Διαμαρτυρία Συλλόγου Γονέων 2ου ΓΕΛ Γλυφάδας για συμπτύξεις τμημάτων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 2ου ΓΕΛ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

ΠΡΟΣ : ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ / Υπ’ όψιν κου Γκίνη

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΥΠΑΙΘ / Υπ’ όψιν κου Λολίτσα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Δ’ ΑΘΗΝΑΣ

2ο ΓΕΛ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ- ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Αθήνα 8 Οκτωβρίου 2014

Κυρίες/οι,

Το σχολείο μας,

2ο ΓΕΛ Γλυφάδας, λειτουργεί από τις 11/09/2014 στη Β’ Λυκείου, με τρία (3) τμήματα των 17,18 και 17 μαθητών αντίστοιχα στηριζόμενο στους παρακάτω νόμους-αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας:

· Απόφαση 102357/Γ6 του 2002 (ΦΕΚ 1319/10/10/2002) που προβλέπει ότι ο αριθμός των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που εντάσσεται σε μια συνήθη σχολική τάξη δεν μπορεί να είναι ανώτερος των τριών μαθητών με αποτέλεσμα να μειώνεται ανάλογα ο συνολικός αριθμός των μαθητών.

· Νόμος 4186/17-09-2013, άρθρο 28, παράγραφος 15, που επισημαίνει ότι στα τμήματα που φοιτούν μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και στα οποία έχει συμπληρωθεί ο μέγιστος αριθμός μαθητών, ο αριθμός αυτός μειώνεται σε αναλογία, για κάθε μαθητή με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, κατά τρεις μαθητές λιγότερους και οι μαθητές κατανέμονται εξίσου στα τμήματα της ίδιας τάξης κατόπιν απόφασης του συλλόγου διδασκόντων και έγκρισης του αρμόδιου σχολικού συμβούλου.

Πρόσφατα ενημερωθήκαμε προφορικά ότι η Διεύθυνση του σχολείου προτίθεται,μετά από εισήγηση της Β/θάθμιας Εκπαίδευσης, να μειώσει τον αριθμό των τμημάτων της Β΄ Λυκείου από τρία (3) σε δύο (2).

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν δύο τμήματα των 26 μαθητών που το καθένα θα περιλαμβάνει 4 και 5 μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες αντίστοιχα, γεγονός που προσκρούει στους παραπάνω νόμους και στις αρχές της παιδαγωγικής επιστήμης καθιστώντας την εκπαίδευση και των υπόλοιπων μαθητών προβληματική.

Η Σχολική Σύμβουλος Παιδαγωγικής Ευθύνης κυρία Ευανθία Μίχου, που γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες του σχολείου μας, συμφωνεί με τη δημιουργία των τριών τμημάτων στη Β΄ τάξη.

Επισκεφτήκαμε τη Δευτέρα 6/10/2014 τη Διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κυρία Ιατρίδου, για να εκθέσουμε τα παραπάνω δεδομένα και να ζητήσουμε να μας αιτιολογήσει την εισήγησή της για μείωση τμημάτων στο σχολείο μας. Η κυρία Ιατρίδου, αφού μας ενημέρωσε ότι άλλα σχολεία δεν έχουν καθόλου καθηγητές, μας δήλωσε ότι βασίστηκε αυστηρά και μόνο στο νόμο που προβλέπει ανώτερο αριθμό 27 μαθητών στο τμήμα, ενώ δεν έλαβε καθόλου υπ’ όψιν τις υπόλοιπες παραμέτρους του νόμου περί μαθητών με ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες. Σαν μοναδική παραχώρηση μας δήλωσε ότι, αφού επί του παρόντος υποχρεωτικά μειωθούν τα τμήματα στο σχολείο μας, θα επανεξετάσει το θέμα τον Ιανουάριο.

Οι γονείς των μαθητών του 2ου ΓΕΛ Γλυφάδας πιστεύουμε ότι η απόφαση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας για μείωση των τμημάτων είναι παράτυπη και αντιπαιδαγωγική. Θεωρούμε επομένως ότι τα παιδιά, που ήδη έχουν υποστεί αρκετές αλλαγές με την εφαρμογή του νέου εκπαιδευτικού συστήματος, δεν πρέπει να επιβαρυνθούν περισσότερο με μια αναδιοργάνωση/απορρύθμιση που θα τα φέρει αντιμέτωπα με πολυπληθείς τάξεις και αντικειμενικές δυσκολίες στην παρακολούθηση των μαθημάτων τους.

Γι΄ αυτούς τους λόγους σας καλούμε να επανεξετάσετε άμεσα το θέμα και να μας ενημερώσετε γραπτά για οποιαδήποτε απόφασή σας.

Για το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου ΓΕΛ Γλυφάδας

Η Αντιπρόεδρος Η Ταμίας

Γιούλα Κουβατσέα Ιωάννα Νικολακοπούλου

ΥΓ Ακολουθεί έντυπο με υπογραφές Γονέων

Tags: σύμπτυξη τμημάτων2ο ΓΕΛ Γλυφάδας Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα