ΕΚΤΑΚΤΟ: Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στο Λονδίνο

Με ανακοίνωσή του το Ισλαμικό Κράτος αναλαμβάνει την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση και στο Λονδίνο (όπως έκανε για τις επιθέσεις σε Παρίσι, Νίκαια, Βερολίνο και Κωνσταντινούπολη), αναφέροντας πως το μακελειό έγινε από έναν "στρατιώτη του Ισλαμικού Κράτους"

Το Mεσημέρι Τετάρτης (22.03.2017), ακριβώς ένα χρόνο μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες, ένας ο δράστης έπεσε, αρχικά, με αυτοκίνητο πάνω σε πεζούς

στη γέφυρα του Γουεστμίνστερ και στη συνέχεια επιχείρησε να εισβάλει στη βρετανική Βουλή. Σκότωσε με μαχαίρι έναν αστυνομικό, πριν δεχτεί πυροβολισμούς και πέσει νεκρός.

Από το βράδυ της Τετάρτης, η βρετανική αστυνομία ξεκίνησε επιχειρήσεις στο Μπέρμιγχαμ, προπύργιο των Βρετανών ισλαμιστών και πόλη όπου ένας από τους δράστες των επιθέσεων στις Βρυξέλλες και το Παρίσι, ο Μοχάμεντ Αμπρίνι, είχε διαμείνει εκεί πριν από τις επιθέσεις, στο Λονδίνο κι άλλες πόλεις. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει τουλάχιστον επτά συλλήψεις.

Στη Βουλή των Κοινοτήτων μίλησε το μεσημέρι της Πέμπτης η πρωθυπουργός της Βρετανίας, λίγες ώρες μετά το μακελειό της Τετάρτης στο βρετανικό Κοινοβούλιο που συγκλόνισε τη Βρετανία.

«Δεν πρόκειται να φοβηθούμε» ξεκαθάρισε η Τερέζα Μέι, σημειώνοντας ότι η επίθεση στρέφεται κατά όλων των ελεύθερων ανθρώπων και αποτελεί μια πράξη τρομοκρατίας με στόχο να «φιμώσει τη δημοκρατία».

«Αυτή ήταν μια επίθεση απέναντι στους ελεύθερους ανθρώπους σε όλον τον κόσμο, στο βρετανικό λαό» υπογράμμισε η κα. Μέι και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει άμεσα κι άλλη τρομοκρατική επίθεση, επισημαίνοντας ότι το επίπεδο «συναγερμού» είναι υψηλό και δεν πρόκειται να αλλάξει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

«Δεν θα ηττηθούμε αυτό να είναι το μήνυμα από αυτό το κοινοβούλιο» συμπλήρωσε η Βρετανίδα πρωθυπουργός.

ισλαμικό κράτοςISISΛονδίνοτρομοκρατία
Keywords
Τυχαία Θέματα