Ε ΕΛΜΕ Αν. Αττικής: Ολοι στη ΓΣ την Τετάρτη 26/2

Tweet

Ε ΕΛΜΕ Αν. Αττικής

Παλλήνη 18.2.2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ Γ.Σ. ΤΕΤΑΡΤΗ, 26.2.2014,13:00 μ.μ ΣΤΟ 1ο Λ. ΠΑΛΛΗΝΗΣ

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ αποφάσισε να συγκαλέσει Γ.Σ. Προέδρων την Πέμπτη 27.2.2014 με θέμα το πρόγραμμα αγωνιστικών κινητοποιήσεων για το επόμενο διάστημα, με κύρια αιχμή την αποτροπή των απολύσεων στις 22/3/2014

ΣΥΜΜΕΤΈΧΟΥΜΕ ΣΤΗ Γ.Σ ΤΗΣ ΕΛΜΕ

ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΓΙΑΤΙ:

- 33 μέρες απομένουν ως την καταληκτική ημερομηνία της 8μηνης διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών, σχολικών φυλάκων, καθαριστριών και δημοτικών αστυνομικών.100 χρόνια μετά τη συνταγματική κατοχύρωση της μονιμότητας 450 συνάδελφοι θα απολυθούν αν υλοποιηθεί το σχέδιο κυβέρνησης-Ε.Ε-ΔΝΤ.

- Με εργαλείο την αξιολόγηση, αυτοαξιολόγηση και εξωτερική αξιολόγηση το Υπ. Παιδείας προετοιμάζει τις νέες διαθεσιμότητες-απολύσεις, την κατηγοριοποίηση των σχολικών μονάδων με στόχο νέες καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων.

- Ο αντιεκπαιδευτικός νόμος για το Νέο Λύκειο και Τεχνολογικό Λύκειο θα διώξει χιλιάδες μαθητές από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και θα τους σπρώξει στην φθηνή κατάρτιση και μαθητεία, με αποτέλεσμα τη συρρίκνωση σχολικών μονάδων, και την απώλεια οργανικών θέσεων.Η κυβέρνηση με βίαιο τρόπο προχωρά στην υλοποίηση του σχολείου της αγοράς σύμφωνα με τις οδηγίες της Ε.Ε και του ΟΟΣΑ.

- Νέες μορφές ελαστικών εργασιακών σχέσεων προωθούνται στο Δημόσιο σχολείο. Στη θέση των συναδέλφων σε διαθεσιμότητα προσλαμβάνει ωρομίσθιους με μπλοκάκια,στη θέση των σχολικών φυλάκων προσλαμβάνει ανέργους με προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας» 5μηνης διάρκειας με 450 ευρώ. Στη θέση αναπληρωτών από τον κρατικό προϋπολογισμό προσλαμβάνει με προγράμματα ΕΣΠΑ οι οποίοι είναι απλήρωτοι. Αυτό είναι το νέο μοντέλο εργαζομένων στο δημόσιο τομέα.

- Το λουκέτο στα ιατρεία του ΕΟΠΠΥ σηματοδοτεί την πλήρη διάλυση και ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας. Μαζί με τη φοροληστεία διαμορφώνεται ένα ακόμη πιο εφιαλτικό τοπίο.

- Μας προετοιμάζουν για ένα νέο μνημόνιο και το πρωτογενές πλεόνασμα είναι μόνο για αφελείς.

- Η πολιτική αυτή δεν μπορεί να περάσει παρά μόνο με τον αυταρχισμό, την καταστολή, το φόβο και την καταπάτηση κάθε δημοκρατικού δικαιώματος.

- Κανείς δεν μπορεί να μένει απαθής. . Να αποφασίσουμε συλλογικά τις επόμενες δράσεις μας στην αντιπαράθεσή μας με την πολιτική της επέλασης στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις .Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να σταματήσει αν δε τη σταματήσουμε εμείς. Ο καθένας από εμάς πρέπει να πάρει θέση μάχης..Δεν έχουμε άλλο δρόμο από την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης- Ε.Ε-ΔΝΤ.

Η πρόεδρος Ο γραμματέας

Άννα Μπαχτή Λ. Χριστούλας

Tags: Ε ΕΛΜΕ Αν. Αττικήςδιαθεσιμότητααυτοαξιολόγησηαξιολόγηση Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα