Εκπαιδευτική Ανασύνταξη - Προοπτική Α Αχαϊας: Εκλογική διακήρυξη

Ανακοινώσεις

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ - ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ Α΄ ΑΧΑΙΑΣ

κίνηση για τον καθηγητή και το δημόσιο σχολείο

Πάτρα , Μάης 2013

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Οι τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της εκπαίδευσης λειτούργησαν ως καταλύτης σε όλα τα επίπεδα. Απέδειξαν ότι η παρούσα συνδικαλιστική τάξη , όπως αυτή εκφράζεται σήμερα σε ΟΛΜΕ –ΑΔΕΔΥ- ΓΣΕΕ αδυνατεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής. Μαζί με την απαξίωση ενός πολιτικού συστήματος που απέτυχε να δώσει λύσεις,

πορεύεται και η συνολική απαξίωση του συνδικαλιστικού κινήματος.

Η σύμπραξη και στοίχιση της «νεοσυστημικής » ΣΥΝΕΚ(ΣΥΡΙΖΑ), κατ’εντολήν του πολιτικού της φορέα , με τις «συστημικές» παρατάξεις του παλιού δικομματισμού(ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ), τις οποίες μέχρι τώρα κατηγορούσε ότι λειτουργούσαν ως τροχοπέδη του κινήματος, κατέδειξε ότι οι όποιες πλειοψηφίες διαμορφώνονται στην ΟΛΜΕ αδυνατούν να οργανώσουν και να καθοδηγήσουν τους εκπαιδευτικούς αγώνες. Ο δε τυχοδιωκτικός ακτιβισμός των Παρεμβάσεων (πρόταση για απεργία 500 συνδικαλιστών(!!!) στις τελευταίες κινητοποιήσεις) θα ήταν αυτοκτονικός, θυματοποιώντας ανθρώπους , μόνο και μόνο για να δείξει την «επαναστατικότητα» του σχήματος και να λειτουργήσει ως αντίβαρο στη «στάση ευθύνης» του ΠΑΜΕ που θυμίζει τους Λακεδαιμόνιους του Καβάφη. Όλα αυτά την ώρα που το δίδυμο Σαμαρά-Αρβανιτόπουλου περνά δια πυρός και σιδήρου ό, τι πιο σκληρό, αυταρχικό και αντιδημοκρατικό έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια στο χώρο της Παιδείας.

Η παραπάνω εικόνα σπέρνει την απογοήτευση, τη σύγχυση και την αμηχανία στον κλάδο. Γι’ αυτό είναι ανάγκη να αντιδράσουμε στην κατάσταση αυτή με την ανάληψη πρωτοβουλιών που θα μεταφέρουν το κέντρο βάρους των αποφάσεων για τις θέσεις και τη δράση του κλάδου, από τα επιτελεία των κομμάτων και των συνδικαλιστικών ηγεσιών στη βάση του κλάδου ,στους συλλόγους καθηγητών των σχολείων.

Ο καθένας λοιπόν οφείλει να πάρει την ευθύνη του ΤΩΡΑ! Οι επιλογές είναι ή το τέλμα ή ένα βήμα μπροστά. Εμείς, μαζί με άλλες ανάλογες Κινήσεις και Συλλογικότητες σε όλη την Ελλάδα, παίρνουμε την πρωτοβουλία και προχωράμε μπροστά, κρατώντας διακριτές αποστάσεις από τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές της κυβέρνησης και των κομμάτων που την στηρίζουν αλλά και από τη στρατηγική της απόλυτης άρνησης, των τυφλών ρήξεων και των κατά φαντασία ανατροπών, των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Μας συνδέει μια κοινή ιδεολογική αφετηρία, η υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους και των δημόσιων αγαθών αλλά και η ανάγκη να εκφρασθεί ένας άλλος λόγος θετικός, με ενότητα και συλλογικότητα, απέναντι σε αυτά που δρομολογούνται. Απευθύνουμε κάλεσμα συνεργασίας σε όλους τους συναδέλφους που πιστεύουν στην αναγκαιότητα ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ.

