Εκδηλώσεις σήμερα Καθαρά Δευτέρα στην Αθήνα - Τα παιδιά γιορτάζουν τα Κούλουμα παρέα με δύο μουσεία

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης προσκαλεί μικρούς και μεγάλους στο προαύλιο της εκκλησίας του Αγ. Δημητρίου Λουμπαρδιάρη (στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στις 11:00 ) για να «πετάξουν» παρέα έως τις 13:00 τους χαρταετούς που έφτιαξαν τα παιδιά στο ειδικό εργαστήρι που πραγματοποιήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου.

Κούλουμα στο Μουσείο «Atelier Σπύρου Βασιλείου

Ο Σπύρος Βασιλείου είχε καθιερώσει από το 1958, που εγκαταστάθηκε στο σπίτι της οδού Γουέμπστερ 5α, όπου πλέον στεγάζεται το Μουσείο «Atelier Σπύρου Βασιλείου», ένα ετήσιο κάλεσμα την Καθαρά Δευτέρα.

Τα

«Κούλουμα του Βασιλείου» εξελίχθηκαν σε μία από τις αντιπροσωπευτικότερες γιορτές της πρωτεύουσας.

Οι εγγονές του συνεχίζουν την παράδοση και προσκαλούν το κοινό στον καθιερωμένο εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας από τις 12.00 έως τις 16.00 με παραδοσιακά εδέσματα και rock ʽnʼ roll χρώμα από το συγκρότημα Dimitris Tasenas and the Soul Vibrators.

Είσοδος ελεύθερη

Ηράκλειο Αττικής: Κούλουμα στον Πράσινο Λόφο

Aπό τις 11πμ για χαρταετό, χορό, σαρακοστιανά και κρασί.

Όπως αναφέρει ο Δήμος σε ανακοίνωσή του: "Ταυτόχρονα, για τους μικρούς μας φίλους υπάρχουν εκπλήξεις με εργαστήρι χαρταετού, προσωπομαγείες, μπαλόνια και πολλά άλλα από παιδικούς διασκεδαστές και κλόουν. Ο Δήμος Ηρακλείου ευχαριστεί τα καταστήματα της πόλης για τη πολύτιμη βοήθειά τους. Σε περίπτωση κακών καιρικών συνθηκών οι εκδηλώσεις θα γίνουν στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο του Δήμου (Κουντουριώτου και Νεότητος)".

Tags: καθαρά Δευτέραχαρταετοίμουσείαπαιδιά
Keywords
Τυχαία Θέματα