ΕΛΜΕ Χανίων: Σχετικά με το κλίμα κρατικής τρομοκρατίας και ποινικοποίησης αγωνιστών

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ
ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΝΙΩΝ
ΧΑΝΙΑ 73132
Τηλ 2821040928 Fax 2821058343
Email: [email protected]
http://www.elme-chanion.gr/
Χανιά
2/4/2012
Αρ. Πρωτ. 753
ΠΡΟΣ
Σχολεία του νομού
Διεύθυνση Β/θμιας Εκπ/σης
ΚΟΙΝ. ΜΜΕ, ΕΛΜΕ, ΟΛΜΕ Σχετικά με το κλίμα κρατικής τρομοκρατίας και ποινικοποίησης αγωνιστών
Το τελευταίο διάστημα γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρη η πολιτική επιλογή της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου να εντείνει την κρατική τρομοκρατία και καταστολή. Θεωρούν από τη μεριά τους δεδομένη την απόφασή να συνεχίσουν και να οξύνουν ακόμη περισσότερο την ταξική τους πολιτική και επίθεση απέναντι στους εργαζόμενους και τη νεολαία (με τα ίδια κόμματα και αντεστραμμένους ρόλους μετά τις εκλογές). Αποφάσισαν λοιπόν ότι αφού η συστηματική συκοφάντηση των κινητοποιήσεων δεν αρκεί, προχωρούν στη «δοκιμασμένη οδό» της ποινικοποίησης των εργατικών και κοινωνικών αγώνων και των αγωνιστών. Έτσι είχαμε πανελλαδικά εκατοντάδες αναίτιες συλλήψεις όσων τολμούν να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στην πολιτική που τους εξαθλιώνει, αλλά και τις πρώτες καταδίκες εξπρές των 2 συναδέλφων από το δικαστήριο της Λάρισας. Στο ίδιο μήκος κύματος η αστυνομία και η ασφάλεια Χανίων αφού φόρτωσαν με 7 ¨κατηγορίες¨ τους δύο συναδέλφους και τον φοιτητή που συνέλαβαν στην πορεία την 25η Μαρτίου, μαθαίνουμε από επίσημες «διαρροές» ότι προσπαθούν να χαλκεύσουν και αναδρομικές διώξεις για τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις που έγιναν στην 48ωρη γενική απεργία της 10-11 Φλεβάρη, η πορεία της οποίας κατέληξε στην κατάληψη της αντιπεριφέρειας Χανίων.
Συγκεκριμένα με τη μήνυση αυτή στοχοποιούν επιλεγμένους πολιτικούς, κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς χώρους και επιχειρούν να ποινικοποιήσουν τη δράση τους. Ενδεικτικά και μόνο αναφέρουμε ότι εμπλέκουν έξι μέλη των σωματείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τρεις από τους οποίους είναι μέλη (2 νυν και 1 πρώην) των Διοικητικών Συμβουλίων. Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η προσπάθεια -απ τη μεριά της κυβέρνησης- ποινικοποίησης της πολιτικής, κοινωνικής και συνδικαλιστικής δράσης και ο υπερβάλλων ζήλος της Ασφάλειας Χανίων θα βρουν απέναντί τους όχι μόνο το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας και των εργαζομένων, αλλά το σύνολο της κοινωνίας.
Οι εποχές του συνδικαλιστικού και του φοιτητικού της ασφάλειας που κάποιοι φαίνεται ότι επιθυμούν να αναβιώσουν, η εποχή του «περάστε από την ασφάλεια δι υπόθεσήν σας», έχουν καταδικαστεί οριστικά και αμετάκλητα στη συνείδηση του λαού. Οι όποιες τέτοιες προσπάθειες αντί να μας τρομάζουν, χαλυβδώνουν την αποφασιστικότητα και την πεποίθησή μας ότι η ανατροπή της επικίνδυνης αυτής κυβέρνησης και των βαθιά ταξικών πολιτικών που εφαρμόζει, είναι όρος επιβίωσης για τους εργαζόμενους και τη νεολαία.
• Καταγγέλλουμε την προσπάθεια άσκησης πολιτικών διώξεων με χαλκευμένα κατηγορητήρια της ασφάλειας Χανίων, για τις κινητοποιήσεις τη
Keywords
Τυχαία Θέματα