Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Αποφάσεις του ΔΣ της ΕΛΜΕ της συνεδρίασης 30/5

Μεταθέσεις: Έκδοση ανακοίνωσης του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ για τον εμπαιγμό του υπουργείου παιδείας γιατί οι 213 μεταθέσεις (ποσοστό 3,10%) από τις 6.874 αιτήσεις για μετάθεση συναδέλφων που πραγματοποίησε αποτελεί το χαμηλότερο ποσοστό της τελευταίας δεκαετίας.

Επιλογή Διευθυντών σχολικών μονάδων: Με την εφαρμογή του νέου νόμου για επιλογή διευθυντών σχολικών μονάδων, η κυβέρνηση κάνει το πρώτο βήμα για την εφαρμογή της μνημονιακής της δέσμευσης με βάση και το ψηφισμένο πια 40 μνημόνιο,

για την αξιολόγηση όλων (σχολικής μονάδας, στελεχών και εκπαιδευτικών), όπως καταγράφεται και στο Τριετές Σχέδιο για την εκπαίδευση που ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο στηρίζεται στις κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΟΟΣΑ όπως με σαφήνεια αναφέρεται στην εισαγωγή του. Το Δ.Σ. θα εκδώσει ανακοίνωση που θα καλεί τους συνάδελφους, στη βάση της απόφασης και της ΑΔΕΔΥ, να μην επιτρέψουν ο σύλλογος διδασκόντων να μετατρέπει σε όργανο αξιολόγησης και να απέχουν από τις διαδικασίες να πουν γνώμη για την επιλογή Διευθυντών, συμμετέχοντας στην απεργία –αποχή.

Αιμοδοσία: Το Δ.Σ. θα εκδώσει ανακοίνωση στη βάση της δημιουργικής συζήτησης που έγινε στη συνάντηση (Δευτέρα 29/5) μελών των Δ.Σ. όλων των ΕΛΜΕ, εκπροσώπων του Συλλόγου αιμοδοτών και συναδέλφων για να συνεχίσει η αιμοδοσία των ΕΛΜΕ και η τράπεζα αίματος να λειτουργούν χωρίς ανταποδοτικά χαρακτηριστικά. Η ΕΛΜΕ από κοινού με άλλες ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ να οργανώσεις τις επόμενες ημέρες αιμοδοσία των ΕΛΜΕ (έκδοση αφίσας και ανακοίνωσης) Η ΕΛΜΕ να εκδώσει ανακοίνωση απάντηση στο Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ για την καταγγελία του κατά του πρόεδρου της Ε΄ ΕΛΜΕ.

Αντιπολεμικό συλλαλητήριο/αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης: Το Δ.Σ. αποφάσισε να πάρει μέρος στην οργάνωση αντιπολεμικού συλλαλητηρίου και αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης την Πέμπτη 15/5, ημέρα της συνόδου κορυφής ΕλλάδαςΚύπρου – Ισραήλ στην Θεσσαλονίκη. Να οργανώσει με άλλες συλλογικότητες συνάντηση τις επόμενες ημέρες στην οποία θα συζητηθεί και θα οργανωθεί το συλλαλητήριο. Η ΕΛΜΕ να υλοποίηση την απόφασή της με εκδώσει καλέσματος, ανακοίνωσης και αφίσας.

Ψήφισμα: Το Δ.Σ. να εκδώσει ψήφισμα συμπαράστασης στους διωκομένους κατοίκους του Ωραιοκάστρου γιατί υπερασπίστηκαν τα προσφυγόπουλα και απαίτησαν για όλα τα παιδιά μόρφωση και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

Ψήφισμα: Το Δ.Σ. να εκδώσει ψήφισμα κατά της ποινικοποίησης των αγώνων του μαθητικού κινήματος και να απαιτήσει την απαλλαγή των μαθητών του Ρεθύμνου από κάθε κατηγορία.

Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
Keywords
Τυχαία Θέματα