Διαγκωνίζονται για την εφαρμογή του νόμου - πλαισίου...

...την ώρα που τα Ιδρύματα δεν έχουν χρήματα για να λειτουργήσουν!

Ενα ανούσιο σκηνικό τάχα διαφωνιών γύρω από τους κυβερνητικούς χειρισμούς στην ανώτατη εκπαίδευση, στήθηκε τις τελευταίες μέρες. Αφορμή αποτέλεσαν οι ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας για σύσταση επιτροπής που θα επανεξετάσει «δυσλειτουργίες» του νόμου - πλαισίου, με στόχο την καλύτερη εφαρμογή του. Η πρώην υπουργός Παιδείας Α. Δαμαντοπούλου δεν έκρυψε την ενόχλησή της και ο νυν υπουργός Γ. Μπαμπινιώτης εμφανίστηκε ως υπερασπιστής των πανεπιστημίων, πάντα, βέβαια, «με αδιαπραγμάτευτη βάση την εφαρμογή του νόμου, πράγμα

που δεν αμφισβητούν και οι πανεπιστημιακές αρχές». Με ανακοίνωσή του, ο υπουργός εξέφρασε πρόθεση παραίτησης, δηλώνοντας πως «η εξέλιξη των πραγμάτων τις επόμενες μέρες θα δείξει αν έχει νόημα να συνεχίσω αυτήν την προσπάθεια». Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, σε τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο υπουργός με τον πρωθυπουργό, ο τελευταίος επανέλαβε τη θέση «για πλήρη εφαρμογή του νόμου» και ζήτησε «να λυθεί το θέμα της χρηματοδότησης των ΑΕΙ για το 2012».

Ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος, είπε πως η επιτροπή θα δει ζητήματα για την πλήρη εφαρμογή του νόμου, προσθέτοντας πως «η αυριανή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα εφαρμόσει αυτό το Νόμο χωρίς καμία παρέκκλιση». Η σύνοδος πρυτάνεων «χαιρέτισε» τη σύσταση της επιτροπής. Δηλώσεις έκανε μέχρι και ο Κ. Μητσοτάκης, που είπε ότι «μαχητικές και οργανωμένες μειοψηφίες επιβάλλουν τη θέλησή τους στην πλειοψηφία», μιλώντας για «φασισμό»!

Το όλο θέμα κυριάρχησε στα δελτία ειδήσεων των αστικών ΜΜΕ που φωνασκούσαν για την εφαρμογή του νόμου, φτάνοντας στο σημείο (Πρετεντέρης στο Mega) να πουν ότι τα ιδρύματα δεν πρέπει καν να χρηματοδοτηθούν, αν δεν εφαρμόσουν το νόμο! Κι αυτά την ώρα που έχουν «κουρευτεί» τα χρήματα των ιδρυμάτων κατά 70%, που οι προϋπολογισμοί τους είναι μειωμένοι πάνω από 50% και δεν μπορούν να λειτουργήσουν με ό,τι συνέπειες έχει αυτό για τους φοιτητές και τις σπουδές τους...

Είναι παραπάνω από φανερό ότι από τις παρεμβάσεις όσων μίλησαν για την υπόθεση ότι καμιά διαφωνία δεν έχουν για την εφαρμογή του αντιδραστικού νόμου. Η κόντρα τους ακουμπάει στη διαχείριση της κατάστασης για την εφαρμογή του, ακριβώς επειδή συναντάει σοβαρά εμπόδια μέσα στα ιδρύματα, εμπόδια τα οποία έχει καταφέρει να βάλει και το κίνημα με τη δράση του.

Keywords
Τυχαία Θέματα