Δράση Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών Λέσβου

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε με επιτυχία δράση στο κέντρο της μυτιλήνης απο την Πρωτοβουλία Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών Λέσβου. Πάνω απο 30 αναπληρωτές, αδιόριστοι και μόνιμοι εκπαιδευτικοί μαζευτήκαμε, μοιράσαμε κείμενα κρεμάσαμε πανό και είχαμε και κάποια μουσικά δρώμενα απο τους αναπληρωτές μουσικούς του νησιού. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν αρκετά καλή! Το μέλλον που μας επιφυλάσσουν αλλά και το μοντέλο εργαζομένου που μας προτίνουν αφορά όλους

και όλες μας και όχι μόνο τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Εμείς απο εδώ συνεχίζουμε δυναμικά,οργανωνόμαστε, συμμετέχουμε στις διαδικασίες και τις γενικες συνελεύσεις του συλλόγου μας και παλεύουμε για μαζικούς και μόνιμους διορισμούς.

Η μάχη υπεράσπισης του δημόσιου και δημοκρατικού σχολείου απέναντι στο σχολείο του φόβου ,της ιεραρχίας και των εργασιακών συνθηκών γαλέρας που προωθεί η κυβέρνηση με την αξιολόγηση, τον εθελοντισμό , την υποστελέχωση και τους εκπαιδευτικούς πολλαπλών ταχυτήτων συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Την ώρα που το Υπουργείο κάνει ακόμα ένα βήμα προς την υπονόμευση της δημόσιας εκπαίδευσης όπου το αυτονόητο δικαίωμα όλων των παιδιών να έχουν τους εκπαιδευτικούς στο σχολείο θα εξαρτάται από τους εθελοντές - δηλαδή από τους εξαθλιωμένους άνεργους εκπαιδευτικούς στους οποίους θα “πουλάνε ελπίδα” με μόρια δηλώνουμε ξεκάθαρα στον Υπουργό, το επιτελείο του και τη συγκυβέρνηση, στην οποία ανήκει ότι:

Η επάρκεια στα σχολεία σημαίνει πληρότητα - ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΤΩΡΑ - ΑΜΕΣΟΙ, ΜΟΝΙΜΟΙ, ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΚΩΝ, με βάση το χρόνο λήψης πτυχίου και την προϋπηρεσία

Ταυτόχρονα σήμερα μοιράστηκαν κείμενα αλληλεγγύης και στον απεργό πείνας Ν.Ρωμανό απο την πρωτοβουλία αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Tags: εθελοντισμόςεθελοντική εργασίαςΛέσβοςΠρωτοβουλία Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών Λέσβου
Keywords
Τυχαία Θέματα