ΕΛΜΕ Αν. Αττικής: Σχετικά με τα ερωτηματολόγια για τα πιλοτικά σχολεία

Ανακοινώσεις

Ε’ ΕΛΜΕ ΑΝΑΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΑΛΛΗΝΗ 12.3.2013

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

1. Το Υπουργείο παιδείας καλεί τη σχολική κοινότητα των πιλοτικών σχολείων μέσα σε 2 ημέρες (μέχρι 13.3.2013) να συμπληρώσει ένα ερωτηματολόγιο για το «νέο σχολείο»,

για να απορροφήσει κάποια χρήματα μέσω ΕΣΠΑ και να πάρει την αμοιβή της η εταιρεία «αξιολόγησης». Το ερωτηματολόγιο καλούνται να το συμπληρώσουν ο διευθυντής του σχολείου, ένας εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών και ένας εκπρόσωπος των γονέων.

2. Είναι ολοφάνερο ότι η προχειρότητα με την οποία γίνεται η έρευνα αυτή, δεν αποβλέπει στην αποτίμηση του «νέου» σχολείου, αλλά στην απορρόφηση κάποιων χρημάτων από το ΕΣΠΑ από ημέτερους, γι’ αυτό έχει ανατεθεί σε ιδιωτική εταιρεία και καλείται η εκπαιδευτική κοινότητα να παίξει το ρόλο κομπάρσου. Ταυτόχρονα η προχειρότητα αυτή δείχνει ότι η περίφημη «αξιολόγηση» που έχει αποφασισθεί , θα γίνεται κατά παραγγελία , για να εξυπηρετεί τους εκάστοτε πολιτικούς στόχους της κυβέρνησης( απολύσεις , μισθολογική καθήλωση με βάση τη σύνδεση μισθολογίου-αξιολόγησης). Τα περί αναβάθμισης της εκπαίδευσης μέσω αξιολόγησης αφορά την κοινή γνώμη και τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ, για να επιτίθενται εναντίον του κλάδου, όταν αντιστέκεται στην πολιτική διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης.

3. Είναι ευνόητο ότι στο ερωτηματολόγιο δεν καλείται η εκπαιδευτική κοινότητα να τοποθετηθεί για τις τεράστιες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, για τους μισθούς πείνας, για τους νεοδιόριστους και αναπληρωτές των 600 € που στέλνονται να σιτίζονται σε στρατιωτικές λέσχες, για τη λειτουργία των σχολείων χωρίς θέρμανση, για τις επιπτώσεις των μνημονίων στη λειτουργία των σχολείων.

4. Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ καλεί τους διευθυντές των σχολείων , τους συλλόγους διδασκόντων και τους συλλόγους γονέων να μη συμπληρώσουν τα ερωτηματολόγια. Δεν έχουν καμία υποχρέωση γι’ αυτό και δεν πρέπει να συναινέσουν σε μία πολιτική που διαλύει τη δημόσια εκπαίδευση, διαλύει τις εργασιακές σχέσεις, κλείνει σχολικές μονάδες και ετοιμάζεται να κάνει απολύσεις. Αν δεν αντιδράσουμε, η απαξίωση και η εξαθλίωση του εκπαιδευτικού θα συνεχισθεί. Η πολιτική τρόικας για ένα σχολείο φτηνό με βάση τις επιταγές της Ε.Ε και του ΟΟΣΑ, αν δεν ανατραπεί, θα εξαφανίσει το σχολείο που μέχρι τώρα γνωρίζαμε και ο εκπαιδευτικός θα είναι μερικής απασχόλησης και θα εργάζεται κάτω από το καθεστώς της «αξιολόγησης» και της απόλυσης.

Για το Δ.Σ της Ε’ ΕΛΜΕ ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ

Η πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας

Άννα Μπαχτή Παναγιώτης Μιχαλόπουλος

Tags: ΕΛΜΕ Αν. Αττικής
Keywords
Τυχαία Θέματα