«Ελληνική Πρωτοβουλία» με 148 Βουλευτές

Tweet Κατηγορία: ΆρθραΑρθρογράφος: Παραλληλογράφος

 

Toυ Ιουλιανού

Το «τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα» συνδέεται, εκτός από τα νέα εργασιακά μνημόνια και με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που με την διαδικασία του επείγοντος, που ως συνήθως προώθησε η κυβέρνηση Σαμαρά- ο οποίος συνομιλεί απευθείας με τον Θεό- για την επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και που αφορά την κατάργηση του ελάχιστου ποσοστού που κατέχει

το Δημόσιο στα ΕΛΠΕ, τη ΔΕΗ, τον ΟΠΑΠ, τον ΟΔΙΕ, την ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, τα ΕΛΤΑ, τον ΟΛΠ, τον ΟΛΘ μα και τα περιφερειακά λιμάνια της χώρας. Του παλιού αεροδρομίου του Ελληνικού μαζί με την παραλιακή ζώνη, των Κρατικών Λαχείων, της ΔΕΠΑ, της ΔΕΣΦΑ, γενικά την ακίνητη περιουσία του δημοσίου όπου προβλέπεται η δόμηση εκτός σχεδίου, η παραχώρηση αιγιαλού και η αναγκαστική απαλλοτρίωση εκτάσεων. Παραλίες, αιγιαλός, μικρές ιδιοκτησίες, -θέλει δεν θέλει ο κάτοχος- περνούν στα χέρια αρπαχτικών. Με ψήφους 148 Βουλευτών!!!

Οι παράμετροι, οι κανόνες, οι όροι που γίνονται αυτά, η ταχύτητα, η αδιαφάνεια που υπάρχει, καθορίζονται από το μνημόνιο, αλλά η στρατηγική καθορίζεται από το κεφάλαιο. Και είναι ήδη αποφασισμένες από την ελεύθερη και μη ρυθμιζόμενη αγορά, δηλαδή από το σύστημα της παγκόσμιας οικονομικής διακυβέρνησης που εφαρμόζεται από τις υπερεθνικές τράπεζες και εταιρίες. Λογικό, μια και οι έχοντες την εξουσία είναι αυτόματα και προϊόν της ιδιωτικής οικονομίας. Της οικονομίας δηλαδή που τον κάθε πόρο, την κάθε παροχή, από την παροχή νερού και ενέργειας, ως την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, και την παιδεία, μετατρέπεται σε ιδιοκτησία με τέλη χρήσης στα οποία δικαίωμα πρόσβασης θα έχει όποιος είναι ικανός να πληρώσει.

Καθόλου τυχαία 9 έως 11 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε το 1ο Greek Investment Forum στις ΗΠΑ, με οργανωτές το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο. Ένα συνέδριο που στην ουσία του αφορά μια «σχεδιασμένη κίνηση η οποία συνδέεται κυρίως με το τεράστιο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που θα «τρέξει» τα επόμενα χρόνια στη χώρα μας και στο οποίο σύμβουλοι θα είναι οι μεγάλοι επενδυτικοί-συμβουλευτικοί οίκοι του πλανήτη.»

Τα ιδρυτικά στελέχη της διεθνούς μη κερδοσκοπικής, μη κυβερνητικής οργάνωσης Greek Investment είναι ο Ανδρέας Λιβέρης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του πετροχημικού κολοσσού Dow Chemical, ο Μουχτάρ Κέντ, διευθύνων σύμβουλος της Coca-Cola, Τουρκο-Αμερικανός με ελληνικές ρίζες, o εξαιρετικά διασυνδεδεμένος δικηγόρος της Ουάσινγκτον και σύμβουλος επενδύσεων Τζορτζ Στάμας, ο Γιώργος Δαυίδ, πρόεδρος Δ.Σ. της ελληνικής Coca-Cola, ο Ντιν Μητρόπουλος (δισεκατομμυριούχος και leader στη βιομηχανία τροφίμων

των ΗΠΑ), ο «γκουρού των επενδύσεων» Τζον Κάλαμος (της Calamos Asset Mana-gement που διαχειρίζεται περισσότερα από 20 δισ. δολάρια), ο Τζορτζ Σακελλάρης (ιδρυτής της Amaresco, με ατομική περιουσία 800 εκατ. δολαρίων).

Σύμφωνα δε με τον πρόεδρο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορ

Keywords
Τυχαία Θέματα