Διέκοψαν τη μισθοδοσία από καθηγητές που είναι σε διαθεσιμότητα

Διακόπηκε η μισθοδοσία σε 85 εκπαιδευτικούς του νομού Καρδίτσας, οι οποίοι είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα τον Ιούλη του 2013, χωρίς, μάλιστα, να προηγηθεί διοικητική πράξη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ριζοσπάστη, από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, όπου έκαναν παρέμβαση για το θέμα εκπρόσωποι της τοπικής ΕΛΜΕ, ειπώθηκε ότι η διαγραφή τους από τα μητρώα της μισθοδοσίας έγινε επειδή έτσι «ερμηνεύτηκε» ο νόμος, δηλώνοντας, ταυτόχρονα, πως υπάρχει νομικό κενό και θα μπορούσε να μη γίνει αυτή η «ερμηνεία».

Η ΕΛΜΕ

σημειώνει ότι «η πλειονότητα των Διευθυντών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης λειτούργησε με υπερβάλλοντα ζήλο, πιθανόν κατόπιν συνεννόησης με τους ανωτέρους τους, ώστε να υιοθετηθεί η ίδια "ερμηνεία"». Και τονίζει: «Η διαθεσιμότητα παραμένει το κορυφαίο ζήτημα για τον κλάδο μας. Αν οι απολύσεις προχωρήσουν, κανένας μας δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής. Αν δεν αποτραπούν, τα εργασιακά μας δικαιώματα θα εξανεμιστούν πριν το καταλάβουμε και θα είναι για όλους καθεστώς η ανασφάλεια και η περιστασιακή εργασία. Οι διαθεσιμότητες των συναδέλφων μας δεν είναι απλά ένα ζήτημα αλληλεγγύης. Αφορά την εργασία μας, αφορά την ίδια τη ζωή μας».

Tags: μισθοδοσίαδιαθέσιμοιΚαρδίτσα Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα