Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Όλοι στον αγώνα, στις απεργίες, στις συγκεντρώσεις και στις Γενικές Συνελεύσεις

Για να μην περάσουν – για να μην εφαρμοστούν

τα αντιλαϊκά – αντιεκπαιδευτικά μέτρα της 3ης αξιολόγησης!

Η κυβέρνηση κατέθεσε στη βουλή για να ψηφίσει τις επόμενες ημέρες τα νέα αντιλαϊκά – αντιεκπαιδευτικά μέτρα ως προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης με τη μορφή του κατεπείγοντος. Τα μέτρα της 3ης αξιολόγησης περιλαμβάνουν:

Την κατάργηση συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και του δικαιώματος στην απεργία,

τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών, νέες ιδιωτικοποιήσεις, μείωση επιδομάτων, νέες δεσμεύσεις για μείωση του αφορολόγητου και των συντάξεων, κ.ά.

Νέα αντιεκπαιδευτικά μέτρα όπως την 30ωρη παραμονή στο σχολείο, τις συγχωνεύσεις σχολείων, την αξιολόγηση και την αυτοαξιολόγηση, κρίσεις στελεχών με συμμετοχή του ΑΣΕΠ τα οποία συζήτησε και συμφώνησε το υπουργείο ως ζητήματα αιχμής με τους δανειστές.

Την ίδια στιγμή ετοιμάζονται να ψηφίσουν ρυθμίσεις και άλλα μέτρα που το υπουργείο προωθεί όπως το νέο Λύκειο, την αναμοριοδότηση σχολείων, την αυτονομία της σχολικής μονάδας, κ.ά.

Όλα αυτά χειροτερεύουν δραματικά τις συνθήκες ζωής όλων των εργαζομένων και των εκπαιδευτικών, και το ίδιο δημόσιο σχολείο. Δεν πρέπει ούτε να περάσουν, ούτε να εφαρμοστούν!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, μόνιμους και αναπληρωτές, μαζικά να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις, στις απεργίες και τις Γενικές Συνελεύσεις του κλάδου για να σταματήσουμε το νέο κύκλο επίθεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι, οι εκπαιδευτικοί, το δημόσιο σχολείο και η κοινωνία.

Την Τετάρτη 10/1 και ώρα 13.30 στην Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης στη συγκέντρωση που οργανώνουν οι ΕΛΜΕ για τα δυσμενή μέτρα που επιχειρείται να επιβληθούν στο χώρο της εκπαίδευσης. Για την πραγματοποίηση της κινητοποίησης η ΟΛΜΕ έχει προκηρύξει 2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας (από 12 μ. έως 14.00 μ.μ. και από 14.00 μ.μ. έως 16.00 μ.μ. ).

Την Τετάρτη 10/1 και ώρα 15.30 στη συγκέντρωση στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης ενάντια στους πλειστηριασμούς της 1ης κατοικίας. Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα Πρωτοδικεία/Ειρηνοδικεία οργανώνονται σε όλη τη χώρα.

Την Πέμπτη 11/1 στην προγραμματισμένη Γ.Σ της ΕΛΜΕ στις 7.00 μ.μ. στο 1ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης. Η Γ.Σ. θα συζητήσει για τα μέτρα της τρίτης αξιολόγησης, για τη στήριξη του αγώνα και την παραπέρα κλιμάκωσή του.

Την Παρασκευή 12/1 στην 3ωρη στάση εργασίας που έχουν προκηρύξει οι ΕΛΜΕ (από 11 μ. έως 14.00 μ.μ. και από 14.00 μ.μ. έως 17.00 μ.μ. ).και στα συλλαλητήρια που οργανώνουν τα σωματεία την ίδια μέρα στις 12 μ. στην Καμάρα και στις 12 μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Την Δευτέρα 15/1 στις συγκεντρώσεις των σωματείων στις 6.00 μ.μ. στην Καμάρα και στις 6.00 μ. μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Για το Δ.Σ.

Η πρόεδρος Η Γραμματέας

Σαραϊδάρη Πόπη Χατζηβαρίτη Φρίντα

Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
Keywords
Τυχαία Θέματα