Εισαγγελική έρευνα για καταγγελίες που εμπλέκουν τον Σημίτη σε μίζες για το C4I

Ποινική έρευνα ξεκίνησε η Εισαγγελία Διαφθοράς με αφορμή τις καταγγελίες πρώην κορυφαίου στελέχους γαλλικής εταιρείας οπλικών συστημάτων, ο οποίος άφησε υπόνοιες για χρηματισμό ακόμη και του πρώην πρωθυπουργού, Κ. Σημίτη, για την υπογραφή του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Η δικογραφία άνοιξε πριν λίγες μέρες με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα. Σύμφωνα με αυτά, από το 2006 έχει διαβιβαστεί στην ελληνική Δικαιοσύνη κατάθεση που έδωσε

στις γαλλικές εισαγγελικές αρχές ο Μισέλ Ζοσεράν, πρώην πρόεδρος της εταιρείας «Thales Engineering & Consulting», η οποία ανέλαβε τον εκσυγχρονισμό των έξι φρεγατών τύπου «S» του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο Ζοσεράν είχε ισχυριστεί -πέραν των καταγγελιών του για παράνομες πληρωμές στον τότε υπουργό Άμυνας για τις φρεγάτες- ότι ο πρόεδρος της ελληνικής εταιρείας που αντιπροσώπευε την Thales στην Ελλάδα είπε πως έχασαν τη σύμβαση για το σύστημα C4I που αφορούσε στην ασφάλεια των Ολυμπιακών αγώνων του 2004, επειδή η ανταγωνίστρια εταιρία Saic υποστηριζόταν από τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ την περίοδο 2001-2009, Ντικ Τσένεϊ.

Επιπλέον, ο αντιπρόσωπος είχε υποστηρίξει ότι « χάσαμε την αγορά αυτή επειδή δωροδοκήσαμε χαμηλά, ενώ οι Αμερικανοί στόχευσαν τον υπουργό Εσωτερικών και τον Πρωθυπουργό». Εν ολίγοις έβαλε στο «κάδρο» τον Κώστα Σημίτη, επί πρωθυπουργίας του οποίου υπεγράφη η σχετική σύμβαση. Η συγκεκριμένη κατάθεση περιλαμβάνεται στο αίτημα δικαστικής συνδρομής που απέστειλαν οι γαλλικές αρχές στο πλαίσιο της έρευνάς τους για τυχόν διαφθορά στην Γαλλική εταιρεία.

Σημίτηςεισαγγελική έρευνα
Keywords
Τυχαία Θέματα