Εκτιμήσεις από το ΠΥΣΔΕ Ιωαννίνων, του αιρετού Μπάμπη Τουφίδη

Tweet

15 o ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ

του αιρετου του ΠΥΣΔΕ Μπάμπη Τουφίδη εκπροσώπου της Αριστερής Ριζοσπαστικής Συσπείρωσης Καθηγητών

Συναδέλφισσες/οι

● Η επίθεση συνεχίζεται…

Είχαμε αύξηση του ωραρίου, διαθεσιμότητας συναδέλφων, μετατάξεις, κατάργηση του Τομέα Υγείας, αύξηση μαθητών ανά τμήμα (27 + 10%) σε 30, ‘νέο’ λύκειο-εξεταστικό κέντρο (η χαρά των ιδιωτικών)

– κατάργηση των 102 ΕΠΑΣ και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ. Η συνέχεια… εγκύκλιος που αναιρεί νόμο για το εργασιακό καθεστώς των συναδέλφων των ΕΠΑΣ (προσωρινή τοποθέτηση και όχι οργανική) στην ουσία εν δυνάμει διαθεσιμότητα

● αλλαγή οργανικότητας με προχθεσινή εγκύκλιο

● δημιουργία βιβλίο παρουσίας προσωπικού και ατομικό δελτίο παρουσίας (φάκελος)

Η θηλιά σφίγγει…

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον ξεκίνησε η διαδικασία τοποθετήσεων του ΠΥΣΔΕ (εδώ και 1,5 περίπου μήνα). Το κύριο πρόβλημα κατά τη γνώμη μου ήταν να μη υπάρξει συνάδελφος χωρίς ωράριο, να μη «περισσεύει» κανείς. Η καταστροφική πολιτική της Κυβέρνησης δημιούργησε «τεχνητά» πλεονάσματα και πρέπει να προστατευθούν όλοι οι συνάδελφοι. Προτάσεις (ενημ. 13-14) που έκανα! Όλο το πακέτο τις αποφάσεις ΟΛΜΕ (20αρια τμήματα – υπολογισμούς με προηγούμενο ωράριο, σπάσιμο τμημάτων, ενισχ. διδασκ., βιβλιοθήκες, διοικ. και γραμμ. στήριξη) και τις προτάσεις των Γ.Σ. της ΕΛΜΕ.

Η μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση, οι συνεχείς παρεμβάσεις ΕΛΜΕ-συναδ. και η προσπάθεια που έγινε και μέσα στο ΠΥΣΔΕ θεωρώ ότι «έφερε» αποτελέσματα… κανείς συνάδελφος δεν έφυγε από το νομό, όλοι οι συνάδελφοι έχουν δουλειά… δεν περισσεύει κανείς. Έχουμε και 3 κενά (1 οικιακής, 1 βιολόγος, 1 μουσικός). Προσωπικά εκτιμώ ότι είναι μια μικρή προσωρινή αλλά σημαντική νίκη για όλους μας. Η άποψή μου είναι ότι πρέπει να δίνονται οι μάχες παντού και σε όλα τα επίπεδα. Και μέσα στα Υπηρεσιακά Συμβούλια και αυτό έκανα… Με προηγούμενα ενημερωτικά κατήγγειλα για τους 400 περίπου συναδέλφους που το Υπ. εβγαζε «πλεόνασμα», δε δέχτηκα ούτε όταν έγιναν λιγότεροι…διαφωνούσα σε κάθε «τεχνητό» πλεόνασμα ,μέχρι το «πλεόνασμα» των 400 του Υπουργείου να γινει ΜΗΔΕΝ.(από την αρχη το ειχα προτεινει)

Η εκτίμησή μου είναι ότι η Κυβέρνηση θα συνεχίσει την επίθεσή της σ’ όλα τα επίπεδα (εργασιακά, μισθούς, ασφαλιστικά) το ότι «προσωρινά» εξασφαλίστηκαν αυτά… αυτό δε σημαίνει ότι αύριο δε μπορεί να ανατραπούν όλα…κυβέρνηση και τρόικα ζητούν απολύσεις-σκλάβους…αίμα.

Οι κινητοποιήσεις όλων μας, τη συμμετοχή μας σε όλες τις δράσεις της ΕΛΜΕ-ΟΛΜΕ, οι πρωτοβουλίες των συλλόγων, η δημιουργία μετώπου όλης της εκπ/κής κοινότητας-γονιών-μαθητών-όλων των εργαζομένων μπορεί να ανατρέψει αυτή τη πολιτική. Αυτή η κυβέρνηση ήδη έπρεπε να έχει «φύγει»… ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ…

● Από τις συνεχείς συνεδριάσεις του ΠΥΣΔΕ μια σημαντικη διαπιστωση;

Η αγωνια των συναδέλφων, ο φόβος και ο πανικός σε κάποιες περιπτώσεις για τη δουλειά μας και ο αλληλοσκοτωμός, ο ατομικισμός.

Συνάδελφοι

Να ξαναβρούμε τη κλωστή της αλληλεγγύης, του όλοι μαζί… ο καθένας μόνος του… το βόλεμα… είναι ότι καλύτερο για να περάσουν αυτά που έρχονται…

Με την αλληλεγγύη, τη συναδελφικότητα και τις κινητοποιήσεις θα σπάσουμε το φόβο. Αυτοί πρέπει να φοβούνται …είμαστε πολλοί… έχουμε δίκαιο…είμαστε δάσκαλοι της νέας γενιάς… πρέπει να μας φοβούνται…

Όπως καταλαβαίνετε δεν αναφέρθηκα στο ποιος θα γίνει Δ/ντής στο Μέτσοβο ή γιατί «πήρε» η Περιφ. Δ/ντρια αυτόν ή τον άλλον… Τα θεωρώ «δεύτερα» απλά… το «δάσος» συνάδελφοι… το «δάσος».

Με εκτίμηση και συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Τουφίδης Μπάμπης

αιρετό τακτικό μέλος του ΠΥΣΔΕ

τηλ.:6944986254, :

babistoufidis@ gmail.com

Tags: ΠΥΣΔΕ ΙωαννίνωναιρετόςΜπάμπης Τουφίδης Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα