Δεν τους αφήνουν να φοιτήσουν ούτε στα ΙΕΚ των φυλακών!

Έχω την αίσθηση ότι η λεγόμενη κοινή γνώμη, οι χειροκροτητές του μέσου όρου, έχουν πάρει την απόφασή τους. Η μέση λογική τους, άλλωστε, είναι εξαιρετικά απλή και προβλέψιμη.

Εφόσον επέλεξαν τα καλάσνικοφ, εφόσον επέλεξαν να βρεθούν απέναντι στην κοινωνία, εφόσον λοιδορούν τη δημοκρατία μας, δεν υπάρχει έλεος. Εφόσον δεν δέχονται τους κανόνες της δημοκρατίας μας, δεν μπορούν να επικαλούνται την τήρηση των νόμων. Τόσο απλά, τόσο ασπόνδυλα.

Ο μέσος όρος έχει, επίσης, πειστεί ότι εάν ο Ρωμανός, ο Μιχαηλίδης και ο Μπουρζούκος, βγουν για κλάσματα του δευτερολέπτου από τη φυλακή, θα το σκάσουν

για να πάρουν τα όπλα και να επιδοθούν σε ληστείες και τρομοκρατικές ενέργειες.

Ο μέσος όρος έχει πειστεί ότι αυτή η ειδική κατηγορία κρατουμένων που επικαλείται τις αρχές της αναρχίας, αποτελεί απειλή για τη ζωή μας και την εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας, οπότε, η δημοκρατία μας μπορεί να παρανομεί και να εφαρμόζει νόμους και κανονισμούς α λα καρτ. Η δημοκρατία μας μπορεί να αυτοαναιρείται πετώντας στα σκουπίδια ακόμα και τις βασικές αρχές της που τη διαφοροποιούν από την πολιτική αλητεία.

Το να προσπαθείς να αντιπαρατεθείς στον αιώνιο μέσο όρο είναι αδιέξοδο. Έχει μπετόν αρμέ απόψεις, διαμορφωμένες χωρίς ιδιαίτερο κόπο, που στηρίζονται στην προπαίδεια και μόνον και τελικά ανεπεξέργαστες μεταφέρονται από γενιά σε γενιά μέσω του DNA.

Οπότε, μη έχοντας κανένα λόγο να αντιπαρατεθώ, θα απευθύνω μόνο μια ερώτηση:

Αφού δεν πρέπει να ξεμυτίσουν από τη φυλακή για να μην το σκάσουν και πάρουν τα όπλα, τότε γιατί δεν τους επιτρέπουν να φοιτήσουν ούτε στα ΙΕΚ που υπάρχουν μέσα στις φυλακές;

Την καταγγελία έκανε ο πατέρας του Γιάννη Μιχαηλίδη και πέρασε λίγο-πολύ στα ψιλά. Όπως είπε στη συνέντευξη Τύπου, δεν επιτρέπουν στο γιό του -και όχι μόνο - να φοιτήσει σε ΙΕΚ εντός της φυλακής. Μάλιστα από τις 90 αιτήσεις που έχουν γίνει, απορρίφθηκαν οι 50 και ανάμεσά τους όλες εκείνων που δηλώνουν αναρχικοί.

Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα έχουν ιδρυθεί ΙΕΚ στις φυλακές Κορυδαλλού, Αυλώνα και Διαβατών Θεσσαλονίκης, πρωτοβουλία που σύμφωνα με τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Παιδείας έχει γνώμονα την επαγγελματική αποκατάσταση των κρατουμένων και την κοινωνική επανένταξή τους. Γνώμονας με πολλές και συχνά φωτογραφικές υποσημειώσεις.

Αλήθεια, ο αιώνιος μέσος όρος έχει μια μέσου όρου απάντηση στο ερώτημα αυτό;

Πηγή: topontiki.grhttp://www.topontiki.gr/article/89235/Den-tous-afinoun-na-foitisoun-oute-sta-IEK-ton-fulakon

Tags: Βάλια Μπαζού
Keywords
Τυχαία Θέματα