Βιώνοντας τα αδιέξοδα της σημερινής κατάστασης, καταθέτουμε την πρότασή μας ,με σκοπό:

· να αποτελέσει αφορμή για την ενεργοποίηση και συμμετοχή περισσότερων συναδέλφων

· να σηματοδοτήσει την αλλαγή στον τρόπο δράσης αλλά και στις κυρίαρχες νοοτροπίες και συμπεριφορές και να υπερβεί παγιωμένες συνδικαλιστικές και παραταξιακές πρακτικές

· να οδηγήσει σταδιακά στο προσκήνιο το δυναμικό και πλειοψηφικό κομμάτι των συναδέλφων που μπορούν να γίνουν φορείς νέων ιδεών και προτάσεων και που σήμερα,-περισσότερο από ποτέ-, έχει ανάγκη ο κλάδος.

· να επιβάλλει την ανάγκη συνεργασιών και συμπορεύσεων μέσα σε ένα πλαίσιο συνεννόησης και σεβασμού της διαφορετικής άποψης.

Τολμούμε να προχωρήσουμε μπροστά γιατί τα προβλήματα, οι ανάγκες και οι απαιτήσεις της πραγματικότητας που ζούμε δεν αντιμετωπίζονται με παλιές νοοτροπίες και πρακτικές. Η εξάρτηση, η καθοδήγηση και η χειραγώγηση του συνδικαλισμού από τα κόμματα και από ορισμένες ομάδες πρέπει να τελειώσει. Δύναμή μας πρέπει να γίνει η συνεννόηση ,η συνεργασία και η συμμετοχή όλων στις αποφάσεις .

Σας καλούμε να συμμετάσχετε στην προσπάθεια για την ανασύνταξη και αναγέννηση του εκπαιδευτικού κινήματος, η οποία να στηρίζεται στην εμπιστοσύνη μεταξύ μας, στο σεβασμό στη διαφορετική και στην αντίθετη άποψη και στις συλλογικές διαδικασίες.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 16Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

ΤΕΤΑΡΤΗ 5-6-2013 , 8.30π.μ -7μμ, ΣΤΟ 7Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ (Συγκρότημα Τεμπονέρα)

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ - ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ Α΄ ΑΧΑΙΑΣ

κίνηση για τον καθηγητή και το δημόσιο σχολείο

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ 16Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

1. Αβραμόπουλος Χρήστος 11ο Γυμνάσιο

2. Ανδριανόπουλος Νίκος Εσπερινό ΓΕΛ

3. Γερασιμόπουλος Δημήτρης ΕΠΑΛ Ειδ.Αγωγής

4. Γιαννόπουλος Κώστας 2ο ΣΕΚ

5. Γκόβας Παναγιώτης 16ο Γυμνάσιο

6. Ζάραγκας Δημήτρης Γυμνάσιο Καστριτσίου

7. Ζιάζιαρης Γιάννης 5ο ΓΕΛ

8. Κούλης Κώστας 3ο Γυμνάσιο

9. Λεβέντης Αδάμ Γυμνάσιο Λουσικών

10. Λότσος Αντώνης Γυμνάσιο Οβρυάς

11. Λούβρης Αριστείδης Περιφ/κή Δ/νση

12. Μητρογιάννη Γεωργία 3ο Γυμνάσιο

13. Μητροπούλου Μαρία 10ο Γυμνάσιο

14. Νικολοπούλου Αριστέα 7ο Γυμνάσιο

15. Οικονόμου Χριστίνα 3ο Γυμνάσιο

16. Παναγιωτακόπουλος Νίκος ΓΕΛ Δεμενίκων

17. Παναγιωτόπουλος Κώστας 8ο ΓΕΛ

18. Παπαλεξίου Γιώργος ΓΕΛ Καστριτσίου

19. Σπηλιωτόπουλος Δημήτρης 7ο ΓΕΛ

20. Σπηλιωτόπουλος Κώστας 12ο Γυμνάσιο

21. Φλογεράς Γιώργος 1o Γυμνάσιο Παραλίας

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ –ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ME:

· ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

· ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ

· ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Tags: Εκπαιδευτική Ανασύνταξη - Προοπτική Α Αχαϊας
Keywords
Τυχαία Θέματα