"Έφοδος" διοικητικών υπαλλήλων και φοιτητών στην εκδήλωση για τα 50χρονα του Παν. Πατρών

Tweet

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

Πάτρα: "Έφοδος" διοικητικών υπαλλήλων και φοιτητών στην εκδήλωση για τα 50χρονα του Πανεπιστημίου (ΝΕΑ VIDEO&ΦΩΤΟ)

Στην οποία συμμετέχουν επτά πρώην υπουργοί και υφυπουργοί παιδείας - Γερ. Αρσένης: Με απέπεμψε ο Σημίτης "κατ΄απαίτησιν" Λαμπράκη

Στον πρώτο όροφο του ξενοδοχείου «Αστήρ» όπου πραγματοποιείται η εκδήλωση για τα 50 χρόνια από την ίδρυση του ΑΕΙ

της Πάτρας ανέβηκε πριν από λίγο αντιπροσωπεία των υπαλλήλων του ιδρύματος και των φοιτητών η οποία ζήτησε και πήρε το λόγο προκειμένου να παρέμβει και να τοποθετηθεί για τις απολύσεις των 44 διοικητικών .

Εκ μέρους των εργαζομένων το λόγο πήραν δυο εκπρόσωποι οι οποίοι απευθυνόμενοι στους διοργανωτές και τους παριστάμενους τόνισαν με νόημα "εσεις γιορτάζετε τα 50 χρόνια του πανεπιστημίου κι εμείς ήρθαμε εδώ να διαμαρτυρηθούμε γιατί απολύονται συνάδελφοί μας.

νεότερη ενημέρωση 20.50΄

Μιλώντας ο πρώην υπουργός παιδείας Γεράσιμος Αρσένης αναφέρθηκε στην περίοδο Σημίτη αποκαλύπτοντας ότι ο πρώην πρωθυπουργός τον απέπεμψε "κατ΄απαίτησιν" Λαμπράκη για το πρόγραμμα των βιβλιοθηκών.

πρώτη ενημέρωση 20.19΄

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα από κοινού οι υπάλληλοι του πανεπιστημίου Πατρών και μέλη φοιτητικών συλλόγων διαμαρτυρόμενοι για τις απολύσεις διοικητικών από το ΑΕΙ της Αχαϊκής πρωτεύουσας.

Η κινητοποίηση πραγματοποιείται με αφορμή την εκδήλωση που διοργανώνει στο ξενοδοχείο «ΑΣΤΗΡ» το Πανεπιστήμιο για την συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυσή του.

Αντιπροσωπεία των υπαλλήλων και των φοιτητών αναμένεται να επιχειρήσει την παράδοση ψηφίσματος και παρέμβαση στην εκδήλωση προκειμένου να εκφράσει την αντίθεση στις απολύσεις.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν οι πρώην υπουργοί και υφυπουργοί παιδείας Ι. Βαρβιτσιώτης Απόστολος Κακλαμάνης, Μαριέττα Γιαννάκου, Αννα Διαμαντοπούλου, Γεράσιμος Αρσένης, Θόδωρο Παπαθεοδώρου και Χαράλαμπος Γαβράς.

ΠΗΓΗ: patrastimes.gr/

Tags: Πάτρα Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα