Διέξοδος: Προκήρυξη για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Tweet

Δ Ι Ε Ξ Ο Δ Ο Σ

Φλεβάρης 2014

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Όλοι εμείς οι «εσωτερικοί μετανάστες» της εκπαίδευσης – αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, που στοιβάζουμε κάθε χρόνο τα όνειρα μας μέσα σε μια βαλίτσα, περιμένοντας την πρόσληψή μας από άκρη σε άκρη σ’ όλη τη χώρα, βιώνουμε καθημερινά τα αδιέξοδα των αντιλαϊκών πολιτικών που έχουν επιβάλλει και στο χώρο της Δημόσιας Εκπαίδευσης οι κυβερνήσεις των μνημονίων (ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΚΤ) που πλήττουν τη Δημόσια Εκπαίδευση, διαλύοντας

και ιδιωτικοποιώντας το Δημόσιο Σχολείο.

Κάθε χρόνο δουλεύουμε σε διαφορετικά σχολεία, σε διαφορετικές περιοχές ανά την Ελλάδα, ενώ κάθε καλοκαίρι, μετά την απόλυσή μας, περνάμε ώρες ατέλειωτες μπροστά στις οθόνες των υπολογιστών με αγωνία για το πότε θα μας επαναπροσλάβουν για άλλη μια φορά ως αναλώσιμα υλικά για την εξυπηρέτηση των αναγκών του Δημόσιου Σχολείου, που οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων απαξιώνουν κάθε χρόνο όλο και περισσότερο.

Μέχρι την ημέρα της πρόσληψής μας ζούμε με το άγχος της επιβίωσης να μας πιέζει, τα λεφτά που τελειώνουν(αν δεν έχουν τελειώσει ολότελα), το ταμείο ανεργίας που δε φτάνει ούτε για τα βασικά (αν το παίρνουμε κι αυτό) και οι υποσχέσεις και η «καπηλεία» από την πλευρά της γραφειοκρατίας του κυβερνητικού συνδικαλισμού «δίνει και παίρνει», μέσω ανακοινώσεων στα μέσα ηλεκτρονικής δικτύωσης (facebook) να παίζουν με τον πόνο μας και να κάνουν την ελπίδα εμπόριο.

ΜΙΣΗ ΔΟΥΛΕΙΑ – ΜΙΣΗ ΖΩΗ

Τούτο το χαρτί δεν έχει σκοπό να κάνει κήρυγμα για τις άσχημες μέρες που περνάμε. Το ζούμε άλλωστε.

ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;;;;;

Η κυβέρνηση μείωσε τις δαπάνες για την παιδεία, γέμισε ασφυκτικά τις αίθουσες με 27-30 μαθητές, κατήργησε βασικά μαθήματα για την πνευματική καλλιέργεια των μαθητών. Έθεσε σε διαθεσιμότητα 2.500 περίπου καθηγητές, ενώ εδώ και δύο χρόνια έχει απολύσει περίπου 24.000 αναπληρωτές – συμβασιούχους εκπαιδευτικούς… 24.000;;;

Ναι, όσο κι αν σου κάνει εντύπωση.

Γιατί αναπληρωτές είναι οι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν στα παιδιά ξένες γλώσσες, θέατρο, μουσική, γυμναστική. Αναπληρωτές είναι οι δάσκαλοι, οι νηπιαγωγοί, οι φιλόλογοι, οι μαθηματικοί, οι φυσικοί και οι χημικοί που βλέπεις τη μία χρονιά στο σχολείο και την άλλη λείπουν. Αναπληρωτές είναι οι περισσότεροι δάσκαλοι και καθηγητές ειδικής αγωγής. Και ξέρεις τι σημαίνει για εκείνους αυτό;

