ΕΛΜΕ Εύβοιας‏: Αλληλεγγύη στα παιδιά της Παλαιστίνης

Tweet

ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ

Αλληλεγγύη στο δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης

Το έγκλημα που συντελείται εδώ και χρόνια εις βάρος του λαού της Παλαιστίνης, από το κράτος του Ισραήλ και τις ιμπεριαλιστικές πολιτικές ΝΑΤΟ-ΕΕ έφτασε στο αποκορύφωμά του πριν από λίγο καιρό με τις δολοφονικές επιθέσεις ενάντια σε άμαχο κυρίως πληθυσμό. Μέχρι στιγμής 565 μαθητές έχασαν τη ζωή τους, τουλάχιστον 3 χιλιάδες τραυματίστηκαν και καταστράφηκαν ολοσχερώς 277 σχολεία.

Οι εικόνες καταστροφής ξεπερνούν και την πιο οργιώδη φαντασία.

Σ’ αυτό το έγκλημα δεν μπορούμε να παραμένουμε παθητικοί θεατές. Ως Δ.Σ. οργανώνουμε καμπάνια αλληλεγγύης, που γίνεται με πρωτοβουλία της ΠΣΟ (Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία), της FISE (Παγκόσμια Συνδικαλιστική Οργάνωση Εκπαιδευτικών), σε συνεργασία με τη Γενική Ένωση Παλαιστινίων Εργατών, και καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς και τους συλλόγους να ανταποκριθούν, μαζικά στο κάλεσμα αυτό.

Συγκεντρώνουμε τετράδια, μολύβια, γόμες, γραφική ύλη κ.α. σε κάθε σχολείο προκειμένου να αποσταλούν από την ΕΛΜΕ μας στη Γενική Ένωση Παλαιστινίων Εργατών. Αντιπροσωπεία της οργανωτικής επιτροπής για την καμπάνια αλληλεγγύης θα μεταβεί στην Παλαιστίνη για να παραδώσει τη βοήθεια που θα συγκεντρωθεί.

Συζητάμε με τους μαθητές μας για τα πραγματικά αίτια του άδικου πολέμου ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης, για το δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων να έχουν πατρίδα, ενάντια στην κατοχή και εισβολή του Ισραήλ, για το δικαίωμα των λαών να παλεύουν με όλους τους τρόπους, ενάντια στους δυνάστες τους.Οργανώνουμε εκθέσεις ζωγραφικής, συναυλίες, παραστάσεις διαμαρτυρίας και άλλες δράσεις.

Συνάδελφοι,

Τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν επικίνδυνα στη γειτονιά μας.

Ο καπιταλισμός προκειμένου να ξεπεράσει την κρίση του δεν θα διστάσει ακόμη και να αιματοκυλήσει λαούς, να σκοτώσει άμαχους πολίτες.

Η συνταγή παλιά και δοκιμασμένη. Σήμερα στην Παλαιστίνη, στην Ουκρανία, στο Ιράκ, στη Συρία, χθες στη Γιουγκοσλαβία, στο Αφγανιστάν κ.α. Αύριο που;

Ενότητα και αλληλεγγύη είναι το όπλο των λαών!

Το υλικό από κάθε σχολείο θα πρέπει να συγκεντρωθεί μέχρι τις 10 Οκτωβρίου στα γραφεία της ΕΛΜΕ (υπεύθυνη: Νίκα Χαρά πρόεδρος, 6936192429, Σωκράτους Χάρις, οργανωτική γραμματέας ΕΛΜΕ Ευβοίας, τηλ. 6942585363)

Για το Δ.Σ.

Η πρόεδρος Η γεν. γραμματέας

Χαρά Νίκα Ψωίνου Έφη

Tags: ΕΛΜΕ Εύβοιας‏αλληλεγγύηΠαλαιστίνιοι Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα