχετικά με τους οργανικά πλεονάζοντες »

Την 5/7/2013 και μετά από αλλεπάλληλες διορθωτικές ανακοινοποιήσεις ανακοινώθηκαν πίνακες οργανικά πλεοναζόντων στο ΠΥΣΔΕ Σάμου. Αυτή η διαδικασία έγινε σε όλα τα ΠΥΣΔΕ

της επικράτειας εμφανίζοντας χιλιάδες οργανικά πλεονάζοντες οδηγώντας έτσι στην απώλεια χιλιάδων οργανικών θέσεων. Να σημειωθεί δε, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αιρετών αντιπροσώπων μας διαφώνησαν με τη διαδικασία, την κατήγγειλαν και αποχώρησαν από τις συνεδριάσεις.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ικαρίας – Φούρνων καταγγέλλει αυτή την επιχείρηση δημιουργίας υπεράριθμων που στήθηκε σε όλη τη χώρα και που σαν αποτέλεσμα είχε την απώλεια οργανικών σε όλα τα σχολεία. Ο τρόπος με τον οποίο έγιναν οι υπολογισμοί των οργανικών θέσεων δε θα μπορούσε παρά να οδηγήσει στο «συμπέρασμα» πως στα σχολεία «περισσεύουν» εκπαιδευτικοί, την ώρα που όλοι γνωρίζουν ότι χάνονται χιλιάδες διδακτικές ώρες από την αρχή κάθε σχολικής χρονιάς εξαιτίας των κενών! Το θέατρο αυτό του παραλόγου που παρουσιάζει καθηγητές που είχαν, έχουν και θα έχουν πλήρες ωράριο ή που είναι μοναδικοί στην ειδικότητα τους στην περιοχή, ως πλεονάζοντες, δεν έχει άλλο σκοπό παρά να προλειάνει το έδαφος για την οριστική απομάκρυνση τους από το σχολείο!

Προβλέπεται να τεθούν σε διαθεσιμότητα άμεσα 8.000 εκπαιδευτικοί, να χάσουν δηλαδή την εργασία τους στην εκπαίδευση και να μπουν σε λίστες αναμονής με το 75% του βασικού μισθού. Πολλοί από αυτούς δεν θα επιστρέψουν ποτέ σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, προκειμένου να καλυφθεί ο κατάλογος των 25.000 απολύσεων από το δημόσιο στο τέλος του 2015.

Πρέπει όλοι να αντιληφθούμε πλέον πως δεν υπάρχει ειδικότητα, σχολείο ή περιοχή που θα εξαιρεθεί από το σχέδιο κατεδάφισης της δημόσιας παιδείας, πολύ περισσότερο δεν υπάρχει αξιολογική διαδικασία που θα κρατήσει τους «άξιους» και θα διώξει τους «τεμπέληδες». Το κλείσιμο της ΕΡΤ, οι απολύσεις σε Δήμους, οι 10.000 αναπληρωτές που δε θα ξαναδουλέψουν από το Σεπτέμβρη, δείχνουν πως το μόνο που νοιάζει τους κυβερνώντες είναι να ξεμπερδέψουν μια ώρα αρχύτερα με τους εργαζόμενους και το δημόσιο και να προχωρήσουν σε πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων παντού για να έρθει πλέον η πολυπόθητη «ανάπτυξη» να χτιστεί πάνω στα συντρίμμια μας.

Το αν θα καταφέρουμε να μπλοκάρουμε τις αντιδραστικές αλλαγές είναι ένα στοίχημα που δε μπορούμε να χάσουμε. Ο αγώνας πρέπει να δοθεί και να κερδηθεί. Δε μπορούμε να τους αφήσουμε να καταστρέψουν το δημόσιο σχολείο και να μας εξαθλιώσουν, δε μπορούμε να παραμένουμε άπραγοι κοιτώντας. Καλούμε τους συναδέλφους σε αγωνιστική επαγρύπνηση και ετοιμότητα, σε συμμετοχή στις όποιες κινητοποιήσεις είτε κατά τόπους είτε κεντρικά, στην κατεύθυνση στήριξης του δημόσιου σχολείου, της Υγείας, της Πρόνοιας, του συνόλου των κοινωνικών αγαθών.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας

Δάμαλος Χρήστος Λουκάς Βασίλης

Tags: ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνωναπολύσεις εκπαιδευτικών

Keywords
Τυχαία Θέματα