Δε θα σου πω ότι παίρνουν λίγα λεφτά. Αρκεί η γενναιοδωρία του Υπουργείου Παιδείας να τους δώσει την άδεια να τρώνε στις στρατιωτικές λέσχες. Δε θα σου πω ότι είναι νομάδες. Αρκεί να ρίξεις μια ματιά στα δελτία τύπου πρόσληψής τους που βγαίνουν Παρασκευή και τη Δευτέρα τους υποχρεώνουν να βρίσκονται στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα κάθε χρόνο. Δε θα σου πω ότι το καλοκαίρι απολύονται. Αρκεί να δεις τις λίστες του ΟΑΕΔ και τις αιτήσεις για ταμείο ανεργίας, το οποίο πλέον δεν εγκρίνεται για όλους. Και φυσικά κανείς δεν εξασφαλίζει ότι θα ξαναδουλέψουν την επόμενη σχολική χρονιά. Εσύ, όμως, όλα αυτά τα χρόνια άκουγες ότι δεν υπάρχουν κενά… Πράγματι κενά δεν υπάρχουν. Στο σχολείο της αμάθειας κενά δεν υπάρχουν. Στο σχολείο για λίγους και εκλεκτούς κενά δεν υπάρχουν. Όμως, εμείς δε θέλουμε ένα τέτοιο σχολείο.

Θέλουμε ενιαίο, δωδεκάχρονο δημόσιο και δωρεάν σχολείο για όλους.

Σχολείο της ολόπλευρης μόρφωσης και όχι της εξεταστικής εξόντωσης. Απαιτούμε την αύξηση των δαπανών για την παιδεία.

Θέλουμε μείωση των μαθητών ανά τάξη προκειμένου να γίνεται σωστό και δημιουργικό μάθημα για κάθε παιδί.

Θέλουμε πλήρη ξενόγλωσση, αισθητική, αθλητική αγωγή στο δημόσιο σχολείο. Απαιτούμε την προστασία της ορθής λειτουργία της τεχνικής εκπαίδευσης, την ακύρωση όλων των διαθεσιμοτήτων και απολύσεων.

Ζητούμε την προστασία και αναβάθμιση της ειδικής αγωγής με σύσταση οργανικών θέσεων και την πλήρη κάλυψη των θέσεων εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης αποκλειστικά από εκπαιδευτικούς του Δημοσίου (ένας δάσκαλος ανά μαθητή).

Απαιτούμε την κατάργηση της ελαστικής εργασίας.

Οι αναπληρωτές συνάδελφοι οφείλουν να καλύπτουν μόνο λειτουργικά κενά και να έχουν δωδεκάμηνες συμβάσεις.

Προσλήψεις αναπληρωτών αποκλειστικά από πιστώσεις του Γ. Κ. Π. και όχι μέσω ΕΣΠΑ.

Αναγνώριση της προϋπηρεσίας ως μοναδικού πυρήνα των επαγγελματικών μας διεκδικήσεων, αποτελώντας καθοριστικό κριτήριο μόνιμου διορισμού είτε σε συνδυασμό με επιτυχία ΑΣΕΠ (60%) είτε μόνη της (40%).

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ – ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ διεκδικούνται με τη συμμετοχή μας στα πρωτοβάθμια σωματεία. Με ταξική συνείδηση-αυτοπεποίθηση, ενεργή συμμετοχή σε κοινούς αγώνες με τους υπόλοιπους συναδέλφους, τους εργαζόμενους Δημόσιου & Ιδιωτικού τομέα, για να ανατρέψουμε αυτή τη βάρβαρη πολιτική στην πράξη και να μην επιτρέψουμε τη διάλυση της Δημόσιας Παιδείας και των εργασιακών μας σχέσεων. Να απομονώσουμε όλους όσους επενδύουν στον κοινωνικό αυτοματισμό και τον κατακερματισμό των αγώνων μας. Ενωτικά και αγωνιστικά μπορούμε να κατακτήσουμε το μέλλον που μας ανήκει με σταθερή και μόνιμη εργασία με εργασιακά δικαιώματα και εργασιακή ασφάλεια.

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ / ΣΥΝΑΔΛΕΦΙΣΣΕΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ – ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΕΣ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π. Ε. ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ Δ. Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε. ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ – ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ – ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 – 2 – 2014 ΣΤΙΣ 18:30 ΣΤΟ 3Ο & 11Ο ΔΗΜ. ΣΧ. ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ (Φλοίας 33 & Μεσογείων – Μαρούσι).

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΚΠ/ΚΟΙ ΤΗΣ ΔΙΕΞΟΔΟΥ(ΣυνδικαΠλιστική κίνηση του Συλ. Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου

Tags: Διέξοδοςαναπληρωτές εκπαιδευτικοί Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα